Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι 4 για την Ολυμπιακή Ομάδα της Κορέας

(Πηγή: WTM, HOME > NEWS > Korea, London 2012: Four Athletes Selected to Represent South Korea, Saturday, April 14, 2012, 16:29:51, WTM editor@wtkmedia.com)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
Έχουν επιλεγεί οι τέσσερις αθλητές/-τριες (2 αθλητές & 2 αθλήτριες) της Κορέας που θα συμμετάσχουν στο Λονδίνο 2012.

Dae-Hoon Lee Α[58-],
Dong-Min Cha Α[80+],
Kyung-Seon Hwang Γ[67-],
In-Jong Lee Γ[67+]


▲ In-Jong Lee
Στις 12 Απριλίου, έγινε και το 3ο Τουρνουά Επιλογής (3rd Selection Tournament) της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας για το Λονδίνο 2012, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Taereung Athletes Village στην Σεούλ. Ο Dae-Hoon Lee κέρδισε στην κατηγορία Α[58-] και η In-Jong Lee κέρδισε στην κατηγορία Γ[67+].
 
Η κατηγορία των Γ[67+] διεκδικήθηκε ανάμεσα στην In-Jong Lee που είχε νικήσει στο 2ο Τουρνουά Επιλογής (2nd Selection Tournament), και στην Sae-Bom Ahn που είχε νικήσει στο 1ο Τουρνουά Επιλογής (1st Selection Tournament). Ήταν πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα τους, λόγω του ότι και οι δυο αθλήτριες ανήκουν στον ίδιο σύλλογο, τον Samsung S1 Team, και γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους. Ωστόσο, οι άνθρωποι που σχετίζονται με το ταεκβοντο στην Κορέα και είναι γνώστες, έδιναν στην Ahn, ως νεοσύλλεκτη, περισσότερες πιθανότητες, από ότι στην παλαίμαχο Lee, ο βασικότερος λόγος ήταν η ηλικία της Lee, αφού είναι ήδη στα 30, και πρόσφατα είχε και μια απογοήτευση σε μια σημαντική εκδήλωση, όπου πήρε μόνο τη δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα ήταν απροσδόκητα. Η Lee πήρε 3 πόντους από μια κλωτσιά στο κεφάλι και κέρδισε με σκορ 9~3 την Ahn. Στη συνέχεια νίκησε και την Hye-Μι Park, την άλλη υποψήφια αθλήτρια της κατηγορίας, και κέρδισε έτσι τη συμμετοχή της στην ολυμπιακή ομάδα για το Λονδίνο 2012.

Μόλις τελείωσε ο αγώνας, η Lee και η Ahn αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε δάκρυα. Η αντιπαλότητα μεταξύ τους, για το ποια θα πάει στην Ολυμπιάδα, έβαλε τις δυο αθλήτριες κάτω από μεγάλη πίεση, στην διαδικασία επιλογής για το Λονδίνο 2012, για να μην αναφέρουμε και τη διχόνοια που αυτή η αντιπαράθεση έφερε, ανάμεσα στους ηγέτες της ομάδας και την Lee.
 
▲ Dai-Hoon Lee
Στην κατηγορία Α[58-], ο Dae-Hoon Lee, νικητής στο 1ο Τουρνουά Επιλογής και ο Kil-Su Lee, νικητής στο 2ο, αγωνίστηκαν για την διεκδίκηση της θέσης. Ο Dae-Hoon έχασε από τον άλλον αθλητή της κατηγορίας, τον Seung-Woo Seok, όμως δεν είχε πρόβλημα γιατί έπρεπε απλά να κερδίσει μόνο τον Kil-Su, για να πάρει την θέση. Τελικά, ο Dae-Hoon, αποδείχτηκε ανώτερος και κέρδισε με 4~3 τον Kil-Su σε έναν δύσκολο αγώνα, και έτσι κέρδισε και την θέση του στην ολυμπιακή ομάδα.

Ο Dae-Hoon Lee θεωρείται ως ο αθλητής της Κορέας με τις υψηλότερες προσδοκίες για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.
Ωστόσο, η απόδοσή του είχε αρχίσει να εγείρει ανησυχίες για το αν θα καταφέρει τελικά να εκπληρώσει τα αναμενόμενα κατά την διάρκεια της διαδικασίας επιλογής για την εθνική ολυμπιακή ομάδα.

Οι νικητές, η In-Jong Lee και ο Dae-Hoon Lee θα ενωθούν με τους νικητές του 2ου Τουρνουά Επιλογής, τον Dong-Min Cha Α[80+] και την Kyung-Seon Hwang Γ[67-], στις 16 Απριλίου στο Taereung Athletes Village, για να ξεκινήσουν την προετοιμασία των 100 ημερών και για να επικεντρωθούν έτσι στον στόχο τους, την απόκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα.

<WTM>
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε