Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

WTF, ρυθμίσεις του επιπέδου κρούσης στους Daedo

(Πηγή: ETU, WTF Proposes Hitlevel for Daedo Protector, 25/04/2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Μετά από την πάροδο ενός μεγάλου χρονικού διαστήματος, έγινε μια ανακοίνωση από επίσημα χείλη για τις ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνονται για το επίπεδο κρούσης/ευαισθησίας (Hogu Threshold Level) στους ηλεκτρονικούς θώρακες στο PSS της Daedo.
Πριν από μερικούς μήνες είχαμε αναρτήσει ένα μακροσκελές άρθρο σχετικά με τους ηλεκτρονικούς θώρακες της Daedo [δείτε: Το ηλεκτρονικό σύστημα προστασίας και σκοραρίσματος της Daedo, Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011]. 
Σε εκείνο το άρθρο είχαμε "ψάξει" ενδελεχώς όλα όσα σχετίζονται με το PSS της Daedo, από όσες πληροφορίες βρήκαμε διαθέσιμες στο internet. Είχαμε εντοπίσει τότε, πως αυτό που έλειπε, ως πληροφορία, ήταν κάποιος πίνακας με τις ενδεδειγμένες ρυθμίσεις στα επίπεδα κρούσης/ευαισθησίας, στις παραμέτρους που υπάρχουν στο λογισμικό διαχείρισης αγώνων της Daedo για τους θώρακες της.

Μετά από λίγους μήνες (στο 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ε/Ν & Α/Γ της ΕΤΑΒΕ), από την εδώ αντιπροσωπεία της Daedo, κυκλοφόρησε ένα έντυπο με τις  τιμές που "πρέπει" να μπαίνουν στα επίπεδα κρούσης/ευαισθησίας στους θώρακες για κάθε κατηγορία βάρους. Και γράφουμε "πρέπει", γιατί ενώ το εν λόγω έντυπο ήταν επίσημο έγγραφο από την Daedo και δινόταν μόνο σε όσους έχουν αγοράσει το σύστημα της ωστόσο δεν είχε την "υπογραφή" και της WTF. 
Αντίγραφο του εντύπου είχαμε και εμείς, όμως δεν το δημοσιεύσαμε γιατί απλά δεν το θεωρούσαμε αρκετά επίσημο, δηλ. δεν θεωρούσαμε ότι ένα έντυπο, ακόμα και αν προέρχεται από την πιστοποιημένη κατασκευάστρια Daedo, μπορεί να λάβει θέση ως "επίσημο" αν δεν ανακοινωθεί και επίσημα από την ίδια την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τελικά, σήμερα, δημοσιεύτηκε επίσημα ένα μέρος από αυτόν τον πίνακα. Για την ακρίβεια, την δημοσίευση την βρήκαμε στην ETU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο), ενώ στο site της WTF δεν υπάρχει τίποτα δημοσιευμένο. 
Σας την παραθέτουμε:

"Η WTF προτείνει τα επίπεδα κρούσης για τον ηλεκτρονικό θώρακα της Daedo
 
Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του πρόσφατου 9ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταεκβοντο Ε/Ν (9th WTF World Junior Taekwondo Championships) και σε συνομιλία που έγινε με την Τεχνική Επιτροπή της WTF (WTF Technical Committee), η WTF πρότεινε να εφαρμοστεί ως συνημμένο, ο πίνακας με τις τιμές ρύθμισης του επιπέδου κρούσης/ευαισθησίας του PSS της Daedo, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Α/Γ 2012 (2012 European Senior Taekwondo Championships). Αυτή η προτεινόμενη λίστα με τα επίπεδα κρούσης ανά μέγεθος (θώρακα) και κατηγορία βάρους προέκυψε ως η πιο κατάλληλη μετά από πολλές διοργανώσεις αγώνων.

Δείτε τον πίνακα: Hit level for Daedo protectors at the European Senior Taekwondo Championships (αρχείο σε μορφή PDF)".

Η συγκεκριμένη λίστα αναφέρεται μόνο για τις ενδεδειγμένες τιμές στις ρυθμίσεις του PSS στις κατηγορίες των Ανδρών/Γυναικών. Άρα, λείπουν (ακόμα) τα στοιχεία εκείνα που θα είναι για τις ρυθμίσεις στις κατηγορίες των Π/Κ και των Ε/Ν. Οπότε θα αναμένουμε να ανακοινωθούν "επίσημα" και αυτά για να τα δημοσιεύσουμε. 

Και κάτι άλλο, η ETU αναφέρεται στο πίνακα ως "προτεινόμενο", δηλαδή οι τιμές που συμπεριλαμβάνει είναι οι "ενδεδειγμένες" και όχι οι απόλυτες!!! 
Αυτό αφήνει κάποια ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι "υποχρεωτικό" ή όχι να εφαρμόζονται αυτές οι ρυθμίσεις "αναγκαστικά". Μέχρι να βγει μια τελική, δεσμευτική και υποχρεωτική, ανακοίνωση από την ίδια την WTF, θα θεωρούμε ότι οι εν λόγω ρυθμίσεις είναι "προσωρινές" και απλά είναι οι "ενδεδειγμένες"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε