Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μέχρι και 30 Ιουνίου η βαθμολογία της WTF για τους ΟΑ

(Πήγη: masTaekwondo, EXCLUSIVE MASTKD, The Ranking Will Be Taken in Account Until June 30, South Korea | masTaekwondo+ | 05:08:00 2012/03/07)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Η κατάταξη που θα ληφθεί υπόψη θα είναι μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2012

Αφού ακούσαμε την είδηση ​​ότι για την εκπόνηση των pulls στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η κατάταξη που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη θα ήταν μέχρι τον Μάρτιο, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε απευθείας με την WTF, η Παγκόσμια Ομοσπονδία μας έδωσε την παρακάτω εξήγηση.

Η είδηση ​​διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του US OPEN στο Las Vegas, όπου μια πολύ καλή πηγή μας διαβεβαίωσε ότι στο Λονδίνο το 2012 θα ληφθούν υπόψη τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι και τον Μάρτιο, ως εκ τούτου, η τελευταία εκδήλωση που θα έδινε βαθμούς στους αθλητές/-τριες θα ήταν το US OPEN. 


Επικοινωνήσαμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο που μας διαβεβαίωσε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η “Olympic Standing Procedure” [Μόνιμη Ολυμπιακή Διαδικασία] και αυτός ο διαδικαστικός οδηγός στο άρθρο 4.2 ορίζει ότι οι οκτώ (8) αθλητές/-τριες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTF που θα δημοσιευτεί στις 1 Ιουλίου, θα είναι οι αθλητές/-τριες που θα τοποθετηθούν με τον ειδικό τρόπο στα pulls, ενώ οι άλλες οκτώ (8) θέσεις που απομένουν θα γίνουν με κλήρωση.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι οι αθλητές & οι αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη στις διάφορες διοργανώσεις που συμμετέχουν στην διαμόρφωση της παγκόσμιας βαθμολογίας από την WTF μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2012.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός ήταν, ότι η εφαρμογή του κανόνα της ελάττωσης κατά 25% της εκ μεταφοράς βαθμολογίας από το ένα έτος στο άλλο, στην παγκόσμια κατάταξη, που γίνεται στην αρχή κάθε χρόνου (τον Ιανουάριο), αυτή τη φορά έγινε ένα μήνα αργότερα, έτσι ώστε, η βαθμολογία των αθλητών & αθλητριών που συμμετείχαν στα προολυμπιακά τουρνουά πρόκρισης τη διάρκεια του 2011, να μην έχουν κανένα μειονέκτημα σε σχέση με αυτούς που αγωνίστηκαν στα προολυμπιακά του 2012, (Αφρική και Ευρώπη). Επειδή τα δυο τελευταία τουρνουά έγιναν τον Ιανουάριο του 2012, έτσι η μείωση που εφαρμόζετε κάθε χρόνο έγινε στο τέλος Ιανουαρίου και όχι στην αρχή του. 

"Σε γενικές γραμμές, η βαθμολογία στην κατάταξη, του κάθε αθλητή μειώνετε κατά 25% στο τέλος του κάθε έτους. Ωστόσο, αυτό έγινε στο τέλος του Ιανουαρίου 2012, δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Προκριματικό Τουρνουά ήταν το τελευταίο ηπειρωτικό και πραγματοποιήθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2012". Μας εξήγησε ο JJung-ae Park. 

"Σας διαβεβαιώνω ότι η τοποθέτηση στα pulls των κατηγοριών κατά βάρος στο ταεκβοντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα βασίζεται στην βαθμολογία που θα έχει συσσωρευθεί στην κατάταξη μέχρι και το τέλος του Ιουνίου του 2012, και αυτή η βαθμολογία θα ανακοινωθεί την 1η Ιουλίου 2012", κατέληξε ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της WTF.

masTaekwondo Team
masTaekwondo+
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε