Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ETU, Επικαιρότητα 01/06/2012 [4 άρθρα]

(Πηγή: ETU, European Taekwondo Union > News, Interview with President Pragalos at MAS Taekwondo, 01-06-12 11:48)[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
[1ο Άρθρο]
Συνέντευξη με τον πρόεδρο Πραγαλό στο MAS Taekwondo

Ο πρόεδρος της ETU μιλά σχετικά με την διοργάνωση του European Club Championships (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων).


Το MAS Taekwondo έκανε μια συνέντευξη με τον πρόεδρο της ETU, τον κ. Πραγαλό, σχετικά με το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων και σχετικά με την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών στο Manchester. Σας παραθέτουμε ολόκληρη την συνέντευξη:




MAS: Κύριε πρόεδρε, θα θέλαμε κατά αρχήν να σας ευχαριστήσουμε για τον χρόνο που μας αφιερώνεται για να κάνουμε αυτή την συνέντευξη μαζί σας. Αυτή την φορά θα θέλαμε να μάθουμε σχετικά με το Ευρωπαϊκό ταεκβοντο, κάτι που για μας είναι σε βασική μας προτεραιότητα.
MAS: Θα μπορούσατε εν συντομία να μας πείτε σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων, πως οργανώνετε και πως προέκυψε η ιδέα για κάτι τέτοιο;
Πρόεδρος Πραγαλός (ΠΠ): Σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους από όλες τις Ηπειρωτικές Ενώσεις και την WTF, έγινε σύγκλιση της Επιτροπής Ανάπτυξης της WTF (Expansion Committee of WTF) στο Sharm el Sheikh. Κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων μάθαμε πως η Ασιατική Ένωση Ταεκβοντο, οργανώνει την διεξαγωγή μιας διοργάνωσης αγώνων για τους Συλλόγους και μάλιστα η ανακοίνωση τους έγινε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό από μέρους τους. Γνωρίζω πως οι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν αρκετούς μεγάλους αθλητές/-τριες, όμως λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει μέσα σε κάθε μια από τις Εθνικές μας Ομοσπονδίες μέλη της ETU, μερικοί από αυτούς δεν έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε Ευρωπαϊκού επιπέδου πρωταθλήματα. Γιαυτό το λόγο, σκέφτηκα πως μια τέτοια διοργάνωση για τους συλλόγους θα ήταν εξαιρετική! Κάθε ένας σύλλογος από τις ΕΟΜ (Εθνικές Ομοσπονδίες Μέλη) θα μπορεί να στείλει μια ομάδα από 8 αθλητές και 8 αθλήτριες για να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν την πρωτιά σε ευρωπαϊκού επιπέδου διοργάνωση αγώνων!
MAS: Έχετε μήπως, ήδη κάποιες πρώτες θετικές αντιδράσεις από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους;
(ΠΠ): Για να είμαι ειλικρινής, οι θετικές αντιδράσεις είναι κατακλυσμικές! Οι σύλλογοι αγωνιούν ήδη και θέλουν να συμμετάσχουν, ήδη υπολογίζουμε ότι θα έρθουν πάνω από 2500 αθλητές & αθλήτριες στην Αθήνα, για να αγωνιστούν! 
MAS: Κάθε πότε θα γίνεται η διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος;
(ΠΠ): Αν δείτε λίγο το καλεντάρι μας, θα μπορέσετε να δείτε πως η ETU έχει μια πληθώρα από διοργανώσεις! Και δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτές και όλες τις διοργανώσεις που γίνονται και θα γίνουν στην κάθε μια Εθνική Ομοσπονδία μας ξεχωριστά, στα δικά τους καλεντάρια αγώνων. Γιαυτό τον λόγο και πρότεινα, η διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος να γίνεται κάθε δύο (2) χρόνια, όπως άλλωστε κάνουμε και για τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
MAS: Η διοργάνωση θα γίνεται κάθε φορά και σε άλλη πόλη/χώρα;
(ΠΠ): Ναι, είναι βασική μας αρχή, η κάθε διοργάνωση να γίνεται και κάθε φορά σε άλλο μέρος. Όμως θα πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Ένα τέτοιο γεγονός, είναι μεγάλης εμβέλειας, τόσο σε συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες όσο και σε μέγεθος διοργάνωσης και στην διαχείριση που αυτή απαιτεί. Γιαυτό και φαντάζομαι πως μόνο αυτές οι χώρες που έχουν τέτοιες δυνατότητες ώστε να φιλοξενούν πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών θα θέσουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν και να διοργανώσουν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. 
MAS: Ποιο είναι το συμπέρασμα σας για την πρόσφατη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών στο Manchester;
(ΠΠ): Οι αγώνες στο Manchester είχαν μια πολύ καλή διοργάνωση και το επίπεδο των αγώνων αυτό καθεαυτό και για μια ακόμη φορά, ήταν εξαιρετικά υψηλό. Έχουμε ήδη δει πολύ καλές διεξαγωγές αγώνων καθ όλη την διάρκεια του 2011 και στην αρχή του 2012, στις A-class διοργανώσεις μας στην Ευρώπη. Η διοργάνωση στο Manchester ήταν μόνο η αρχή: Περιμένω το επίπεδο στους Ολυμπιακούς να είναι εξαιρετικότατο!

MAS: Πως είδατε τις ρυθμίσεις που έγιναν στους κανονισμούς αγώνων για το Λονδίνο 2012;
(ΠΠ): Κάθε τι νέο πρέπει να έχει δυναμική εξέλιξης για την ανάπτυξη του ταεκβοντο, τις βρήκα "με δυναμική".
MAS: Θα θέλατε να προσθέσετε και κάτι άλλο;
(ΠΠ): Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το MasTaekwondo για αυτή την συνέντευξη.
MAS: Εμείς ευχαριστούμε και να σας δώσουμε και τις καλύτερες ευχές μας.



===============================================================
(Πηγή: ETU, European Taekwondo Union > News, Promotional Videos for WTF Global Membership System, 30-05-12 00:03)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
[2ο Άρθρο]
Βίντεο Προώθησης για το Παγκόσμιο Σύστημα Μελών της WTF

Δείτε πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα.
Η WTF δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο σε διαφορετικές γλώσσες σχετικά με το νέο Παγκόσμιο Σύστημα Μελών [
WTF Global membership System (GMS)], που θα ξεκινήσει με εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα, το 2013.

Ο στόχος του WTF GMS θα είναι η ανασύνταξη της παγκόσμιας κοινότητας ταεκβοντο σε ένα κοινό και άμεσης επικοινωνίας (online) σύστημα με την παροχή ενός πλήρους ενσωματωμένου συστήματος καταγραφής μελών, καθώς και με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης διοργανώσεων, παρέχοντας έτσι λύση στα μέλη, τις Εθνικές Ομοσπονδίες, της WTF, με την δυνατότητα να το προσπελάσουν και να το χρησιμοποιούν.

Η καρδιά του συστήματος αυτού είναι ο μοναδικός αριθμός ταυτότητας από την WTF (WTF ID number) που θα αποδοθεί σε κάθε ένα καταγεγραμμένο μέλος. Έτσι κάθε διαδικασία που σχετίζεται με το ταεκβοντο θα είναι συνδεδεμένη με αυτόν τον αριθμό και θα βρίσκεται συνέχεια σε άμεση επικοινωνία και θα παρέχεται η δυνατότητα να γίνεται προσπέλαση από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το ΠΛΗΡΕΣ WTF GMS (The COMPLETE WTF GMS) θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιώνεται και παραπέρα και θα συνεχίσει να τίθεται υπό έλεγχο σε διοργανώσεις της WTF, σε Εθνικό, Ηπειρωτικό και Παγκόσμιο επίπεδο, καθ όλη την διάρκεια του 2012, με κύριο στόχο να γίνει η επίσημη εκκίνησή του σε πλήρη μορφή, στις αρχές του 2013 καθώς θα είναι διαθέσιμο και για τις Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της WTF..
 

Αν έχετε κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το WTF GMS βίντεο παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ. Justin Tenbeth (WTF Project Manager) στο  wtfexpansion@wtf.org

Εδώ είναι μερικοί σύνδεσμοι από τα βιντεο:
WTF GMS Video – Αγγλικά – http://youtu.be/WJaPkqKvgnk
WTF GMS Video – Γαλλικά – http://youtu.be/aPlRFb6bMjQ
WTF GMS Video – Ισπανικά – http://youtu.be/TKr6KVnpvEA
WTF GMS Video – Ρωσικά – http://youtu.be/7MJD5y-qe5g
WTF GMS Video – Γερμανικά - http://youtu.be/EHnxQB9KpYw
WTF GMS Video – Πορτογαλλικά - http://youtu.be/8o4k42n4owk



===============================================================
(Πηγή: ETU, European Taekwondo Union > News, Taekwondo World Record in Guinness Book of Records, 22-05-12 22:24) 
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
[3ο Άρθρο]
"Big Blue Kick" (η μεγάλη μπλε κλωτσιά) στο Λονδίνο μάζεψε 50.000 λίρες.
 

Πάνω από 800 άτομα από τους υπαλλήλους του KPMG σε έντεκα τοποθεσίες σε όλη την Αγγλία, συμμετείχαν στην δράση με την ονομασία "Big Blue Kick" (η μεγάλη μπλε κλωτσιά). Οι 800 εργαζόμενοι της KPMG "έριξαν" γροθιές, κλότσησαν και μπλόκαραν με τον τρόπο τους σε μια 10λεπτη "εκπαίδευση" ταεκβοντο. Η μεγαλύτερη ομάδα συγκεντρώθηκε στο Canary Wharf του Λονδίνου, όπου 330 υπάλληλοι κατέβηκαν στην Montgomery Square.
 

Η δράση αυτή όχι μόνο έθεσε ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ για το ταεκβοντο, που θα καταγραφεί στην επόμενη έκδοση του Βιβλίου των Ρεκόρ Guinness, κατάφερε επίσης να συγκεντρώσει και περισσότερες από 50.000 λίρες που θα δοθούν στο Barnardo's. Το Barnardo’s εργάζεται με πάνω από 190,000 παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους κάθε χρόνο. Το Barnardo’s αυτή την στιγμή "τρέχει" πάνω από 800 υπηρεσίες σε όλη την Μεγάλη Βρετανία.
 
Το KPMG είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο από επαγγελματικές επιχειρήσεις που παρέχουν λογιστικές & φορολογικές υπηρεσίες και οικονομικές συμβουλές. Είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους σπόνσορες της WTF. Το "The Big Blue Kick" έλαβε χώρα στις 11.30πμ. στις 18 Μαΐου στις παρακάτω τοποθεσίες: Λονδίνο (Canary Wharf), Birmingham, Bristol, Gatwick, Glasgow, Leeds, Manchester, Newcastle, Nottingham, Reading και Watford. 


Έχει επιβεβαιωθεί ως επίσημο νέο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness (ως τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που συμμετείχαν σε μια οργανωμένη και καθοδηγούμενη επίδειξη ταεκβοντο σε διαφορετικές τοποθεσίες, ταυτόχρονα).

====================================
(Πηγή: ETU, European Taekwondo Union > News, ETU Partnership with Hwashin Cyber University, 20-05-12 21:35)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

[4ο Άρθρο]
Εκπαίδευση και Σπουδές στην Κορέα.
 
Η ETU έχει "κλείσει" μια συμφωνία συνεργασίας, διάρκειας 3 ετών, με το Hwashin Cyber University (HSCU) [facebook: Korean Martial Arts Institute Hwashin Cyber University (KMAI HSCU)] στο Busan της Νότια Κορέας.

Σύμφωνα με αυτή την συνεργασία της ETU με το HSCU θα παρέχονται εξαιρετικές και υψηλού επιπέδου ευκαιρίες εκπαίδευσης στους αθλητές, που ανήκουν στις Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης ταεκβοντο.

Είναι πεποίθηση της ETU ότι αυτή η συνεργασία με την HSCU μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της θέσης που κατέχει η Ευρώπη στο παγκόσμιο ταεκβοντο. Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν ή/και να σπουδάσουν κάτω από εξαιρετικές συνθήκες στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του Hwashin Cyber University.

Το HSCU επίσης, παρέχει και εκπαιδευτικά camps κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, για kyurugi (αγωνιστικό ταεκβοντο) και για poomsae (τεχνικό ταεκβοντο). Μπορείτε να πάτε στην Κορέα για όποια χρονική περίοδο σας ταιριάζει καλύτερα, από μια εβδομάδα έως και αρκετά χρόνια!!
 
Στην συνημμένη μπροσούρα θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τα πολλά και διάφορα προγράμματα που προσφέρει το HSCU.

Γιατί HSCU?
1. Το HSCU είναι το πρώτο Cyber-university [κυβερνο-πανεπιστήμιο] που έχει λάβει έγκριση από την Κορεατική Υψηλής Εκπαίδευσης Πράξη (Korea's Higher Education Act)
2. Εκμάθηση της Κορεατικής γλώσσας και κουλτούρας από πλήρως καταρτισμένους Κορεάτες καθηγητές
3. Μπορείτε να έχετε εκπαίδευση ακόμη και στον τόπο κατοικίας σας μεσώ της υψηλής τεχνολογίας πλατφόρμα με το σύστημα εκπαίδευση-στο-σπίτι (work-at-home system)
4. Εκπαίδευση εξ αποστάσεως με σύστημα E-learning, που αποτελεί μια χαμηλού κόστους λύση για να σπουδάσετε σε Πανεπιστήμιο
5. Το HSCU είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Κορέα που χρησιμοποιεί το LMS (Learning Management System, Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης), ένα άμεσο και πολυγλωσσικό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων
6. Το HSCU έχει ένα ισχυρό και εκτεταμένο δίκτυο από πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης (με παροχή διπλώματος) στην Κορέα

Κατεβάστε την μπροσούρα και μάθετε όλες τις σχετικές πληροφορίες: International Performance & Studies Program, Training Camps, Korea, 2012-2013 (αρχείο σε μορφή PDF, στα αγγλικά)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε