Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΟΤ, κάτι δεν δουλεύει σωστά

Στις αρχές του χρόνου, με έκπληξη θα ομολογήσουμε, είδαμε από την ΕΛΟΤ, την ανακοίνωση για το καλεντάρι του 2012. Μαζί με την ανακοίνωση των ημερομηνιών για όλες τις διοργανώσεις που είναι να γίνουν από την ομοσπονδία μας, ανακοινώθηκαν και τα νέα κριτήρια για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων.

Και ενώ είπαμε πως κάτι άρχισε να γίνεται σωστά, αφού θα γνωρίζουμε από πολύ πριν τις ημερομηνίες, το πρόγραμμα αγώνων, οι ημέρες άρχισαν να περνούν. 

Η πρώτη διοργάνωση στο καλεντάρι είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012, θα γίνει στις 2~4 Μαρτίου. Χωρίς προκρίσεις από τις δυο ενώσεις, ΕΤΑΝΕ και ΕΤΑΒΕ, όπως είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.


Φτάσαμε σήμερα 13 Φεβρουαρίου, μόλις 20 ημέρες πριν την διοργάνωση. Η ΕΛΟΤ δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ακόμα. Κάποιες φήμες λένε πως θα αναβληθεί. Η αναβολή των αγώνων όμως δεν θα πρέπει να είναι για πολύ αργότερα, αφού στις 4~8 Απριλίου είναι να γίνει το WTF, 9th WTF World Junior Taekwondo Championships (9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012) στην Αίγυπτο. Σε αυτή την διοργάνωση της WTF θα πάει η Ελλάδα με την Εθνική Ομάδα Ε/Ν που θα βγει από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2012. Όμως όπως αναγράφεται στην προκήρυξη η Καταληκτική Ημερομηνία για τις online δηλώσεις συμμετοχής είναι μέχρι τις 10 Μαρτίου 2012. Η WTF δίνει ένα περιθώριο για αλλαγές στις αρχικές δηλώσεις συμμετοχών και μετά από αυτή την ημερομηνία, αλλά με πρόστιμο, 200$ επιπλέον για την ομάδα, πλέον των 50$ που είναι η συμμετοχή για κάθε αθλητή/-τρια. 
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δέχεται αρχικές δηλώσεις συμμετοχής μετά από αυτή την ημερομηνία. 


Άρα ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2012. Εκτός αν δηλώσουν συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας με κάποια ονόματα και μετά τα αλλάξουν πληρώνοντας το πρόστιμο.

Για το Παγκόσμιο έχουν γίνει όλα όσα πρέπει από την WTF, βγήκε η προκήρυξη και άνοιξε και το online σύστημα/σελίδα για την δήλωση συμμετοχών.

Τι έχει συμβεί ή τι πρόβλημα υπάρχει; Δεν έχουν βρει στάδιο για να γίνουν οι αγώνες; Συμβαίνει κάτι άλλο; Προς τι αυτή η αργοπορία;

Απαντήσεις, δεν έχουμε, γιατί δεν μας δίνονται. Οπότε θα μείνουμε με την απορία. Όλοι μας, οι σύλλογοι, οι αθλητές και οι αθλήτριες, οι προπονητές και οι γονείς.

Οι δυο ενώσεις, αν και δεν έχουν ανακοινώσει όλο το καλεντάρι τους, ενημερώνουν σχετικά έγκαιρα για τις εκδηλώσεις τους και φαίνεται να λειτουργούν και να κάνουν πράγματα. Η ΕΛΟΤ τι κάνει;

Το άρθρο μας για την ανακοίνωση της ΕΛΟΤ:

[Σίμος Δαλκυριάδης]

[προσθήκη 14/02/2012: Καλά, καλά, είμαι λίγο βιαστικός (εκ φύσεως). Ψήνετε, ετοιμάζετε και οσονούπω θα σερβιριστεί...η προκήρυξη, ντε!!!]

4 σχόλια:

  1. siga min steiloume athlites toso makria , stin alli akri tis gis !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ αρχάς εαν τελικά πληρώσουν πρόστιμο για την αργοπορία της δήλωσης ομάδος θα πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους, δεν φταίνε σε τίποτα τα μέλη της Ομοσπονδίας να πληρώνουν τις κωλυσιεργίες των αργόσχολων. Εαν δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους τότε να πάνε σπίτια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @TaeKwonPower
    Την αρχική δήλωση θα την κάνουν εμπρόθεσμα (μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2012), γιατί αλλιώς δεν θα μπορούν να συμμετέχουν. Τα άτομα που θα δηλώσουν θα είναι "εικονικά", πολύ πιθανόν να βάλουν τους αθλητές/-τριες της εθνικής ομάδας που πήγε στην Πάφο. Ο λόγος είναι ότι δεν δηλώνεις απλά την ομάδα και τα ονόματα, πρέπει να συνοδεύονται όλοι οι αθλητές/-τριες από την WTF GAL (Παγκόσμια Άδεια Αθλητή), και να έχουν KUKKIWON DAN πιστοποιητικό.
    Οπότε αν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν γίνει 9, 10, 11 Μαρτίου, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει μετά από την τελική συγκρότηση της ομάδας να βγουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά για τους Αθλητές/-τριες που δεν τα έχουν, και να γίνει τροποποιητική δήλωση για όλη ή για ένα μέρος της εθνικής ομάδας που δηλώθηκε αρχικά, με επιπλέον κόστος 200$ εφάπαξ. "Ράβε, ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει".
    Εκτός πια και αν κάνουν Πανελλήνιο μόνο για να βγουν αθλητές/-τριες που δεν μπορούν να είναι στην εθνική ομάδα εφήβων λόγω ηλικίας από την περσινή ομάδα που πήγε στην Πάφο... Αυτό όμως είναι ένα "μη-πραγματικό" σενάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε