Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σύσκεψη των ηπειρωτικών ηγετών στο αρχηγείο της WTF

(Πηγή: WTM, WTF Continental Union Leaders Meet at the Headquarters, Tuesday, February 07, 2012, 13:38:15)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Οι πέντε ηγέτες των ηπειρωτικών ενώσεων του ταεκβοντο (ETU, ATU, PATU, OTU και AFTU) και τα μέλη του ΔΣ, συγκεντρώθηκαν σε μια σύσκεψη της Διευρυμένης Επιτροπής στις 3 Φεβρουαρίου στο αρχηγείο της WTF στην Σεούλ.

Η κλειστή σύσκεψη διήρκεσε μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου. Αν και η WTF δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της συνάντησης, τα βασικά θέματα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο και η εξασφάλιση της θέσης του ταεκβοντο ως ολυμπιακό άθλημα.

Ο πρόεδρος της WTF, Chung Won Choue, στην συνέντευξη που έδωσε στα Κορεατικά μέσα ενημέρωσης, είπε: “Με την χρήση του συνδυασμού, του PSS (Ηλεκτρονικοί θώρακες) και του Video Replay, ελπίζουμε ότι τα λάθη στις αποφάσεις της διαιτησίας θα ελαττωθούν και αναμένουμε να δούμε πιο δίκαιες αποφάσεις, συνολικά, σε αυτούς τους ολυμπιακούς αγώνες”.


Ο Ivan Dibos, μέλος της IOC (ΔΟΕ, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) και Αντιπρόεδρος της WTF επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του: “είναι δύσκολο να βρούμε αρνητικές πλευρές στο ταεκβοντο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα παραμείνει στους ολυμπιακούς”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, εκτός από τα θέματα που αφορούν τους ολυμπιακούς αγώνες, συζητήθηκαν και το WTF’s Global Membership system (Παγκόσμιο Σύστημα “καταγραφής” Μελών της WTF) και το Pro-taekwondo (Επαγγελματικό ταεκβοντο) [σημείωση από την μετάφραση: για τον όρο Pro-taekwondo δεν γίνεται κάποιος προσδιορισμός στο άρθρο, και δεν έχουμε ξανασυναντήσει αυτόν τον όρο να αναφέρεται κάπου, από την WTF. Από μια μικρή έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε πως μάλλον πρόκειται για το Επαγγελματικό Ταεκβοντο. Δείτε τι βρήκαμε: Pro-taekwondo, Enter the new dimension of taekwon-do, World Pro-Taekwon-Do championship will cover the entire World in 2010, θα ασχοληθούμε σε άρθρο μας, για αυτό το θέμα, αφού ολοκληρώσουμε πρώτα το σχετικό ρεπορτάζ], κατά την διάρκεια της σύσκεψης.

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την σημαντική για το ταεκβοντο σύσκεψη ήταν, ο πρόεδρος της WTF Chung Won Choue, ο γενικός γραμματέας της WTF Jin Suk Yang, ο πρόεδρος της ATU Dai Soon Lee, ο πρόεδρος της ETU Athanasios Pragalos, ο πρόεδρος PATU Ji Ho Choi, και ο πρόεδρος της AFTU Ahmed El-Fouly. Ο γενικός γραμματέας της OTU John Kotsifas παραβρέθηκε στην συνάντηση αντί του προέδρου της Phillip Walter Coles.

Το απόγευμα τις 4ης Φεβρουαρίου, και αφού είχαν λήξει οι διαβουλεύσεις, οι συμμετέχοντες φωτογραφήθηκαν σε μια ομαδική φωτογράφηση φορώντας φόρμες του ταεκβοντο poomsae [δείτε το σχετικό άλμπουμ: WTF Leaders in Dobok] και στην συνέχεια επισκέφτηκαν το Παλαιό Παλάτι.

<WTM>
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

[προσθήκη 13/02/2012]
WTM, [Photo]Expansion Committee Meeting (Φωτογραφικό άλμπουμ από την σύσκεψη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε