Τρίτη 24 Απριλίου 2012

KO PODIUM, τα στατιστικά του taekwondo

Πριν από λίγο καιρό "έπεσα" πάνω σε ένα καταπληκτικό site στο internet, το KO PODIUM. Στην αρχή δεν είχα πολυκαταλάβει το βάθος και τον όγκο του, ψάχνοντας λίγο περισσότερο ανακάλυψα το μέγεθος και τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που υπάρχουν εκεί. Ως προγραμματιστής έμεινα με το σαγόνι μου να κρέμεται και με ένα αίσθημα θαυμασμού, να κοιτάω τις σελίδες του, όχι τόσο για τα στοιχεία που περιέχει, αλλά για την απίστευτη δουλειά που χρειάστηκε και χρειάζεται για να γίνει μια τέτοια συγκέντρωση στοιχείων. 

Δεν σας κρύβω ότι ζήλεψα και λίγο. Κατά καιρούς, προσπαθώ και εγώ να κάνω κάποια αντίστοιχα "στατιστικά" για το ταεκβοντο, κυρίως για το ελληνικό ταεκβοντο, τους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες του, αλλά δεν συγκρίνονται με τίποτα με αυτά που γίνονται στο KO PODIUM.
 
Ο δημιουργός και διαχειριστής του ιστότοπου, θα πρέπει να έχει αφιερώσει άπειρες ώρες δουλειάς για να καταχωρήσει και να οργανώσει όλα αυτά τα στοιχεία. Εκτός από την βάση δεδομένων, έχει και "μηχανισμούς" δυναμικής εμφάνισης αυτών των στοιχείων με πολλές επιλογές (ανά χώρα, σε συνδυασμούς χωρών κ.ά.) 
Επιγραμματικά, θα σας αναφέρω κάποια πράγματα. Υπάρχουν καταχωρημένα αγωνιστικά στοιχεία για το ταεκβοντο (και για άλλα αθλήματα) για πάρα πολλές διεθνείς & παγκόσμιες διοργανώσεις πρωταθλημάτων. Βάση αυτών των στοιχείων, ο διαχειριστής του site, παράγει στατιστικές αναλύσεις και τις παρουσιάζει σε άρθρα ή και δυναμικά. Για να πάρετε μια γεύση σας προσκαλούμε να δείτε ένα άρθρο που αναδημοσιεύσαμε, από το masTaekwondo, σχετικά με την στατιστική ανάλυση πάνω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν, όλα τα στοιχεία του άρθρου και η μελέτη που περιλαμβάνει, προέκυψαν από αυτό το site, δείτε: Μελέτη: Παγκόσμιο Ταεκβοντο Εφήβων/Νεανίδων (Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012)
Σε αυτό το άρθρο θα δείτε για τι πράγμα μιλάμε.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να "ενσωματώσουμε" και αυτό το site, στην λίστα για την διεθνή ενημέρωση. Θα παρακολουθούμε στενά τις δημοσιεύσεις του και θα αναδημοσιεύομαι επιλεγμένα άρθρα του, μεταφράζοντας τα βέβαια, στα ελληνικά. 
Ήδη ετοιμάζουμε δυο άρθρα του:

2012 World Junior Taekwondo Championships: A Quick Debrief (by Loic Posted on April 20, 2012)
και
Martial arts, Taekwondo, European Championships (ETU), Dynamic Chart

Υπάρχει και σελίδα στο fb: Facebook - KO PODIUM, και θα σας προτείναμε να την επισκεφτείτε και να κάνετε like, γιατί πραγματικά αξίζει.

Έπεται συνέχεια...
[Σίμος Δαλκυριάδης]       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε