Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Τύπου στο TPF από τον πρόεδρό του

(Πηγή: WTM, HOME > NEWS > World, Press Meeting Hosted by TPF Chairman -To discuss major plans and current issues on the Taekwondo Park and TPF, Tuesday, February 28, 2012, 16:23:38, WTM editor@wtkmedia.com)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Στις 27 Φεβρουαρίου 2012, ο κ. Bae Jhong-Shin, πρόεδρος του Taekwondo Promotion Foundation (TPF, Ίδρυμα Προώθησης Ταεκβοντο) φιλοξένησε μια συνάντηση τύπου για να ενημερώσει τα ΜΜΕ σχετικά με την τωρινή κατάσταση στην κατασκευή του Taekwondo Park (Πάρκο του Ταεκβοντο), καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν το TPF. 11 δημοσιογράφοι από γνωστά μέσα ενημέρωσης για το ταεκβοντο, όπως World Taekwon Media, Mookas, Taekwonline κά. παραβρέθηκαν στην συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων του TPF.


Το TPF σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή του Taekwondo Park μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του Πάρκου κατά 76.5%, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το Πάρκο του Ταεκβοντο, μετά την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να γίνει ένας σημαντικότατος πόλος έλξης και τόπος συγκέντρωσης για όλους τους ταεκβοντίστες, καθώς και ένα κέντρο εκπαίδευσης στο ταεκβοντο, προπόνησης και διεθνών ανταλλαγών.

Προς καιρού, το TPF έχει βάλει όλο το βάρος της προσπάθειας του για να προετοιμάσει όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του Πάρκου. Τέτοιες προσπάθειες είναι, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για το ταεκβοντο, εκθέσεις σχετικές με το ταεκβοντο, πολιτιστικού περιεχομένου και πληροφόρησης. Επιπρόσθετα, το TPF ετοιμάζει την ταυτότητα (Brand Identity) του Πάρκου, που θα συμπεριλαμβάνει το σύμβολο, το σλόγκαν και τις συμβολικές ονομασίες για κάθε τμήμα του.

Επίσης, το TPF, σχεδιάζει να λειτουργήσει μια έκθεση για το ταεκβοντο σε αίθουσα στο Λονδίνο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εκεί, για να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό το ολυμπιακό πνεύμα μέσα από το ταεκβοντο και για να ενισχύσει την προσπάθεια του ταεκβοντο να γίνει ένα από τα βασικά ολυμπιακά αθλήματα.

Το TPF σχεδιάζει ακόμα, να φιλοξενήσει την διοργάνωση του 4th World Youth Taekwondo Camp (4ο Camp της Νεολαίας του Ταεκβοντο) φέτος για να “τρέξει” το Olympic Values Education Program (OVEP, Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Ολυμπιακές Αξίες) με παράλληλη εκπαίδευση στο ταεκβοντο και με διεθνείς πολιτισμικές ανταλλαγές. Αναμένονται, περίπου 200 συμμετοχές από 20 χώρες, στο Camp που θα γίνει στις 19 με 24 Ιουλίου.

Ένα ακόμα σημαντικό πρότζεκτ για φέτος από το TPF είναι η διοργάνωση ενός Διεθνούς Συμποσίου. Ο σκοπός του συμποσίου είναι η παρουσίαση των εκπαιδευτικών και ηθικών αρχών και αξιών του ταεκβοντο, με μελλοντικό σκοπό την ακαδημαϊκή έρευνα με βάση το ταεκβοντο. Το θέμα για το φετινό συμπόσιο θα είναι “Ολυμπιακό Πνεύμα και Ταεκβοντο”, και το TPF προτίθεται να καλέσει έναν από τους “αθάνατους”, μέλος της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) ως βασικό ομιλητή στο συμπόσιο.

Στην συνάντηση τύπου, συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως, ενημερωτικό ταξίδι στο Πάρκο του Ταεκβοντο για τα ΜΜΕ, η νέα ονομασία του Πάρκου, η εύρεση δωρητών/χορηγών για την κατασκευή του “Τhe Spirit Zone” στο Πάρκο και η πιο ενεργή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των διαφόρων οργανισμών του ταεκβοντο.

[WTM]
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε