Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ 2012 - ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

[#][Τελευταία ενημέρωση με αλλαγές και προσθήκες από τον συντάκτη: 
12/1/2012, 12:12@αλληλο-επικαλύψεις στις ημερομηνίες αγώνων... (μέχρι τώρα)]

(Πηγή: ΕΛΟΤ, ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ 2012 - ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ)
Η ανακοίνωση:

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ 2012 - ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Μετά από εισήγηση της τεχνικής επιτροπής σας ενημερώνουμε για το αγωνιστικό καλεντάρι του 2012 καθώς και τα νέα κριτήρια συγκρότησης των εθνικών ομάδων Α/Γ-Ε/Ν για το 2013.

-Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (1995-1998)
από 2κούπ και άνω στις  2-3-4/3/2012.
-Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (1996 και κάτω)
από 1DAN και άνω στις  30-31/3-1/4/2012.
-Προκριματικό ενωσιακό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων 
(1995-1998) (ΕΤΑΒΕ & ETANE) στις 19-20/5/2012.
-Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων (1999-2000,2001) 
στις  22-23-24/6/2012.
-Προκριματικό ενωσιακό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών 
(1996 και κάτω) στις  30/6-1/7/2012.
-Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΟΥΜΣΕ (όλων των ηλικιών) 
στις 22-23/9/2012.
-Πανελλήνιο κύπελλο παίδων-κορασίδων (1999-2000,2001) 
στις 12-13-14/10/2012.
-Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων (1997-1998) 
στις 2-3-4/11/2012.
-Πανελλήνιο κύπελλο ανδρών-γυναικών (1996 και κάτω) 
στις 16-17-18/11/2012.
-Πανελλήνιο κύπελλο εφήβων-νεανίδων (1995-1998) 
στις 7-8-9/12/2012.

Για το 2012 οι εθνικές ομάδες θα συγκροτηθούν από τους πρώτους των πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Για το 2013 οι εθνικές ομάδες θα αποτελούνται από τους αθλητές που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία στα πρωταθλήματα του 2012.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
1η θέση
2η θέση
3η θέση
Πανελλήνια 
Α/Γ-Ε/Ν
8 βαθμούς
7 βαθμούς
6 βαθμούς
Κύπελλα
7 βαθμούς
6 βαθμούς
5 βαθμούς
Ενωσιακά
6 βαθμούς
5 βαθμούς
4 βαθμούς



Κάθε αθλητής που έχει πετύχει Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκή νίκη (από 1η - 3η) θα λαμβάνει 2 extra βαθμούς στην κατηγορία που συμμετείχε (οι βαθμοί δεν μεταφέρονται σε άλλη κατηγορία βάρους) 

Ο αθλητής θα πρέπει να αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία βάρους σε όλα τα πρωταθλήματα

Κάθε σωματείο θα πρέπει να διαθέτει πάνω από έναν προπονητή-κόουτς (διαπιστευμένο) όταν συμμετέχει με περισσότερους  από τέσσερις αθλητές.

Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις τοποθεσίες διεξαγωγής των αγώνων, καθώς επίσης και το ηλεκτρονικό σύστημα που θα εφαρμοστεί.

[σχολιασμός]
(σημείωση: τα περιεχόμενα της ανάρτησης θα συμπληρώνονται και θα "αλλάζουν", καθώς είναι σε εξέλιξη το όλο θέμα...)


Αυτό είναι το καλεντάρι-πρόγραμμα-νέα κριτήρια συγκρότησης εθνικών ομάδων που ανακοινώθηκε στο site της ΕΛΟΤ.

Πρώτο θετικό στοιχείο το "μοίρασμα" του πανελλήνιου πρωταθλήματος των Π/Κ σε δυο ηλικιακά γκρουπ. Σωστό και μόνο ως θετικό μπορούμε να το κρίνουμε. Ειδικά, για τον χωρισμό σε "μικρές" (1999-2000-2001) και "μεγαλύτερες" ηλικίες (1997-1998) θεωρούμε πως "καλώς το σκέφτηκαν". Έτσι έχεις με "ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια", δηλαδή, α) δεν χρειάζονται προκρίσεις αφού θα μοιραστούν τα παιδιά σε δυο διοργανώσεις, β) κρατάνε τα τριήμερα που είναι κάπως "δύσκολα" αλλά έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή σε αυτές τις ηλικίες, και γ) δεν μπλέκονται τα "μεγάλα" παιδιά με τα "μικρότερα" και έτσι δεν έχουμε αδικημένους (όπως έγινε το 2011 με τους 98άρηδες).  
Σχετικός με το "μοίρασμα" είναι και ο διαχωρισμός των κυπέλλων σε τρεις ξεχωριστές διοργανώσεις, μια για τους Π/Κ, μια για τους Ε/Ν και μια για τους Α/Γ, πάλι με τριήμερη διάρκεια. Οπότε γίνεται "αναβάθμιση" των κυπέλλων σε κανονικά πανελλήνια, τόσο ως προς την διοργάνωση τους, όσο και ως προς το ότι θα γίνονται τρεις διαφορετικές διοργανώσεις και δεν θα έχουμε πλέον Α' και Β' πανελλήνιο κύπελλο με όλες τις κατηγορίες και σε μικρή χρονική απόσταση το ένα με άλλο, που ουσιαστικά καταργούσε στην πράξη την έννοια "πανελλήνιο" μιας και δεν ήταν δυνατόν οι αθλητές/-τριες να προλαβαίνουν να πάνε και στα δυο. 
Ακούγετε θετικό, μένει να το δούμε και στην πράξη. Ειδικότερα για το Β' Πανελλήνιο Κύπελλο που είχε και την ονομασία "ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ" (προς τιμήν του ιδρυτή του ταεκβοντο στην Ελλάδα) θα γίνετε μάλλον ως ξεχωριστή διοργάνωση ή δεν θα γίνει καθόλου.
Οι διοργανώσεις με τις λέξεις "προκριματικό ενωσιακό" στον τίτλο τους, δεν είναι οι γνωστές προκρίσεις που γινόταν για τα πρωταθλήματα. Είναι πλέον "καινούργιες" και "επίσημες" διοργανώσεις που ναι μεν γίνονται από την ΕΛΟΤ, είναι δε "ενωσιακές", δηλαδή αφορούν ξεχωριστά τις Ενώσεις, ΕΤΑΝΕ και ΕΤΑΒΕ. Πιθανόν να γίνονται δυο διοργανώσεις ταυτόχρονα, μια στην Νότια και μια στην Βόρεια Ελλάδα, υπό την αιγίδα της ΕΛΟΤ και με διοργανώτριες τις Ενώσεις. Ακόμη και αυτές είναι "χωρισμένες" ανά κατηγορία, δηλ. άλλο για τους Π/Κ, άλλο για τους Ε/Ν και άλλο για τους Α/Γ.
Τέλος βλέπουμε πως έχει οριστεί και επίσημο Πανελλήνιο Τεχνικό (ΠΟΥΜΣΕ) Πρωτάθλημα. Καλό αυτό, δείχνει την πρόθεση της ομοσπονδίας να βελτιώσει το ταεκβοντο στην Ελλάδα και σε αυτό το κομμάτι που ήταν κάπως παραμελημένο και κάθε χρόνο ήταν άγνωστο για το αν θα γίνουν τέτοιου είδους αγώνες.

Δεύτερο θετικό είναι, οι ημερομηνίες που είναι γνωστές από την αρχή του χρόνου. Μπορούν έτσι, να φτιάξουν κάποιο πρόγραμμα οι σύλλογοι για τους αθλητές και τις αθλήτριες τους από πριν (μένει να δούμε πως διαμορφώνεται σε σχέση με τις ημερομηνίες των διοργανώσεων έξω, κυρίως με τα ETU A-Class Open, και τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, φανταζόμαστε ότι τα έλαβαν υπόψιν και δεν θα έχουμε μπερδέματα). 
Δείχνουν επίσης να είναι και καλά μοιρασμένα σε όλο το έτος (ο Δεκέμβριος είχε καταντήσει να είναι ο πιο "πηγμένος" αγωνιστικά μήνας της χρονιάς), αν τώρα συμπέσουν με άλλες δραστηριότητες των παιδιών (Π/Κ και Ε/Ν) μάλλον θα πρέπει να δούμε ξανά τις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες μας. 
Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλοι "ευχαριστημένοι", οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης, έτσι μπορούν οι σύλλογοι που θέλουν να διοργανώσουν ή διοργανώνουν κάθε χρόνο κάποια διασυλλογικά, να προγραμματίσουν από τώρα τις κινήσεις τους.

Εκτός από το "λαθάκι" με το "Προκριματικό ενωσιακό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (1995-1998)- (ΕΤΑΒΕ & ETANE) στις 19-20/5/20012.", μπορούμε να πούμε μόνο το εξής: Καλώς ήρθες επίσημο, ολοκληρωμένο και προσχεδιασμένο καλεντάρι!!!

Άρα καταλήγοντας, δεν βρίσκουμε κάποιο πρόβλημα με το καλεντάρι των διοργανώσεων από την ομοσπονδία μας. Εκτός αυτό με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε/Ν. Όπως φαίνεται στην ανακοίνωση δεν θα γίνουν προκρίσεις βορείου και νοτίου Ελλάδας για το πρωτάθλημα των Ε/Ν. Δίκοπο μαχαίρι, μια τέτοια επιλογή, για τις "ελαφριές" και "βαριές" κατηγορίες που πάντα έχουν την μικρότερη συμμετοχή, ας πούμε ότι είναι βολικό, για τις ενδιάμεσες όμως κατηγορίες βάρους που συνήθως γίνεται ο χαμός, θα υπάρξει το αδιαχώρητο. Ο δυο μέρες που έχουν οριστεί είναι πολύ πιθανό να μην φτάνουν και θα δούμε pull  σε κατηγορίες που θα θέλουν 6-7 αγώνες για τον τελικό. Τέλος πάντων θα δούμε τι θα γίνει. Κανονικά θα μπορούσαν να "προλάβουν" να κάνουν προκρίσεις, τον Φεβρουάριο. 
Το ίδιο συμβαίνει και με τους Α/Γ, δεν συμπεριλαμβάνονται οι προκρίσεις. 
Μάλλον, επειδή είναι "ευθύνη" των ενώσεων (βόρειας και νότιας Ελλάδας) να διοργανώσουν και να κάνουν προκρίσεις για τα πρωταθλήματα, δεν αναφέρονται στο "κεντρικό" καλεντάρι της ΕΛΟΤ. Άρα θα περιμένουμε να ανακοινωθούν και τα καλεντάρια της ΕΤΑΝΕ και της ΕΤΑΒΕ για να δούμε στα σίγουρα αν θα γίνουν και ποιες προκρίσεις ή όχι. 

Στην βαθμολογία τώρα, που θα μαζεύουν οι αθλητές και αθλήτριες για να κατατάσσονται και αυτοί με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες, να είναι αυτοί που θα απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες. 
Έχουμε κάποιες ενστάσεις ως προς τον καθορισμό των βαθμών. Να πούμε πρώτα ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα προκαθορισμένο, διαφανές και "απόλυτο" σύστημα βαθμολόγησης των αθλητών/-τριων ώστε να καθορίζονται αυτοί που θα πηγαίνουν στις εθνικές ομάδες. 
Το πρώτο που θα θέλαμε είναι, ένα τέτοιο σύστημα να μην "σταματά" μόνο στην στελέχωση των εθνικών ομάδων. Θα θέλαμε δηλαδή, να χρησιμοποιηθεί και για την τοποθέτηση των αθλητών στα pull (το γνωστό "seeding" έτσι όπως έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στην Πάφο). Αφού στις υποσχέσεις του προέδρου της ομοσπονδίας μας, υπάρχει και η εφαρμογή για ηλεκτρονική κλήρωση και pull στις διοργανώσεις της ΕΛΟΤ, θα περιμένουμε ότι κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί σύντομα. 
Επίσης, θα θέλαμε, με κάποιον στάνταρ τρόπο και μέσα από αυτή την βαθμολογία να απαρτίζονται και οι "επίλεκτες ομάδες" που θα συμμετέχουν σε άλλες διοργανώσεις του εξωτερικού και όχι από τους πρώτους αλλά από τους δεύτερους και τρίτους αθλητές/-τριες στην κατάταξη. Και κάποια στιγμή με έναν παραπλήσιο και προκαθορισμένο τρόπο να βγαίνουν και οι ολυμπιακές ομάδες, έτσι ώστε να πηγαίνουν οι καλύτεροι και οι πιο αξιόμαχοι αθλητές/-τριες στην πιο σημαντική διοργάνωση για το άθλημα μας, ως εκπρόσωποι της χώρας μας, κάθε τέσσερα χρόνια.

Όσο να αφορά την βαθμολόγηση, αυτή καθ' αυτή. Με μια πρώτη ματιά, αναγνωρίζουμε ένα απλοποιημένο σύστημα βαθμών, για την 1η, 2η και τις 3ες θέσεις. Όμως ταυτόχρονα θεωρούμε πως είναι και "απλοϊκό". Είναι "απλοϊκό" γιατί περιλαμβάνει βαθμολογία μόνο για τους αθλητές/-τριες που παίρνουν μετάλλια. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται; Στο "πουθενά"; Δεν θα έπρεπε να βαθμολογείται και η συμμετοχή και η προσπάθεια όλων των αθλητών/-τριων;
Η WTF το κάνει, και το έχει συμπεριλάβει και στους κανονισμούς της για την παγκόσμια κατάταξη. Ανάλογα με την "βαρύτητα" της διοργάνωσης, δίνει βαθμούς σε περισσότερους αθλητές εκτός αυτών που παίρνουν τα μετάλλια. Επίσης, στους κανονισμούς αγώνων "προτείνει" ένα σύστημα βαθμολόγησης που ξεκινά την συλλογή βαθμών για έναν αθλητή από την ζύγιση του. Κλιμακωτά και για κάθε συμμετοχή σε αγώνα και για κάθε νίκη μέχρι τον τελικό, σε κάθε διοργάνωση.


Οι βαθμοί, θεωρούμε, έχουν επιλεγεί επίσης, "απλοϊκά" και για έναν άλλο λόγο, δεν υπάρχει αναλογία, στους βαθμούς, απλά μειώνεται ο βαθμός κατά ένα, από την μεγαλύτερη σε βαρύτητα διοργάνωση και μεγαλύτερη θέση έως την μικρότερη, κοκ. Η διαφορά δηλαδή του 1ου από τον 2ο και  του 2ου από τον 3ο είναι μόνο ένας βαθμός. Το ότι τα κύπελλα είναι πολύ κοντά στα πρωταθλήματα είναι καταρχήν καλό γιατί αναβαθμίζονται σε κύρος και σημασία τα κύπελλα, που και πανελλήνια και ουσιαστικά είναι. Τα ενωσιακά όμως είναι πολύ κοντά σε βαθμούς, και από την στιγμή που δεν είναι "πανελλήνια" θα έπρεπε να έχουν μικρότερη σημασία, εκτός αν υπάρχει η πρόθεση να αναβαθμιστούν και αυτά, οπότε έχειν καλώς. Έτσι θα έχουμε 5 "σημαντικές" διοργανώσεις ανά κατηγορία Ε/Ν και Α/Γ, 5 ευκαιρίες για να γίνει συλλογή βαθμών για την τελική βαθμολογία. 
Δεν ξέρουμε αν είναι το καλύτερο σύστημα ή ο καλύτερος τρόπος, είναι όμως καλύτερο από το προηγούμενο, που ο αθλητής είχε μια μόνο ευκαιρία μέσα σε μια μόνο διοργάνωση, για έναν ολόκληρο χρόνο, να κερδίσει μια θέση στην εθνική ομάδα.

Τέλος, δεν γίνεται διαχωρισμός παγκόσμιας και ευρωπαϊκής νίκης (1η~3η θέση). Δηλαδή είναι ίσα και όμοια να είσαι παγκόσμιος ή ευρωπαϊκός πρωταθλητής ή δευτεραθλητής ή τριταθλητής; Θα "κερδίζεις" τους ίδιους βαθμούς (2 έξτρα) για χρυσό στο παγκόσμιο και για χάλκινο στο ευρωπαϊκό;
Εδώ, ίσως θα χρειαστεί να γίνει μια αναλογική κλιμάκωση των βαθμών, που θα αποδίδονται, για να μην "θεωρούνται" ίσης αξίας νίκες που είναι διαφορετικές, τόσο σε βάρος όσο και σε κύρος ως προς την επιτυχία ενός αθλητή/-τριας.
Και γιατί να δίδονται έξτρα βαθμοί για νίκες σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η βαθμολόγηση δεν γίνεται για να μπορέσει ο αθλητής να μπει σε εθνική ομάδα ώστε τελικά να αγωνιστεί σε τέτοιες διοργανώσεις; 
Δηλαδή το "τελικό αποτέλεσμα" θα καθορίζει έως έναν βαθμό την διαδικασία "παραγωγής" των αθλητών/-τριών για να μπουν στην εθνική ομάδα που θα πάνε να διεκδικήσουν το "τελικό αποτέλεσμα"; 
Περίεργο, δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό. Θα έπρεπε να κρατηθεί η βαθμολόγηση "καθαρή" ως προς τον στόχο της, που είναι μόνο η συμμετοχή σε εθνική ομάδα.
Η συμμετοχή των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων (όλων ή συγκεκριμένων με επιλογή, όπως γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη από την WTF) με έξτρα βαθμούς ή κανονική βαθμολογία, θα έπρεπε να γίνεται μόνο για την συμμετοχή στην ολυμπιακή ομάδα και όχι για τις εθνικές ομάδες.

Επίσης δεν βλέπουμε να υπάρχει μια συνέχεια από έτος σε έτος για έναν αθλητή. Περιορίζεται η "καριέρα" ενός αθλητή στην διάρκεια του ενός χρόνου και για κάθε νέα χρονιά "μηδενίζει το κοντέρ" και πάλι από την αρχή (ειδικά για τους Α/Γ);
Αλλά, ας πούμε πως, δεν είναι και τόσο σημαντικό αυτό.

Γενικά το σύστημα με τους βαθμούς δεν περιέχει την έννοια της αναλογικότητας, απλά δόθηκαν κάποια νούμερα για να γίνεται καταμέτρηση βαθμών και τίποτα παραπάνω. Είναι σωστή η βαθμολόγηση και άρα η κατάταξη των αθλητών/-τριων σε βαθμολογικούς πίνακες (όπως γίνεται σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, σε όλο τον κόσμο) αλλά είναι και εξίσου σημαντικό, η βαθμολόγηση να γίνεται τηρώντας τις αναλογίες των διαφορετικών και ανισόβαρων διοργανώσεων αγώνων (Παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, Εθνικά Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ενωσιακά κτλ.). Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το σύστημα βαθμολόγησης εφαρμόζεται πουθενά αλλού στον κόσμο, θα λέγαμε πως είναι ακόμα μια αποκλειστική "ελληνική πατέντα". Επίσης, δεν είναι καθορισμένο, και το τι θα γίνεται στις περιπτώσεις ισοβαθμίας στην 1η θέση δυο αθλητών/-τριών σε κάποια από τις κατηγορίες.

Αυτές είναι οι πρώτες "εντυπώσεις" μας και τα πρώτα μας σχόλια. Θα μελετήσουμε περισσότερο την ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες της και θα περιμένουμε την ανακοίνωση των συμπληρωματικών στοιχείων για τις τοποθεσίες των διοργανώσεων και το ηλεκτρονικό σύστημα και θα επανέλθουμε...

Ετοιμάζουμε έναν πίνακα-αγωνιστικό ημερολόγιο για να τοποθετήσουμε όλες μαζί τις διοργανώσεις στην Ελλάδα (ΕΛΟΤ, ΕΤΑΝΕ & ΕΤΑΒΕ) και στο Εξωτερικό (ETU, WTF και άλλων). Ο λόγος είναι πως θέλουμε να δούμε σχηματικά και "επί χάρτου" ποιες, που και κυρίως πότε γίνονται διοργανώσεις αγώνων και άλλες σχετικές εκδηλώσεις για να δούμε αν υπάρχουν αλληλο-επικαλύψεις. Αναμείνατε...

Τελικά το "tkdgr-CLUBS, το Καλεντάρι του taekwondo" την κάνει την δουλειά του και δεν χρειάστηκε να φτιάξουμε άλλον πίνακα. Ας δούμε λοιπόν τι εντοπίσαμε:

1) Το "ΕΛΟΤ, Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων (1995-1998) στις 2~4/3/2012" πέφτει επάνω στο "ETU, GERMAN OPEN (A-Class) WTF [G-1] στις 3~4/3/2012" οπότε όσοι Ε/Ν ήταν για να πάνε στο Open ας το ξεχάσουν.


2) Το "ΕΛΟΤ, Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (1996 και κάτω) στις 30~31/3/2012" πέφτει πάνω στο "ETU, BELGIAN OPEN (A-Class) στις 30/3~1/4/2012" οπότε όσοι Α/Γ ήταν για αυτό το Οpen ας το ξεχάσουν.


3) Το "ΕΛΟΤ, Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών (1996 και κάτω) στις 30~31/3/2012" πέφτει πολύ κοντά (μόνο 2 μέρες διαφορά μεταξύ τους) με το "WTF, 9th WTF World Junior Taekwondo Championships στις 4~8/4/2012" οπότε όσοι Ε/Ν που αγωνίζονται και στο Α/Γ και έχουν μια θέση στην Εθνική Ομάδα Ε/Ν ήδη, δεν θα έχουν την δυνατότητα να πάνε και στα δυο. Τώρα θα μου πει κάποιος πως σίγουρα θα διαλέξουν να πάνε στο παγκόσμιο αντί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ναι σίγουρα, αλλά έτσι θα "χάσουν" την ευκαιρία να "μαζέψουν" βαθμούς για την εθνική ομάδα Α/Γ του 2013.

Αυτά μέχρι στιγμής, μιας και ακόμα πολλά από τα σημαντικά ETU A-Class Open δεν έχουν ορίσει ημερομηνίες διεξαγωγής. Καθώς θα προχωράει η χρονιά, θα αρχίσουν να βγαίνουν και άλλες τέτοιες αλληλο-επικαλύψεις...



(Θυμίζουμε πως υπάρχουν ήδη τα καλεντάρια που έχουμε δημιουργήσει και διατηρούμε ως tkd greece CLUBS:

ETU Open A-Class Διοργανώσεις Taekwondo 2012

Ημερολόγιο Ελληνικού taekwondo 2012 

(Εκδηλώσεις & Διοργανώσεις)

tkdgr-CLUBS, το Καλεντάρι του taekwondo





Αν έχετε κάποιο site μπορείτε να "ενσωματώσετε" αυτό το google ημερολόγιο που φτιάξαμε και διατηρούμε στο ιστοτοπό σας. Παρακάτω σας δίνουμε τον κώδικα που θα πρέπει να βάλετε για να εμφανίζεται το ημερολόγιο και σε εσάς (Αν έχετε blog από τον blogger της google, η ενσωμάτωση είναι πολύ εύκολη, γίνεται με την προσθήκη ενός gadget τύπου HTML/JavaScript και την τοποθέτηση του παρακάτω κώδικα μέσα σε αυτό ή μπορείτε απλά να βάλετε κάποιο link που να παραπέμπει και να εμφανίζει αυτό το ημερολόγιο, αν θέλετε κάποια βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail μας tkdgrclubs@gmail.com): 
<iframe src="https://www.google.com/calendar/embed?src=tkdgrclubs%40gmail.com&ctz=Europe/Athens" style="border: 0" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε