Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η ΓΓΑ δημοσίευσε τους καταλόγους των "Αναγνωρισμένων Αθλητικών Σωματείων"

(Πηγή: ΓΓΑ, Αναγνωρισμένα Αθλητικά Σωματεία)


Τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία τα οποία υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα πλαίσια της διατήρησης της αθλητικής αναγνώρισης, ανά Περιφέρεια.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα αναρτηθεί κατάλογος των ερασιτεχνικών αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων με πλήρη στοιχεία.
 
(οι κατάλογοι ανά περιφέρεια, αρχεία σε μορφή PDF)


[προσθήκη 10/02/2012]
(Πηγή: ΓΓΑ, Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έκανε τις ακόλουθες δύο ανακοινώσεις, Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010)
"1) Στο μέτρο που εκκαθαρίζεται, όπως είχα προαναγγείλει, η σωματειακή βάση των αθλητικών Ομοσπονδιών και εκκαθαρίζεται μαζικά από σωματεία ανενεργά σε όλη την έκταση του ελληνικού αθλητισμού, επαναλαμβάνονται από τώρα οι χρηματοδοτήσεις του σωματειακού ελληνικού αθλητισμού..."

[σχολιασμός]
Η ανακοίνωση αφορά "Τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία τα οποία υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα πλαίσια της διατήρησης της αθλητικής αναγνώρισης".
Και μένει "με την ολοκλήρωση της διαδικασίας να αναρτηθεί κατάλογος των ερασιτεχνικών αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων με πλήρη στοιχεία".

Οπότε προκύπτουν δυο ερωτήματα:

1ο) Τα αθλητικά σωματεία που δεν θα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα, προφανώς δεν θα είναι "αναγνωρισμένα" και δεν θα έχουν την "ειδική αθλητική αναγνώριση" έτσι;
Για αυτά τα μη-αναγνωρισμένα σωματεία, που τυχόν είναι και σωματεία του ταεκβοντο και μέλη της ομοσπονδίας, τι "μέριμνα" θα ληφθεί από την ΕΛΟΤ και κατ' επέκταση από την ΕΤΑΝΕ ή την ΕΤΑΒΕ; 
Θα παραμείνουν στις τάξεις τους, ως σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας και των ενώσεων ή θα "απομακρυνθούν";

2ο) Η τελική λίστα θα συμπεριλαμβάνει τα αθλητικά σωματεία που είναι εντάξει με τα "δικαιολογητικά" τους. 
Έγινε κάποιος έλεγχος (ας πούμε "αυτοψία") για την "ύπαρξη" αυτών των σωματείων, πάλι ας πούμε, από ειδικό κλιμάκιο της ΓΓΑ, ή θα είναι στην λίστα και τα σωματεία "σφραγίδες";

Αν απλά συμπεριλαμβάνονται "όλα" τα σωματεία που έχουν "εντάξει" τα δικαιολογητικά τους, τότε πολύ φοβάμαι πως η όλη διαδικασία "εξαγνισμού" και διαχωρισμού "αμνών και εριφίων" που έγινε από την ΓΓΑ, είναι μόνο για "τα μάτια του κόσμου" και όχι ουσιαστική. 
Να θυμίσουμε, πως ο νυν γραμματέας της ΓΓΑ, σε παλαιότερη συνέντευξη του (και πάνω από μια φορά), είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως, θα γίνει ένα "σκληρό ξεσκαρτάρισμα" στον ελληνικό αθλητισμό, για να "καθαρίσει ο τόπος" και ο αθλητισμός, από την "μάστιγα" των εικονικών σωματείων-σφραγίδες, που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, που δεν συνάδουν με τον αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα.
Άντε να δούμε...

(Άμα χρειαστούμε και εδώ "ξενόφερτους" επιτρόπους ή "τρόϊκες" και "έξωθεν ασφυκτικές πιέσεις", τότε θα είμαστε όντως άξιοι της "κακιάς" πλέον μοίρας μας).

Οι κατάλογοι των αθλητικών σωματείων είναι χωρισμένοι σε 13 περιφέρειες (και εσωτερικά σε νομούς), οι περιφέρειες αυτές είναι (ονομασία, αριθμός σελίδων και αριθμός σωματείων καταλόγου):
1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 
(25σελ. 282 σωματεία)
2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

(60σελ. 654 σωματεία)
3) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

(24σελ. 271 σωματεία)
4) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

(18σελ. 188 σωματεία)
5) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥ 

(9σελ. 90 σωματεία)
6) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 

(16σελ. 175 σωματεία)
7) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

(72σελ. 795 σωματεία)
8) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 

(16σελ. 153 σωματεία)
9) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

(9σελ. 85 σωματεία)
10) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

(26σελ. 285 σωματεία)
11) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

(24σελ. 236 σωματεία)
12) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

(27σελ. 316 σωματεία)
13) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

(9σελ. 81 σωματεία)


Ανατρέξαμε ενδελεχώς, λοιπόν, σε κάθε μια σελίδα και σε κάθε έναν κατάλογο [ναι, σε όλες τις σελίδες, μια-μια], για να βρούμε τα αθλητικά σωματεία που έχουν στον κατάλογο των αθλημάτων που καλλιεργούν, το άθλημα του ταεκβοντο (κάτω από κάθε ένα σωματείο αναφέρονται τα αθλήματα που καλλιεργεί, πιθανόν βάσει του καταστατικού του).
Εντοπίσαμε αρκετούς γνωστούς συλλόγους, όμως ανακαλύψαμε και μερικά περίεργα πράγματα. 
Πρώτα από όλα, ΔΕΝ βρήκαμε όλους τους συλλόγους WTF ταεκβοντο (τουλάχιστον όχι όλους όσους ξέρουμε). 
Υποθέτουμε πως οι κατάλογοι δεν είναι "τελικοί", οπότε αυτή θα πρέπει να είναι η αιτία που δεν υπάρχουν όλοι οι σύλλογοι. 
Επίσης, διαπιστώσαμε πως πάρα πολλοί σύλλογοι που είναι "WTF Ταεκβοντο" δεν συμπεριλαμβάνουν στα αθλήματα τους, την ένδειξη ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ WTF (κάποιοι έχουν μόνο το "ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ITF", άλλοι έχουν και το "ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ITF" και το "TAEKBONTO WTF", και άλλοι έχουν είτε το ένα είτε το άλλο ανάμεσα στα υπόλοιπα αθλήματα τους). 
Όπου υπάρχει η ένδειξη για το άθλημα "ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ WTF" είναι γραμμένο λάθος, αναγράφεται ως "ΤΕΚΒΟΝΤΟ WTF" ("φάγανε" το Α).
Οι περισσότεροι πάντως γνωστοί σύλλογοι έχουν μόνο ένα άθλημα και αυτό είναι το "ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ITF".

Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για κάποια γραφειοκρατική παράλειψη ή για κάτι άλλο. Έχουν όμως μπει "ψύλλοι στα αυτιά μου" σχετικά με αυτή την περίεργη κατάσταση. Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Πως ξεχωρίζει η ΓΓΑ τους συλλόγους που ανήκουν στην ΕΛΟΤ από τους συλλόγους που ανήκουν στην ΑΟΤΕ;
Μήπως θα έπρεπε η ομοσπονδία μας να το δει λίγο το θέμα πιο ζεστά, και να κάνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις και διορθώσεις, τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν την ευθύνη της κατάρτισης αυτών των καταλόγων.
 
Επειδή οι κατάλογοι είναι μάλλον προσωρινοί και δεν έχουν μπει ακόμα όλα τα σωματεία, δεν θα επεκταθώ περισσότερο. 
Θα περιμένω τους τελικούς καταλόγους, για να ξαναδώ αν τα περίεργα συνεχίζουν να υπάρχουν ή αν προκύψουν τίποτα καινούρια "περίεργα".

[προσθήκη 9/2/2012]
Και η ΕΛΟΤ αντέδρασε...
(Πηγή: ΕΛΟΤ, ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΕΛ.Ο.Τ.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι από ενημέρωση που έχουμε από αρκετά σωματεία, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες όσον αφορά την έκδοση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης των σωματείων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης υπάρχουν αρκετές λανθασμένες καταχωρήσεις των ειδικών αθλητικών αναγνωρίσεων όσον αφορά την διαχώριση του αθλήματος μας (W.T.F. ή I.T.F.) στον πίνακα των σωματείων ο οποίος και εκκρεμεί.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε στο εξής όσον αφορά την πορεία της απόκτησης ή διατήρησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του σωματείου σας, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να απευθύνεστε για όλες τις πληροφορίες - δικαιολογητικά – εκκρεμότητες που έχετε, αποκλειστικά και μόνο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα στο Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων (Τηλ. 213 131 6420). Επίσης πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.gga.gov.gr

Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι αποκλειστικά και μόνο αρμόδια του προαναφερόμενου θέματος, και απευθυνόμενοι σε εμάς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε.

Επίσης θα πρέπει εσείς αποκλειστικά να παρακολουθείτε την πορεία της εξέλιξης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισής του σωματείου σας, για τυχόν λανθασμένη τελική εγγραφή στον πίνακα των σωματείων – μελών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, όσον αφορά τον διαχωρισμό του αθλήματός μας W.T.F. ή I.T.F.

Σας εφιστούμε την προσοχή στο θέμα αυτό διότι εκ παραδρομής έχουν συμβεί λανθασμένες εγγραφές σωματείων – μελών μας που ενώ καλλιεργούν το άθλημα Ταεκβοντό W.T.F., έχουν εγγραφεί ως I.T.F. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σας παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε