Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα"

"WE ARE ALL GREEKS NOW", με αυτό το σύνθημα χιλιάδες άνθρωποι σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο το κόσμο διαδήλωσαν την συμπαράστασή τους προς τους Έλληνες και την Ελλάδα. 

Οι αιτίες για αυτή την δήλωση-διαδήλωση, είναι πολλές, η κυρίαρχη όμως αιτία είναι η αγάπη και το συναίσθημα συμπαράστασης προς τους Έλληνες που βρίσκονται κάτω από την "μπότα" της καταπίεσης των οικονομικών "δικτατοριών" που προσπαθούν να ελέγξουν όλη την υφήλιο, μέσα από τις οικονομικές κατακτήσεις και εισβολές σε πάρα πολλές χώρες.

Ο 3ος "οικονομικός" παγκόσμιος πόλεμος έχει κηρυχτεί εδώ και πολύ καιρό (το πιο πιθανό είναι να ξεκίνησε λίγο πριν την οριστική λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου). 

Ο ακήρυχτος "ψυχρός πόλεμος" που είχε ξεκινήσει μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και "έληξε" με την "πτώση του τείχους" δεν ήταν παρά η αρχή, η προετοιμασία του "οικονομικού πολέμου" που δεν έληξε ποτέ. 
Είναι γνωστή η ιστορία των "οικονομικών δολοφόνων", που ήταν ένα από τα μέσα αρχικής εισβολής σε διάφορες χώρες, κυρίως σε αυτές που είχαν ενδιαφέρον λόγω ορυκτού πλούτου (βλέπε πετρέλαιο). Το θηρίο όμως του πολέμου είναι πολύ δυνατό και έτσι χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ) για να οδηγήσει τελικά στο ίδιο αποτέλεσμα: την οικονομική εξαθλίωση και υποτέλεια.

Η Ελλάδα αποτελεί την κερκόπορτα της Ευρώπης και του ευρώ (αν δεν ήταν η Ελλάδα θα ήταν κάποια άλλη "μικρή" χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το "δολάριο" άλλο ανταγωνιστικό παγκόσμιο νόμισμα. Θα θελήσει και σίγουρα θα προσπαθήσει να το καταστρέψει. Η πρώτη μεγάλη προσπάθεια έγινε με τα "τοξικά ομόλογα". Τώρα γίνεται με το ΔΝΤ και με τους οίκους αξιολόγησης. 
Οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης βλέπουν πως από μόνες τους δεν μπορούν να γίνουν "βεζίρηδες στην θέση του βεζίρη" και μαζί όμως φοβούνται πως οι αδυναμίες τους θα είναι τελικά και η "αχίλλειος πτέρνα" τους.

Είναι έτοιμες και πρόθυμες να αρχίσουν να "καίνε" τις χώρες που δεν χρειάζονται ή που μπορούν, για να σταματήσουν την οικονομική καταστροφή τους. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές τις χώρες. Το καλύτερό τους θα ήταν να μπορέσουν να "φορτώσουν" το καράβι Ελλάδα με όσο περισσότερα από τα "οικονομικά" προβλήματα τους, μπορούν και μετά να το βυθίσουν και να εισπράξουν και την "ασφάλεια".

Οι λαοί σε όλο τον κόσμο άρχισαν να "ξυπνάνε", άρχισαν να καταλαβαίνουν το τι συμβαίνει και τι τρέχει. Στους Έλληνες βρίσκουν ένα "σύμβολο" αντίστασης και αντίθεσης σε όλα αυτά που "μαγειρεύονται" στα καζάνια της οικονομικής παγκόσμιας δικτατορίας.  

Σίμος Δαλκυριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε