Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Για το ξεκίνημα των “Ευρωπαϊκών Αγώνων”

(Πηγή: masTaekwondo, EUROPEAN GAMES, Comenzarán a realizarse los “Juegos Europeos”, Europa | masTKD.com | 07/03/2012 1:15:00)

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Όπως η Αμερική έχει τους Παναμερικανικούς Αγώνες (Pan American Games, Wikipedia) και η Ασία τους Ασιατικούς Αγώνες (Asian Games, Wikipedia), ετοιμάζετε και η γέννηση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Ευρώπη. Μόνο 16 αθλήματα θα συμπεριλαμβάνονται και είναι στις προθέσεις του ταεκβοντο να είναι ένα από αυτά.
Όλα δείχνουν πως οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα είναι κάτω από την εποπτεία και την διεύθυνση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (European Olympic Committees, EOC), κ. Patrick Hickey, όπως μας ενημέρωσε ο Pragalos Sakis, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντο (ETU,  European Taekwondo Union) μέλος του Δ.Σ. της WTF.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή, εδρεύει στην Ρώμη της Ιταλίας και αποτελείται από την ένωση 49 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.


Τα νέα είναι πολύ πρόσφατα και δεν υπάρχουν ακόμη κάποιες καθορισμένες ημερομηνίες για τους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όμως ο κ. Pragalos ζήτησε από όλους τους προέδρους των Εθνικών Ομοσπονδιών Ταεκβοντο της ETU, να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με τις αντίστοιχες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές τους, για να ξεκινήσει η διαδικασία καθορισμού και των τελευταίων λεπτομερειών σχετικά με αυτό το θέμα.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και γιαυτό και ζήτησα από όλους να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας και να κάνετε τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι, το άθλημα μας θα είναι κομμάτι αυτών των αγώνων... μόνο 16 αθλήματα θα συμπεριληφθούν...”, εξήγησε ο πρόεδρος της ETU στην επιστολή του προς τις Εθνικές Ομοσπονδίες.

Ήταν κάτι που σίγουρα έλειπε από την γηραιά ήπειρο και αναμένουμε σύντομα να κάνουν την εμφάνισή τους και εδώ (οι δικοί μας) οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες.

exclusive masTaekwondo.com
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε