Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μια γεύση από Λονδίνο στο Las Vegas

(Πηγή: USA Taekwondo, Get a Glimpse of London in Las Vegas, Bill Kellick, February 17, 2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]


Ολοκληρώθηκε το 2012 US Open, πολύ μεγάλη συμμετοχή και από πολλές χώρες. 
Οι αθλητές/-τριες από αρκετές χώρες της Ευρώπης έκαναν το υπερατλαντικό για να βρεθούν στο Las Vegas και να συμμετέχουν στην πολύ καλή διοργάνωση, φέτος έβαλε ακόμα ένα σημαντικό ατού στην αίγλη της και στην λάμψη της. 
Ως G2 κλάσης διοργάνωση από την WTF, αποτελεί πλέον μια σημαντικότατη αθλητική συνάντηση του ταεκβοντο στο παγκόσμιο καλεντάρι αγώνων, φέτος και λόγω των ολυμπιακών αγώνων το καλοκαίρι στο Λονδίνο, η σημασία αυτών των αγώνων ήταν ακόμη μεγαλύτερη, τόσο για τους αθλητές της αμερικανικής ηπείρου όσο και για όλες τις άλλες χώρες του κόσμου, που έχουν πάρει εισιτήριο για το Λονδίνο. 
Πολλά σημαντικά ονόματα, που θα τα ξαναδούμε στους ολυμπιακούς, έδωσαν το παρών και αγωνίστηκαν τόσο για τους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη αθλητών της WTF, όσο και για την πρόβα τζενεράλε για το Λονδίνο. 
Κάλλιστα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την διοργάνωση ως μια "μίνι" ολυμπιάδα στο άθλημα του ολυμπιακού WTF ταεκβοντο.

Η σελίδα της Ομοσπονδίας Ταεκβοντο των ΗΠΑ
στο FB:


Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης
2012 US OPEN:

- 14-17 year-old sparring results 
- Senior sparring results - Day One
- Senior sparring results - Day Two
- Poomsae results
- Youth (10-11) sparring results
- Cadet (12-13) sparring results
- Ultra sparring results
 



[προσθήκη 23/02/2012
(Πηγή: WTM, 2012 US Open Kicks Off, Thursday, February 23, 2012, 07:54:06)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Το 2012 US Open Taekwondo Championships ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου στο Las Vegas της Nevada (ΗΠΑ).
Η διοργάνωση συγκέντρωσε 1.632 αθλητές και αθλήτριες από 54 χώρες, συμπεριλαμβανομένων Mexico, Canada, Kazakhstan, South Korea, Great Britain και France, και θα διαρκέσει 4 ημέρες.
 
Έχοντας κατηγοριοποιηθεί στην κλάση G2 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο, το U.S. Open είναι μια από τις καλύτερες διοργανώσεις του είδους της στον κόσμο.
Η διοργάνωση χωρίζεται σε αγώνες Sparring [Kyorugi] και σε τεχνικούς αγώνες [Poomsae], για κατηγορίες Ε/Ν και Α/Γ.
Με περίπου 30 (επιβεβαιωμένους) αθλητές/-τριες ολυμπιακών αγώνων όπως Maria del Rosario Espinoza (Mexico), Karine Sergerie (Canada), Ana Zaninovic και Lucija Zaninovic (Croatia), Yulis Gabriel Mercedes (Dominican Republic), αυτοί οι αγώνες μπορούν να θεωρηθούν μια “ολυμπιακή” διοργάνωση πριν από τους φετινούς ΟΑ στο Λονδίνο.
Και άλλοι διακεκριμένοι αθλητές/-τριες όπως Pascal Gentil (France), Aaron Cook (Great Britain), Lamyaa Bekkali (Morocco), και Yvette Yong (Canada), θα αγωνιστούν στα τερέν της διοργάνωσης.

Θα χρησιμοποιηθεί το επίσημο PSS των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012, το Daedo TK-Strike, για τους αγώνες μονομαχίας [Kyorugi]. Η USAT (Ομοσπονδία Ταεκβοντο των ΗΠΑ) πλέον χρησιμοποιεί τα Daedo PSS.
<WTM>


----- τέλος προσθήκης 23/02/2012]
Η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης:

Για τρίτη φορά, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το Las Vegas θα φιλοξενήσει το U.S. Open Taekwondo Championships. 
Αυτή τη χρονιά, η διοργάνωση, θα γίνει στο the Las Vegas Hotel & Casino (πρώην the Las Vegas Hilton), στις 21 με 24 Φεβρουαρίου 2012.

Σχεδόν, 1.800 αθλητές & αθλήτριες έχουν δηλώσει συμμετοχή για αυτή την διοργάνωση, και συμπεριλαμβάνονται παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, καθώς και 28 αθλητές/-τριες που έχουν πάρει προκρίσεις για τις χώρες τους στα τουρνουά προολυμπιακής πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. Θα υπάρχουν αντιπροσωπείες από 54 χώρες, και 20 από αυτές έχουν κατέβει με τις εθνικές τους ομάδες.

"Είναι μεγάλη τιμή για το USA Taekwondo να φιλοξενήσει τους αθλητές/-τριες, τους προπονητές, του διαιτητές και όλους τους άλλους από όλο το κόσμο στο 21ο ετήσιο US Open", μας είπε ο CEO του USA Taekwondo, Eric Parthen.


"Με σχεδόν 1.800 καταχωρημένους αθλητές/-τριες, το 2012 U.S. Open θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο U.S. Open στην ιστορία της USAT και αυτή την χρονιά αδιαμφισβήτητα θα είναι πολύ έντονος ο ανταγωνισμός που θα δούμε στους αγώνες από όλους αυτούς τους ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Το USA Taekwondo εκφράζει την εκτίμησή του προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο, για την υποστήριξη της στο U.S. Open με την διαβάθμιση σε G-2 κλάση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους εθελοντές, τους διαιτητές και τα μέλη της οικογένειας του ταεκβοντο που υποστηρίζουν αυτήν την διοργάνωση και βοηθούν να γίνουν αυτοί οι αγώνες, οι μεγαλύτεροι και οι πιο σημαντικοί από όλες τις Open διοργανώσεις στο κόσμο".

Για τρίτη, λοιπόν, χρονιά, η WTF διαβάθμισε το U.S. Open με την G-2 κλάση, κάνοντας το, το υψηλότερα διαβαθμισμένο open γεγονός σε όλα τις διαβαθμισμένες διοργανώσει για το 2012. Η κλάση G-2 σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της διοργάνωσης, που θα επιτύχουν οι αθλητές/-τριες, θα έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00π.μ. κάθε μέρα και μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια εδώ: [Online tickets]

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα: Πρόγραμμα Αγώνων

Στους αγώνες θα χρησιμοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί θώρακες και το σύστημα της Daedo-Truescore για όλους τους αγώνες.

Πρόσθετα, οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι για προβολή στο κανάλι μας στο Dartfish.

Οι 28 διεθνείς αθλητές & αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο U.S. Open, που έχουν πάρει τις προκρίσεις για τις χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, μαζί με τους 3 ολυμπιονίκες και τους 11 παγκόσμιους πρωταθλητές:

ΑΘΛΗΤΕΣ & ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ και ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ATHLETES WHO QUALIFIED THEIR COUNTRY FOR THE 2012 OLYMPICS WHO ARE COMPETING AT U.S. OPEN

ΑΘΛΗΤΕΣ:
Α[58-]
Uno Sanli (Sweden)
Damian Villa (Mexico) 
[’09 παγκόσμιος αργυρός πρωταθλητής]
Khalil Safwan (Australia)
Heiner Oviedo (Costa Rica)
Yulis Gabriel Mercedes (Dominican Republic) 
[’08 Αργυρός ολυμπιονίκης/ ’99 & ’11 χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής]

Α[68-]
Diogo da Silva (Brazil)
Idulio Islas Gomez (Mexico)
[’09 παγκόσμιος αργυρός πρωταθλητής]
Kismet Campbell (New Zealand)

Α[80-]
Ramin Azizov (Azerbaijan)
[’11 παγκόσμιος χάλκινος πρωταθλητής]
Issam Chernoubi (Morocco)
[’11 παγκόσμιος χάλκινος πρωταθλητής]



Α[87-]
Sebastien Michaud (Canada)

[’07 & ’09 παγκόσμιος χάλκινος πρωταθλητής]



Α[87+]

Ivan Trajkovic (Slovenia)

Francois Coulombe Fortier (Canada)
Kenneth Edwards (Jamaica)
Kaino Thomsen (Samoa)

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ:

Γ[49-]

Lucija Zaninovic (Croatia)

Elizabeth Zamora Gordillo (Guatemala)

Janethe Alegria Pena (Mexico)

Sanaa Atabrour (Morocco)
[’11 παγκόσμια χάλκινη πρωταθλήτρια]

Γ[53-]
Ana Zaninovic (Croatia)
[’07 παγκόσμια αργυρή & ’11 παγκόσμια χρυσή πρωταθλήτρια]

Γ[62-]
Karine Sergerie (Canada)
[’08 αργυρή ολυμπιονίκης /’03 παγκόσμια αργυρή, ’05 παγκόσμια χάλκινη, ’07 παγκόσμια χρυσή & ’11 παγκόσμια χάλκινη πρωταθλήτρια]

Γ[67-]
Farida Azizova (Azerbaijan)
Elin Johansson (Sweden)
Franka Anic (Slovenia)
Andrea St. Bernard (Grenada)
Carmen Marton (Australia)
[’05 παγκόσμια χάλκινη πρωταθλήτρια]

Γ[73-]
Nusa Rajher (Slovenia)

Γ[73+]
Maria del Rosario Espinoza (Mexico) 
[’08 χρυσή ολυμπιονίκης /’07 παγκόσμια χρυσή πρωταθλήτρια]

Άλλοι διεθνείς αθλητές & αθλήτριες:
Ο χάλκινος ολυμπιονίκης το 2000 και το 2004, Pascal Gentil από την Γαλλία. Η ολυμπιακή ελπίδα της Μεγάλης Βρετανίας Aaron Cook. Ο παγκόσμιος αργυρός πρωταθλητής το 2009, Maxime Potvin από τον Καναδά.
Η παγκόσμια αργυρή πρωταθλήτρια το 2011, Lamyaa Bekkali από το Μαρόκο. Η παγκόσμια χάλκινη πρωταθλήτρια το 2009, Yvette Yong από τον Καναδά.

Ανάμεσα στις συμμετοχές από τις ΗΠΑ, έχουμε 8 μέλη της Εθνικής Ομάδας Α/Γ 2011, 18 μέλη της Εθνική Ομάδας Ε/Ν 2012, 14 μέλη από την Εθνική Ομάδα Ε/Ν 2011και εφτά μέλη της Ομάδας Προετοιμασίας Ε/Ν 2011.

[στο πηγαίο άρθρο ακολουθεί λίστα με τους αθλητές και αθλήτριες]

1 σχόλιο:

Σχολιάστε