Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Sheila Radziewicz, ΑΜΕΑ κάτοχος μαύρης ζώνης, επισκέφτηκε το TPF και το Kukkiwon

(Πηγή: WTM, Sheila Radziewicz, Handicapped Black Belt, visit TPF and Kukkiwon, Wednesday, February 08, 2012, 17:07:45)

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Ένα ντοκιμαντέρ για το ταεκβοντο, με τίτλο “Taekwondo: Unity of Mind, Body, and Life” (Ταεκβοντο: Ενότητα πνεύματος, σώματος και ζωής) υπό την αιγίδα του Taekwondo Promotion Foundation (TPF, Ίδρυμα Προώθησης Ταεκβοντο), μεταδόθηκε με μεγάλη επιτυχία, μέσω των εθνικών καναλιών, όπως το ESPN και το NBC, στις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2011. Μια από τις πιο δημοφιλής παρουσίες στο ντοκιμαντέρ, ήταν και αυτή της Ms. Sheila Radziewicz, η 33 ετών ΑΜΕΑ (δεν έχει χέρια) κάτοχος μαύρης ζώνης. Η Ms. Radziewicz επισκέφτηκε το Kukkiwon στις 6 Φεβρουαρίου και το TPF στις 7 Φεβρουαρίου.


[σημείωση από την μετάφραση: Ο όρος ΑΜΕΑ είναι τα αρχικά από τις λέξεις Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, όπως και σε πάρα πολλές άλλες, ο όρος θα έπρεπε να είναι Άτομα Με Ειδικές Δεξιότητες]
▲ Η Sheila Radziewicz (κέντρο)  και ο Επιτετραμμένος του TPF Bae Jhong-shin (δεύτερος από αριστερά).


Η Ms. Radziewicz είναι εκ γενετής χωρίς χέρια με μόνο το μέρος από τις παλάμες στους ώμους της. Επίσης, είχε δυσκολία στην βάδιση λόγω της έλλειψης επιγονατίδων. Μετά από εξάσκηση στο ταεκβοντο, ωστόσο, κατάφερε να εκτελεί τεχνικές όπως Kyukpa, Dollyeo Chagi (돌려 차기) καθώς και Poomsae (Φόρμες).

Η Ms. Radziewicz άρχισε την εξάσκηση στο ταεκβοντο το 2001, όταν ξεκίνησε στις σπουδές της στο Arizona University. Μέχρι το 2007, συνέχισε την εξάσκησή της σε σχολή στην Massachusetts (taekwondo dojang) λαμβάνοντας συνεχώς ενθάρρυνση και παρότρυνση από τον προπονητή της σχολής.  Μέσα από την σκληρή προπόνηση στο ταεκβοντο, κατάφερε να χτίσει την εμπιστοσύνη της και το θάρρος της, έτσι ώστε τελικά, να καταφέρει να υπερκεράσει τις εκ γενετής σωματικές της αδυναμίες.

Η Ms. Radziewicz που έκανε πραγματικότητα την πιθανότητα μιας νέας ζωής μέσα από την εξάσκηση στο ταεκβοντο είπε: “Το ταεκβοντο δεν είναι μόνο για να μάθεις Jireugi (γροθιές) και Chagi (κλωτσιές), αλλά είναι και για να μάθεις επίσης να είσαι ευθύς και ακέραιος στο μυαλό και στο πνεύμα, να έχεις την έγνοια για τους άλλους και για να βαδίζεις στα σωστά μονοπάτια της ζωής”.

Έπειτα από παράκληση του επιτετραμμένου του TPF, του Bae Jhong-shin και κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο TPF, η Ms. Radziewicz έγραψε ένα μήνυμα η ίδια, που απευθύνεται στους αρχάριους αθλητές του ταεκβοντο: “Το ακατόρθωτο χρειάζεται μόνο λίγο παραπάνω χρόνο, όπως μου έλεγε πάντα η μητέρα μου. Είναι βασικό να πιστεύετε στους εαυτούς σας, γιατί είστε ικανοί για το οτιδήποτε. Όλοι μας έχουμε δύσκολες ημέρες και απογοητεύσεις, όμως το πιο απαραίτητο πράγμα από όλα είναι, να ξεκουράζεσαι για λίγο και μετά να ξαναβαδίζεις εμπρός”.

Το TPF προτίθεται να καλέσει την Ms. Radziewicz ως ειδικό λέκτορα στο 4th World Youth Taekwondo Camp, που είναι να γίνει στην Seoul και στην Muju της Κορέας από τις 19 Ιουλίου έως και τις 24 του 2012. Το World Youth Taekwondo Camp είναι μια ετήσιο διοργάνωση που γίνεται από το TPF, για να παρέχει στους νέους του ταεκβοντο ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα προπόνησης και εξάσκησης στο ταεκβοντο καθώς και την ευκαιρία για πολυπολιτισμικές ανταλλαγές. Η Ms. Radziewicz έλαβε τιμητικό δίπλωμα από το Kukkiwon.
        
▲ Το μήνυμα της Sheila Radziewicz.




<WTM>
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε