Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα από τα Τουρνουά Πρόκρισης ΟΑ Λονδίνο 2012

Συγκεντρώσαμε και τοποθετήσαμε σε έναν πίνακα όλες τις χώρες που προκρίθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 στο άθλημα του ταεκβοντο μαζί με το πόσες και ποιες θέσεις έχουν κερδηθεί.
Έχουν γίνει και οι 6 συνολικά διοργανώσεις για τις προκρίσεις των χωρών, το Παγκόσμιο, της Ωκεανίας, το Παναμερικανικό, της Ασίας και της Αφρικής και της Ευρώπης.
1) WTF World Qualification
[Jun 30 ~ July 3, 2011 / Baku, Azerbaijan]
2) Oceania qualification Tournament

[Sep 11, 2011 / Noumea,  New Caledonia]
3) Asian Qualification Tournament

[Nov 26~27, 2011/ Bangkok, Thailand]
4) Pan American Qualification Tournament

[Nov 18~20, 2011 / Queretaro, Mexico]
5) African Qualification Tournament

[Jan 11~12, 2012 / Port Said, Egypt]
6) European Qualification Tournament

[Jan 27~29, 2012 / Kazan, Russia]

Αναφερόμαστε μόνο στις προκρίσεις των χωρών και για το πόσες θέσεις από τις συνολικά 4 max θέσεις (2 Ανδρών & 2 Γυναικών) για κάθε χώρα έχουν κερδηθεί, γιατί οι θέσεις αυτές κερδήθηκαν μεν από συγκεκριμένους αθλητές και αθλήτριες, δεν αντιστοιχούν όμως στους συγκεκριμένους αθλητές/-τριες. 
Όχι αναγκαστικά, δηλαδή, η κάθε χώρα "προκρίνεται" μόλις κάποιος αθλητής/-τρια της, καταφέρει να πάρει το πρώτο εισιτήριο για την χώρα. Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη χώρα θα είναι στους ολυμπιακούς αγώνες και στο άθλημα του ταεκβοντο, ως χώρα και με έναν/μια τουλάχιστον αθλητή/αθλήτρια. 
Μπορεί να πάρει και άλλες θέσεις, ως χώρα, για κάποιες από τις άλλες κατηγορίες Α/Γ. Όταν μια χώρα έχει "κλείσει" και έχει πάρει όσες θέσεις κατάφερε, μπορεί μετά, στους αγώνες στο Λονδίνο, να στείλει όποιον αθλητή ή αθλήτρια θέλει αυτή, πάντα όμως στις συγκεκριμένες θέσεις που έχει κερδίσει (Α ή/και Γ) και για τις συγκεκριμένες κατηγορίες βάρους. 
Αυτό το σύστημα "ακούγεται" περίεργο, έχει όμως βάση. Επειδή οι ολυμπιακοί αγώνες γίνονται κάθε 4 χρόνια, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι χώρες με τις θέσεις που κέρδισαν θα "παρουσιαστούν" στους αγώνες. Σκεφτείτε να μην υπήρχε αυτή η δυνατότητα και κάποιος αθλητής να είχε κάποιο τραυματισμό ή αδυναμία να πάει στους αγώνες και να ήταν και ο μόνος αθλητής (1 θέση) που είχε κερδίσει αυτή η χώρα.
Με το σύστημα που εφαρμόζεται, αυτό δεν μπορεί να συμβεί,  γιατί η χώρα μπορεί να στείλει άλλον αθλητή στην κατηγορία βάρους, στην θέση που έχει κερδίσει ως χώρα.

Στον 1ο πίνακα έχουμε βάλει τις θέσεις και τα αθροίσματα ανά χώρα.

Ενώ στον 2ο πίνακα έχουμε συμπεριλάβει τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν κερδίσει αυτές τις θέσεις για τις χώρες τους, καθώς και άλλα στοιχεία.

Οι 4 θέσεις για την Διοργανώτρια Χώρα (Μεγάλη Βρετανία) και οι 4 θέσεις για την Τριμερή Επιτροπή έχουν μαρκαριστεί με την ένδειξη ΔΚΑ (Δεν Καθορίστηκε Ακόμα). Θα συμπληρώσουμε τα στοιχεία για αυτές τις θέσεις μόλις ανακοινωθούν.
Τα στοιχεία τα πήραμε από το site της WTF και τις ανακοινώσεις των αποτελέσματων που δίνει εκεί (δείτε: WTF, Olympic Games, Qualification tournaments). Τα επεξεργαστήκαμε με το ms-excel και φτιάξαμε τους πίνακες.

1ος Πίνακας


2ος Πίνακας
(κάντε κλικ πάνω στον πίνακα για να εμφανιστεί σε μεγάλο μέγεθος)
  
Πίνακας με τα σύνολα των θέσεων για το άθλημα του ταεκβοντο στην ολυμπιάδα του Λονδίνου 2012:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε