Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η WADA θα καραδοκεί με χίλιους υπαλλήλους στους ΟΑ του Λονδίνου 2012

(Πηγή: masTaekwondo, RUMBO A LONDRES 2012, Mil personas perseguirán el dopaje en Londres 2012, Reino Unido | masTKD.com | 18:45:00 06/03/2012)

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]



Χίλια άτομα θα “κυνηγούν” το ντόπινγκ στο Λονδίνο το 2012

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά της Φαρμακοδιέγερσης της (WADA,  World Anti-Doping Agency) έχει κηρύξει εδώ και καιρό μια αδυσώπητη μάχη κατά του ντόπινγκ στον αθλητισμό, η WTF επανέλαβε την συστράτευση της σε αυτό και συνδέθηκε με την πρωτοβουλία αυτή για να διαδώσει το μήνυμα της συνειδητοποίησης του αθλητισμού χωρίς ντόπινγκ.

Η WADA δημιουργήθηκε το 1999 ως ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός, που υφίσταται και χρηματοδοτείτε, εξίσου, από το αθλητικό κίνημα και τις κυβερνήσεις του κόσμου. Οι κύριες δραστηριότητές της περιλαμβάνουν την επιστημονική έρευνα, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη ικανοτήτων για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και την παρακολούθηση του Παγκόσμιου Κώδικα Αντί-Ντόπινγκ (World Anti-Doping Code). Η έδρα της είναι στη Λοζάννη της Ελβετίας, και στο Μόντρεαλ του Καναδά.



Χίλιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και 150 εξειδικευμένοι επιστήμονες, θα επιδιώξουν να αντιμετωπίσουν το ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που θα γίνει στις 27 Ιουλίου με 12 Αυγούστου (8~11 Αυγούστου για τους αγώνες στο Taekwondo). Το εργαστήριο θα είναι στο Harlow, περίπου 30 χιλιόμετρα από το Ολυμπιακό Πάρκο.

Ο David Cowan, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα των επιστημόνων, καθηγητής στο King's College στη βρετανική πρωτεύουσα, έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα στους πιθανούς απατεώνες: “Το εργαστήριό μας έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, και το μήνυμά μας προς εκείνους που σκοπεύουν να καταφύγουν στο ντόπινγκ είναι πολύ σαφές. Εμείς θα σας πιάσουμε”.

Το εργαστήριο έχει κάνει αναλύσεις σε 6.250 δείγματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και από αθλητές/αθλήτριες με μετάλλια. Άλλοι έλεγχοι γίνονται με κλήρο και άλλοι με άμεση πρόσκληση των αθλητών/-τριών που μπορεί να θεωρούνται ύποπτοι. Τα στελέχη του εργαστηρίου εργάζονται 24 ώρες την ημέρα σε βάρδιες και μπορούν να να ελέγξουν αθλητές μέσα στους αγώνες και έξω από αυτούς, τηρώντας τους κανόνες της WADA. Μπορούν να ανιχνευθούν σχεδόν τα πάντα και σε μεγάλο ποσοστό και η αυξητική ορμόνη.

Επίσης, παρακολουθεί όλες τις σύριγγες που εισέρχονται στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Οι γιατροί των αθλητικών ομάδων πρέπει να αναφέρουν εγγράφως για το πόσες μεταφέρουν στις αποσκευές τους και, όταν χρησιμοποιούνται, πρέπει να αναφέρουν που τις έχουν χρησιμοποιήσει και για ποιο σκοπό.

Team masTaekwondo.com
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com 



1 σχόλιο:

Σχολιάστε