Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονικές δηλώσεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ 2012

Η γνωστή εταιρία Taekoplan ειδικεύεται στις εφαρμογές σε Η/Υ για την διαχείριση διοργανώσεων αγώνων ταεκβοντο. 
Σχεδόν όλα τα γνωστά OPEN που διοργανώνονται στην Ευρώπη, πολλά άλλα διεθνή πρωταθλήματα (που φιλοδοξούν να γίνουν A-Class OPEN) και πάρα πολλά εθνικά πρωταθλήματα των Ευρωπαϊκών χωρών, χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της εταιρίας για να διεξάγουν τους αγώνες πριν, κατά την διάρκεια και για την έκδοση των αποτελεσμάτων.  

Επίσης, αρχής γενομένης (για την γνωριμία μας με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα) με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν 2011 που έγινε στην Πάφο της Κύπρου και η ETU για όλες τις διοργανώσεις της θα χρησιμοποιεί πλέον αυτή την εφαρμογή. 


Μια από τις διευκολύνσεις που παρέχει η εν λόγω εταιρία είναι και ο ειδικός ιστότοπος για την ηλεκτρονική εγγραφή των δηλώσεων συμμετοχής των εθνικών ομάδων και των συλλόγων για τους αθλητές/-τριες που θα συμμετέχουν στους αγώνες. Για κάθε μια διοργάνωση ξεχωριστά μπορεί κάποια εθνική ομάδα ή σύλλογος να δηλώσει συμμετοχή και να εγγράψει τους αθλητές της/του στην διοργάνωση που επιθυμεί.

Η ΕΛΟΤ, όπως ήδη προανήγγειλε, σχεδιάζει να περάσει στην νέα εποχή και να εφαρμόσει τέτοιου είδους συστήματα στις δικές της Πανελλήνιες διοργανώσεις, (όπως έχει κάνει η ΕΤΑΒΕ ήδη από τις αρχές του χρόνου με τις δικές της διοργανώσεις, με άλλη εφαρμογή όμως).

Η Ομοσπονδία μας λοιπόν για να κάνει πραγματικότητα αυτά που υποσχέθηκε και για να εναρμονιστεί με της επιταγές της προϊστάμενης ETU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο), συνεργάστηκε με την Taekoplan. Πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας είναι η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχών στην ειδική σελίδα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών 2012, που σύμφωνα με το καλεντάρι, που έχει ανακοινώσει η ΕΛΟΤ, είναι να γίνει στις 30-31/3~1/4/2012.
Και πως το ξέρουμε αυτό, μα από την εγγραφή της συγκεκριμένης διοργάνωσης στην ειδική σελίδα της Taekoplan. Βέβαια η διοργάνωση βρίσκεται σε κατάσταση "προς έγκριση/ενεργοποίηση", όμως παρόλα αυτά είναι η πρώτη φορά, η πρώτη ελληνική διοργάνωση αγώνων που εγγράφεται σε αυτή την σελίδα.

Χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση της Ομοσπονδίας μας και ευχόμαστε αυτό να είναι ένα από τα πρώτα δείγματα για το πέρασμα της ΕΛΟΤ στην σημερινή εποχή και στην χρήση της τεχνολογίας των υπολογιστών και του internet στην οργάνωση και διαχείριση των αγώνων ταεκβοντο που θα διοργανώνει από εδώ και πέρα.

Και για να μην μας πουν και "Κασσάνδρες" θα τονίσουμε πως, για το άθλημα του ταεκβοντο στην Ελλάδα και την ομοσπονδία που το αντιπροσωπεύει, δηλ. την ΕΛΟΤ, πάντα θα ελπίζουμε και θα αποζητάμε την βελτίωση, την ανάπτυξη και το καλύτερο δυνατό παρόν και μέλλον.

Η ομοσπονδία μας δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα (τουλάχιστον όσο γράφονται αυτές οι αράδες). Μας έχει προειδοποιήσει όμως ευχάριστα με μια λιτή (και σεμνή) ανακοίνωσή της πριν λίγες ημέρες στον ιστότοπό της στο internet:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
"Στα πλαίσια αναβάθμισης των Πρωταθλημάτων  (Ομοσπονδίας, Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών), το Δ.Σ. της ΕΛΟΤ αποφάσισε ότι από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και εφεξής θα ισχύει η απευθείας δήλωση συμμετοχής αθλητών-αθλητριών, Προπονητών και Επισήμων μέσω διαδικτύου (on line registration), καθώς επίσης και η ηλεκτρονική κλήρωση (draw lots electronically), των αθλητών και αθλητριών που αγωνίζονται, θέτοντας σε εφαρμογή το επίσημο λογισμικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ETU).

Στο επόμενο διάστημα, θα υπάρξει αναλυτική επεξήγηση για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος στην ελληνική γλώσσα, αλλά και εκπαίδευση του προσωπικού που θα υποστηρίξει τόσο γραμματειακά όσο και τεχνικά τα πρωταθλήματα".
(Πηγή: ΕΛΟΤ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της ομοσπονδίας)

(Πηγή: Taekoplan, TPSS 2011 - TaekoPlan Tournament Subscription Site)



Το σύστημα της SenSoft, δηλ. το Taekoplan, έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ευρέως από τις διοργανώτριες αρχές αγώνων ταεκβοντο. Το σύστημα αυτό αναλαμβάνει την ολική διαχείριση μιας διοργάνωσης αγώνων ταεκβοντο [Kyorugi και Poomsae], από το Α έως και το Ω. 
Ο ιστότοπος της εταιρίας (κλικ στην εικόνα για εμφάνιση):

Σας παρουσιάζουμε σε τίτλους τις διαδικασίες που διεκπεραιώνει:
- Ειδική σελίδα στο διαδίκτυο για τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών/-τριών (υπάρχει λίστα με όλες τις διοργανώσεις που παρακολουθούνται από το Taekoplan με στοιχεία όπως, Προκήρυξη, Τίτλος Διοργάνωσης, Πόλη, Χώρα, Ημερομηνίες Διεξαγωγής, Καταληκτική Ημερομηνία Συμμετοχών, Τρέχων συνολικός αριθμός συμμετοχών). Για τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών/-τριών απαιτείται η εγγραφή της Εθνικής Ομάδας, του Συλλόγου (εφάπαξ για τον σύλλογο και μετά μπορεί να γίνουν λογαριασμοί για περισσότερους από έναν χρήστες πχ. προπονητής, αρχηγός ομάδας κτλ.) για να ανοίξει καρτέλλα στο σύστημα.  
- Εφαρμογή Η/Υ που εκτελεί τα παρακάτω:
1) Ηλεκτρονική ζύγιση και κλήρωση (στην κλήρωση υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης αθλητών σε ειδικές θέσεις από πριν (seeding), σύμφωνα με την βαθμολογία που έχουν συλλέξει η αθλητές/-τριες. Η εφαρμογή συνεργάζεται με το taekwondodata ή/και δέχεται καταχώρηση της βαθμολογίας ανά αθλητή/-τρια, όπως και άν έχει προκύψει αυτή ή με απευθείας τοποθέτηση ενός αθλητή σε ειδική θέση).
2) Δημιουργία των pull των αγώνων (ανά κατηγορία βάρους, τερέν κτλ.). Τα pull δημοσιεύονται με ανάρτηση σε μορφή αρχείων PDF σε υποσελίδα στο διαδίκτυο.
3) Online εξαγωγή της προόδου των αγώνων με πλήρη στοιχεία αγώνα (αντίπαλοι, σκορ, ώρα έναρξης κ.ά). Τα στοιχεία των αγώνων καταγράφονται κατά την διάρκεια των αγώνων και όπως αυτοί εξελίσσονται σε πραγματικό χρόνο μέσα στο στάδιο των αγώνων (Γραμματείες).
Όλες οι διαδικασίες κατά την διεξαγωγή των αγώνων γίνονται μέρα με την μέρα για όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Κατά την διάρκεια των αγώνων η εφαρμογή παρέχει πάρα πολλά υποσυστήματα για την καταγραφή και διαχείριση του προγράμματος των αγώνων σε πραγματικό χρόνο.
4) Τελικά αποτελέσματα ημέρας, δημοσιεύονται και αυτά σε μορφή αρχείων PDF, σε υποσελίδα στο διαδίκτυο.
5) Τα δημοσιευμένα στοιχεία παραμένουν στο διαδίκτυο (κάτω από τον τίτλο της διοργάνωσης), κάτι σαν αρχειοθέτηση, και είναι προσπελάσιμα από τον καθένα.
 

Η εφαρμογή και όλα τα συνοδευτικά της έχουν πάρα πολλές λειτουργίες για να καλύψουν όλες τις πτυχές της διαχείρισης που απαιτούνται από αγώνες ταεκβοντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε