Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η adrenalini.tv, μια πρώτη προσπάθεια προβολής για το taekwondo

Στο 2ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Π/Κ της ΕΤΑΒΕ (Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος) εκτός από την πολύ καλή οργάνωση, την χρήση του ηλεκτρονικού θώρακα και την δοκιμή χρήσης της ηλεκτρονικής κάσκας και όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια που εφαρμόστηκαν από την ένωση και στο 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ε/Ν & Α/Γ, είχαμε και την εμφάνιση της διοργάνωσης σε τηλεοπτικό κανάλι (στο internet) με ρεπορτάζ μέσα από τους αγώνες, στο adrenalini.tv
Η παρουσίαση των αγώνων αναμεταδόθηκε και από την εκπομπή 5+ της ΕΡΤ3. 


Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ, περιλάμβανε ένα 5λεπτο βιντεο κλιπ, όπου γίνεται μια παρουσίαση των αγώνων και του αθλήματος του ταεκβοντο, με έμφαση στα παιδιά μικρής ηλικίας που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Βρήκαμε αυτή την προσπάθεια πολύ θετική για το άθλημά μας και σας την παρουσιάζουμε για να βοηθήσουμε και εμείς στην προώθηση του WTF Taekwondo στην χώρα μας.
Το θέμα παρουσιάστηκε και στο kids web, ένα site που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς με αντίστοιχη θεματολογία:



Το βίντεο κλιπ συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο, στην ανάρτησή του στο kidsweb.gr, με τίτλο Taekwondo και παιδιά:
"Το kidsweb σε συνεργασία με το adrenalini.tv παρουσιάζει το ρεπορτάζ για τη διοργάνωση αγώνων Taekwondo στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης Εύδος συζητά με τα παιδιά για το αγώνισμα και τα συναισθήματά τους, για τη συμμετοχή τους στο άθλημα και καταγράφει τις απαντήσεις στο ερώτημα πως βοηθά το συγκεκριμένο άθλημα στην ανάπτυξη των παιδιών.
Το βίντεο παρουσιάστηκε στην εκπομπή 5+ της ΕΡΤ3".

Το βίντεο έχει αναρτηθεί και στο youtube, δείτε το:



Ας ελπίσουμε πως αυτή η προσπάθεια θα βρει μιμητές και θα αρχίσει έτσι σιγά-σιγά η προβολή του αθλήματος στα ΜΜΕ. Ίσως κάποια στιγμή να υπάρξουν και εκπομπές με αθλητικό περιεχόμενο που θα ασχοληθούν με το δημοφιλές άθλημα, με τις χιλιάδες των παιδιών και νέων που προπονούνται σε εκατοντάδες συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Η αφάνεια είναι ένα από τα "αγκάθια" που εμποδίζουν το άθλημά μας να βρει την θέση που του ανήκει στο αθλητικό στερέωμα στην χώρα μας. 
Πως γίνεται ένα τόσο λαοφιλές άθλημα να περνά απαρατήρητο από τα "μεγάλα" αθλητικά ειδησεογραφικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα τηλεοπτικά κανάλια;
Αυτή είναι μια ερώτηση που ακόμα ψάχνω να βρω μια καλή απάντηση...
Ίσως με την συγκεκριμένη δημοσιοποίηση να έχει γίνει μια καλή αρχή και να μην χρειαστεί να μείνω με την απορία για πολύ καιρό ακόμα.    

1 σχόλιο:

Σχολιάστε