Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Με δυο χρυσά μετάλλια η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ από την ΚΡΟΑΤΙΑ

ΔΥΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
 
Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε το 17ο Διεθνές πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Zagreb της Κροατίας με τη συμμετοχή 1.200 αθλητών από 34 χώρες . Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι οικοδεσπότες, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανταποκρίθηκαν επάξια στις οργανωτικές απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Έδωσαν την ευκαιρία σε όλους μας –αν και απόντες– να παρακολουθήσουμε τους αγώνες και από τα 8 τερέν, ζωντανά από το διαδίκτυο. Το πρωτάθλημα αυτό κατατάσσεται, από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, στις A-class διοργανώσεις, είναι βαθμολογούμενο, γεγονός που προσελκύει το ενδιαφέρον των καλύτερων αθλητών του taekwondo.

 
Η Μακεδονική Δύναμη, για άλλη μια φορά, έκανε αισθητή την παρουσία της αφού δύο εκ των τριών αθλητών της κατάφεραν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο λόγος για τους Τζέλλο Νικόλαο και Γρίβα Γεώργιο. Ο Τζέλλος Νικόλαος μετά την μεγάλη του επιτυχία στην ολυμπιακή πρόκριση όπου κατάφερε να στεφτεί νικητής και να αποτελεί επίσημο μέλος της ολυμπιακής ομάδας της χώρας μας, ήρθε να υπερασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το διεθνές πρωτάθλημα, τους τίτλους του και την άψογη αγωνιστική κατάσταση του, με το χρυσό μετάλλιο να κρέμεται στο στήθος του στο τέλος του πρωταθλήματος. 

Έδωσε 5 νικηφόρους με άξιους και αναγνωρισμένους αθλητές του παγκόσμιου στερεώματος στο ταεκβοντό. Κέρδισε στον πρώτο αγώνα με 8–7 τον Αυστριακό συναθλητή του Choun Christian, στον δεύτερο αγώνα βγήκε και πάλι νικητής με τον Τσέχο Novak Maros με σκορ 8-5 . Συνεχίζοντας στον τρίτο αγώνα εξουδετέρωσε με 13-6 τον Γάλλο Toran Maizeroi και  προχώρησε στο ημιτελικό όπου με 6–4 άφησε τον Γερμανό συναθλητή τουTahir Guelec στην τρίτη θέση. 
Η μάχη για το χρυσό μετάλλιο δόθηκε ανάμεσα στο Τζέλλο και τον αγγλικής καταγωγής Ruebyn Richards, ήταν ένας πολύ καλός αγώνας που έληξε 9-8 υπέρ του Τζέλλου χαρίζοντάς του έτσι την πρωτιά στην κατηγορία των -80 κιλών ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νίκη του αυτή ο Νίκος μετράει ήδη 10 συμμετοχές, σε ένα χρόνο, σε A-class πρωταθλήματα και έχοντας 24 βαθμούς για το 2011 κατατάσσεται 1ος στη γενική βαθμολογία της Ευρωπαϊκής κατάταξης.

Μεγάλη επιτυχία και για τον έφηβο αθλητή της Μακεδονικής Δύναμης Γρίβα Γεώργιο που και αυτός ηγήθηκε της κατηγορίας του, η οποία είναι τα -53 κιλά παίδων,  μετά από 4 νικηφόρους αγώνες. Αρχικά αντιμετώπισε τον Σλοβένο Lukas Biro, επικρατώντας εύκολα με 15–1, παραγκώνισε τον δεύτερο αντίπαλό του Med Josef από την Τσεχία με 1–0 και προχώρησε στον τρίτο αγώνα όπου με 9–8 κέρδισε τον Ουκρανό Prykhodo Yaroslav. Φτάνοντας λοιπόν στον τελικό, και αφού έχει δείξει από την αρχή τις προθέσεις του και τις ικανότητές του, υπερτερεί του Σλοβάκου Jakub Kristoe και με σκορ 20–6 παίρνει επάξια την πρώτη θέση.
  
Ο Τεληκωστόγλου Αποστόλης που ακολούθησε την αποστολή της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος αν και τραυματισμένος, πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση, έδωσε δύο νικηφόρους αγώνες όμως δεν μπόρεσε να προχωρήσει.
Ο Γρίβας Γεώργιος και ο Τεληκωστόγλου Αποστόλης συμμετείχαν ως μέλη της Επίλεκτης Ομάδας της Ε.ΤΑ.Β.Ε. (Ένωση Ταεκβοντο Βόρειας Ελλάδας).

Παρ’ όλα αυτά, ο προπονητής της ομάδας κύριος Αλμασίδης Χρήστος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και των τριών αθλητών του και συνεχίζουν όλοι δυναμικά την προετοιμασία τους για τις επερχόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, συγχαίρει τους αθλητές Τζέλλο Νικόλαο, Γρίβα Γεώργιο για την επιτυχία τους καθώς και τον Τεληκωστόγλου Αποστόλη για την προσπάθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε