Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ίσως υπάρχει ακόμη ελπίδα για την μοριοδότηση

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να περάσει η τροπολογία ως άρθρο στον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα (έπεσε πάνω στον "βράχο" του λέγεται Διαμαντοπούλου), ο βουλευτής Καβάλας Εμινίδης Σάββας μαζί με την υποστήριξη του βουλευτή Ιωαννίδη Γιάννη, κάνει μια προσπάθεια να μπει μια προσθήκη-τροποποίηση με αλλαγές στην μοριοδότηση των αθλητών/-τριων στο σχέδιο νόμου για την παιδεία που φέρει τον τίτλο "Κύρωση της δι’ ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων Τροποποίησης της Συμφωνίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας" του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που βρίσκεται στο στάδιο της προπαρασκευής του.

Από πληροφορίες που μας έδωσε ένας προπονητής (και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτές), μάθαμε ότι ο νυν υπουργός παιδείας, ο κ. Μπαμπινιώτης, είδε με θετικό μάτι την προσπάθεια των βουλευτών και έδωσε την συγκατάθεσή του για να ενσωματωθεί, η τόσο σημαντική για τον αθλητισμό, προσθήκη-τροπολογία για τους όρους και τις προϋποθέσεις στην πριμοδότηση των αθλητών/-τριών που διακρίνονται, για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Σε ένα κείμενο 5 σελίδων, αναφέρονται η αιτιολογική έκθεση και το προτεινόμενο άρθρο. Είναι ακριβώς ίδια η προσθήκη-τροποποίηση που προτείνεται τώρα, με αυτήν που προτάθηκε πριν λίγο καιρό και στον αθλητικό νόμο που έφερε τον τίτλο "ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4049, Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις" (ΦΕΚ A 35 - 23.02.2012) και που τελικά ψηφίστηκε στην βουλή χωρίς την συγκεκριμένη τροποποίηση. 
Όπως είχαμε πει και τότε θεωρούμαι πως αυτές οι αλλαγές στην μοριοδότηση είναι θετικότατες και θα βοηθήσουν τα μέγιστα τους αθλητές & τις αθλήτριες, που ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν τον βαρύ φόρτο εργασίας με τα σχολικά τους μαθήματα, παράλληλα καταφέρνουν να προπονούνται, να προετοιμάζονται και τελικά να δοξάζουν την Ελλάδα με τις νίκες τους και τις θέσεις που καταλαμβάνουν στα αθλήματα τους, ως πρωταθλητές εντός και εκτός Ελλάδας. 
Ο κόπος, η προσπάθεια και οι θυσίες που απαιτούνται από όλα τα παιδιά που αθλούνται και ταυτόχρονα είναι και μαθητές, δεν μπορεί να μετρηθεί και σίγουρα απαιτεί υπερπροσπάθεια, μετρημένη ζωή (σχεδόν ασκητική) και αυτοπειθαρχία που δεν περιμένεις να βρεις σε έφηβους και νεάνιδες. 
Εκτός από τα μπράβο μας, τα μετάλλια και τα χειροκροτήματα, η πολιτεία θα πρέπει έμπρακτα να στηρίζει αυτά τα παιδιά-ήρωες, δίνοντας τους το ελάχιστο της ευγνωμοσύνης, με την εξασφάλιση της σιγουριάς για το σήμερα και της προοπτικής για το αύριο. 
Μόνο έτσι θα γεμίσουν οι σχολές, οι αθλητικοί σύλλογοι, τα γυμναστήρια, τα προπονητήρια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην χώρα μας με παιδιά, νέους και νέες που θα ασχολούνται με τον αθλητισμό και μόνο έτσι θα προκύψουν και οι πρωταθλητές που θα δοξάζουν την χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Το μόνο που μένει να πούμε, από την μεριά μας, είναι ένα μεγάλο μπράβο και αν τελικά περάσουν οι αλλαγές στον νόμο, ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των αθλητών & των αθλητριών, για την επιμονή και υπομονή των δυο βουλευτών να γίνουν αυτές οι τόσο απαραίτητες αλλαγές.

Ας ελπίσουμε πως αυτή την φορά θα έχουμε αίσιο τέλος και δεν θα "σκοντάψουμε" πάλι πάνω σε κανέναν άλλο "βράχο"...

Διαβάστε το κείμενο της προσθήκης-τροπολογίας, όπως αυτή προτάθηκε για να ενσωματωθεί στον επικείμενο νόμο του Υπουργείου Παιδείας:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο νομοσχέδιο «Κύρωση της δι’ ανταλλαγής ρηματικών διακοινώσεων Τροποποίησης της Συμφωνίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας» του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
αρχείο σε μορφή PDF: 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε