Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

2012 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο: Μια γρήγορη ανασκόπηση

9th WTF WORLD JUNIOR TAEKWONDO
CHAMPIONSHIPS in EGYPT
[Open ceremony]
(credit: WTF.org)
(Πηγή: KO PODIUM, 2012 World Junior Taekwondo Championships: A Quick Debriefby LOIC posted on APRIL 20, 2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
2012 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Ε/Ν: 
Μια γρήγορη ανασκόπηση

Είχα κάνει μια σε βάθος μελέτη πάνω στα τελευταία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ε/Ν τον περασμένο μήνα (Study #2: World Junior Taekwondo Championships, by LOIC posted on MARCH 19, 2012) [είχαμε αναδημοσιεύσει την μελέτη στα ελληνικά: Μελέτη: Παγκόσμιο Ταεκβοντο Εφήβων/Νεανίδων]

Μετά την διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Sharm El Sheick (Αίγυπτος) πριν από δύο εβδομάδες, μπορούμε να δούμε εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε εξελίξεις στις τάσεις που είχαμε ταυτοποιήσει τότε:

[σημείωση: οι σύνδεσμοι εμφανίζουν τα γραφικά απεικόνισης των στοιχείων]
Η Κορέα εξακολουθεί να είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης. Η Ομοσπονδία της Κορέας πέτυχε τον ίδιο αριθμό μεταλλίων (11) και φέτος κέρδισε ακόμη περισσότερους πόντους, το 2010 είχαν σκοράρει δύο λιγότερα χάλκινα μετάλλια, αλλά περισσότερα "μεγάλα" μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χρυσό. 


Οι χώρες που προηγουμένως βρισκόταν σε σχετική άνοδο, παρέμειναν σταθερές, η Τουρκία και η Ιορδανία είχαν σταθερά αποτελέσματα, αλλά όχι τόσο υψηλά όσο θα περίμενε κανείς από την ανοδική τους πορεία στο παρελθόν 2006~2010. Οι Κροάτες, ωστόσο, μόλις που κατάφεραν να πάρουν ένα μετάλλιο, ένα χάλκινο μετάλλιο και βρέθηκαν εκεί όπου ήταν και στο παρελθόν, το 2004.

Οι χώρες που ήταν σε κάθοδο και είχαν μείνει πίσω, όπως η Γαλλία, η Ταϊλάνδη και η Ταϊβάν, επέστρεψαν και πήγαν καλύτερα από ότι το 2010, δίνοντας έτσι άλλους συσχετισμούς για την τρέχουσα τάση των αποτελεσμάτων τους. Ακόμα καλύτερα, η Γαλλία και η Ταϊβάν, με ένα χρυσό μετάλλιο και δύο αργυρά, βγήκαν 4ες στην κατάταξη με τα μετάλλια.

Οι Εθνικές Ομάδες που έχουν πτώση, παρέμειναν σε αυτή την καθοδική πορεία. Δεν είχαμε ορατές βελτιώσεις όσον αφορά την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Ίσως οι επικεφαλής των εν λόγω ομοσπονδιών να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή είναι μια σκληρή πραγματικότητα, μια κατάσταση που προμηνύει ένα άσχημο μέλλον για τους αθλητές/-τριες που θα πάνε στην μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των Α/Γ.

Συγχαρητήρια στους Ρώσους, οι οποίοι αποτίναξαν από πάνω τους το παρελθόν και με τα αποτελέσματά τους ανέβηκαν στην κατάταξη στο #2.


[Μπορείτε να διαβάσετε και την ανάρτηση μας για το πρωτάθλημα, tkd greece CLUBS: WTF, 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo Εφήβων/Νεανίδων 2012 (περιέχει σχεδόν τα πάντα)]

Τα πλήρη αποτελέσματα: Δείτε την κατάταξη στα μετάλλια στο 9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε