Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Το χάλκινο της Bailey δίνει ώθηση στην νέα γενιά

(Πηγή: GB Taekwondo, NEWS-2012, Bailey's Bronze provides Boost for the Next Generation, 9th April 2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Το χάλκινο μετάλλιο της Bailey δίνει ώθηση στην νέα γενιά

Η Asia Bailey από το Falkirk (πόλη στο Central Lowlands της Σκωτίας) επιστρέφει από την Αίγυπτο σήμερα και οι αποσκευές της έχουν γίνει λίγο "βαρύτερες" με την προσθήκη του μεταλλίου που κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το χάλκινο μετάλλιο που απέκτησε μετά από μια φανταστική απόδοση στο Sharm El Sheikh.

Το χάλκινο μετάλλιο της Bailey στα Ν[42-] ήταν και το μόνο μετάλλιο που απέκτησε η μικρή Βρετανική ομάδα που αποτελούνταν από εφτά αθλητές/-τριες, η επίδοση όμως αυτών αθλητών/-τριών δίνει ελπίδες για την μετά Λονδίνο 2012 εποχή, με το μέλλον για το GB Taekwondo να διαγράφεται λαμπρό.

"Ήταν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα αυτό, από την μικρή μας αθλήτρια, που έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον", μας είπε ο Διευθυντής Απόδοσης του GB Taekwonto, o Gary Hall.

Δούλεψε σκληρά στον σύλλογο της, τον Central Taekwondo Academy, και προσφάτως μέσα στο Πρόγραμμα Ε/Ν του GB Taekwondo (GB Junior programme). Αυτή η επιτυχία, της αξίζει πραγματικά και είναι και μια μεγάλη ώθηση για το πρόσφατα καθιερωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Σκωτίας (Scottish Development Programme).

Η μαμά, Angie, είναι φυσικά πολύ ικανοποιημένη. "Είμαι τόσο περήφανη για την κόρη μου. Μεγάλωσε τόσο πολύ, ως αθλήτρια, τους τελευταίους εννέα μήνες, μέσα στην Εθνική Ομάδα της Σκωτίας και στα camps Ε/Ν του GB Taekwondo.
 
Μια ομάδα από μικρούς αθλητές και αθλήτριες του Scottish Taekwondo, πρόσφατα επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Κέντρο Προπόνησης Taekwondo στο Manchester για να συναντήσει την Βρετανική Ομάδα Α/Γ.
taekwondoscotland, Scottish Players Visit Great Britain's Taekwondo Olympic Centre
Sarah Stevenson,
the Inspires workshops

Άκουγε και εμπνεύστηκε από την Sarah Stevenson στα δικά της Σχολεία Έμπνευσης (Inspire Workshops). Όλα αυτά απέδωσαν καρπούς".
Ο Hall είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της Βρετανικής Ομάδας καθ' όλη την διάρκεια του πενθήμερου τουρνουά.
"Ίσως να μην πήραμε περισσότερα μετάλλια, όπως αναμέναμε από μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, όμως είμαι ικανοποιημένος από την συνολική απόδοση των αθλητών/-τριών μας στην Αίγυπτο. Όλοι γνωρίζουμε τους George, Amin και Jamie που εδρεύουν στην Ακαδημία του GB Taekwondo. Είχαμε όμως και πολύ καλή επίδειξη δυνατοτήτων και από τους Feyi, Beth και Jack και αυτό αποτελεί καλό οιωνό".

Θα συνεχίσουμε τώρα να επικεντρωνόμαστε στην ενδυνάμωση των προγραμμάτων μας για Π/Κ και Ε/Ν (Cadet και Junior programmes) και τις δραστηριότητες ανάπτυξης που στηρίζουν την Εθνική Ακαδημία στο Manchester"...

[σχολιασμός] 
Η Βρετανία κέρδισε ένα μόνο χάλκινο μετάλλιο και φυσικά το διαλαλούν και χαίρονται για αυτό. Εμείς με το ασημένιο από τον Απόστολο Τεληκωστόγλου στα Ε[73-], πόσο χαιρόμαστε και πόσο το "διαλαλούμε", επίσημα;

Αν αύριο, η Βρετανία "μαζεύει" πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, από αυτούς τους αθλητές/-τριες, αλλά και από τους μικρότερους που έρχονται μέσα από τα προγράμματα Π/Κ και Ε/Ν που εφαρμόζονται στο GB Taekwondo, να μην μας φανεί καθόλου, μα καθόλου παράξενο. 
Η συστηματική, οργανωμένη και με πρόγραμμα δουλειά που γίνεται εκεί, ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα αποτελέσματα. Έχουμε γράψει για αυτά τα προγράμματα και τον τρόπο που εφαρμόζονται και είναι σίγουρο ότι σε 1~2 χρόνια θα μιλάμε για το Βρετανικό Ταεκβοντο και τις επιτυχίες του, πολύ συχνά...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε