Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Εκλογές 6ης Μαΐου & 17ης Ιουνίου

Πολλοί θα αναρωτηθήκατε "γιατί σιώπησε το tkd greece CLUBS;" τον τελευταίο καιρό. 
Θα προσέξατε βέβαια πως οι αναρτήσεις άρθρων αραίωσαν και όσα άρθρα βγάλαμε ήταν σε "πακέτα" των 3~4 άρθρων και με τα περισσότερα από αυτά να είναι αναδημοσιεύσεις μεταφρασμένων ξένων άρθρων.

Επίσης, δεν ασχοληθήκαμε και με την πολύ σημαντική διοργάνωση που γίνεται στην χώρα μας, το 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (SUB21).

Άρα θα πρέπει να απολογηθούμε και δώσουμε τους λόγους για αυτή μας την "σιωπή".

Οι "λόγοι" είναι μόνο ένας και μοναδικός: Οι Εκλογές.
Και αυτό γιατί βάλαμε όλο μας το βάρος και διαθέσαμε όλο τον χρόνο μας στο να υπηρετήσουμε αυτό που πιστεύουμε.

Αυτό που πιστεύουμε, όπως ίσως ήδη το έχετε καταλάβει από τα διαφημιστικά που υπάρχουν στο blog εδώ και καιρό, είναι το Πειρατικό κίνημα. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ένα πρόσφατα ιδρυμένο κόμμα (πήραμε την έγκριση από τον Άρειο Πάγο μόλις στις 10 Φλεβάρη 2012), είναι η κομματική υπόσταση αυτού που πιστεύουμε.
Δεν θα αναλύσουμε την Πειρατική ιδεολογία, τις Αρχές και τις Θέσεις μας, εδώ. Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να πάνε στο επίσημο site των Πειρατών και να δουν τι πρεσβεύομαι (στο facebbok θα μας βρείτε εδώ).

Αυτό όμως που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε με αυτό το άρθρο είναι πως, θεωρούμε τα δύο θέματα διασυνδεδεμένα. Την αγάπη μας για το WTF Ταεκβοντο και την ανησυχία μας για το συμβαίνει στην χώρα μας (σε πολιτικό, οικονομικό και κυβερνητικό επίπεδο). Για το άθλημα έχουμε πει ήδη πολλά για αυτά που πιστεύουμε πως πρέπει να γίνουν. Για τους Πειρατές τα λέμε στο site του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Για το μέλλον (που σε κάποιους μπορεί να φαίνεται πολύ μακρινό, για μας όμως είναι πολύ κοντά) έχουμε την ελπίδα και την πεποίθηση πως για να γίνει μια πραγματικά εφαρμόσιμη προσπάθεια και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο άθλημα του ταεκβοντο στην χώρα μας (διοίκηση, λειτουργία, ανάπτυξη και βελτίωση), θα πρέπει να εμπλακούμε και σε ανώτερο επίπεδο.
Να αποκτήσουμε δηλαδή την δυνατότητα και τις πολιτικές εκείνες θέσεις που θα μας δώσουν την ευκαιρία να προτείνουμε και συνάμα να εφαρμόσουμε αυτά που θεωρούμε σωστά.
Χωρίς να απευθυνόμαστε πλέον σε "ώτα μη ακουόντων" και χωρίς να συναντάμε κλειστές πόρτες και αδιαφορία από όλους αυτούς που θα έπρεπε να λειτουργούν προς όφελος του αθλήματος, αφού έχουν ήδη την εξουσία και την διοίκηση στα χέρια τους.

Καταλάβαμε πως το "πρόβλημα" βρίσκεται πολύ πιο ψηλά, καταλάβαμε ότι το "σύστημα" που έχει αλώσει την δημόσια διοίκηση, έχει διαμορφώσει και το "σύστημα" που εφαρμόζεται στην αθλητική διοίκηση.
Κάναμε μια προσπάθεια με τις προτάσεις μας που καταθέσαμε στο "μανιφέστο" μας για το ταεκβοντο "Προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο ταεκβοντο"...  αλλά έπεσε στο κενό :(

Αφού λοιπόν μας θεωρούν "μικρούς" και "ασήμαντους" θα κάνουμε προσπάθειες για να μεγαλώσουμε!

Οι Πειρατές πρεσβεύουν στις βασικές τους αρχές, την συμμετοχική άμεση δημοκρατία και την πλήρη διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση. Αυτά τα δυο λέμε και εμείς ότι χρειάζονται και στο άθλημα του ταεκβοντο.

Θα μας πάρει αρκετό καιρό, αλλά για ένα πράγμα θα σας βεβαιώσουμε: 
ΔΕΝ πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

Ελπίζουμε να μην σας κουράσαμε με το μεγάλο κείμενο μας.

Με αγάπη για το ταεκβοντο και με εκτίμηση σε όλους εσάς που μας διαβάζετε,
Σίμος Δαλκυριάδης

ΥΓ. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ελπίζουμε να είναι οι τελευταίες και να μην χρειαστεί να ξαναπάμε σύντομα πάλι στις κάλπες. Μέχρι την Ολυμπιάδα Λονδίνο 2012 θα κάνουμε προσπάθεια για να ξαναπιάσουμε τον ρυθμό του αθλήματος και να σταθεροποιήσουμε την ροή ενημέρωσης και ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε