Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

(Πηγή: WTM, HOME > NEWS > World, Kyung-Seon Hwang and Dong-Min Cha, one step closer to London, Thursday, March 01, 2012, 10:39:31, WTM editor@wtkmedia.com)

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]




▲ Η αθλήτρια Kyung-Seon Hwang
Η Kyung-Seon Hwang και ο Dong-Min Cha, και οι δυο με χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο 2008, βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.

Στις 29 Φεβρουαρίου, η Kyung-Seon Hwang και ο Dong-Min Cha αύξησαν στις πιθανότητές τους για να επιλεγούν στην Ολυμπιακή Ομάδα της Νότιας Κορέας αφού και οι δυο στέφτηκαν νικητές στις κατηγορίες Γ[67-] και Α[80+] αντίστοιχα στην διοργάνωση αγώνων 1st Selection Tournament (1ο Τουρνουά Επιλογής) για την ολυμπιακή ομάδα ταεκβοντο της Κορέας.


Υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες με αθλητές/-τριες για κάθε μια από τις 4 κατηγορίες βάρους για την ολυμπιακή ομάδα, αυτή την στιγμή. Για την Hwang, η δυνατότερη αντίπαλος είναι η Mi-Kyeong Kim, που κέρδισε την θέση για την Κορέα στο περσινό Παγκόσμιο Τουρνουά Πρόκρισης στο Baku.
[σημείωση: Η Κορέα είχε κερδίσει και τις 4 θέσεις που αντιστοιχούσαν ως μέγιστο αριθμό θέσεων για κάθε χώρα, 2 στους άνδρες και 2 στις γυναίκες, ήδη από πρώτο τουρνουά πρόκρισης, στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, πέρυσι στις 30 Ιουνίου με 3 Ιουλίου του 2011]

Η μάχη ανάμεσα στην Hwang και στην Kim σε αυτή την διοργάνωση ήταν πολύ έντονη, όμως η Hwang κατάφερε να νικήσει την Kim με σκορ 3-1 και να πάρει την πρωτιά.

▲ Ο αθλητής Dong-Min Cha
O Dong-Min Cha, που επίσης έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο 2008, κατάφερε να νικήσει τον Sang-Bin Lee και να σιγουρέψει ακόμα περισσότερο την θέση του στην βαριά κατηγορία των αθλητών της Κορέας.

Την ίδια ημέρα η Sae-Bom Ahn νίκησε στην κατηγορία Γ[68+]. Νίκησε την In-Jong Lee, και έχασε ενάντια στην Hye-Mi Park, όμως στην συνέχεια η Park έχασε ενάντια στην Lee. Σε αυτή την περίπτωση της ισοβαθμίας ανάμεσα στην Ahn και στην Park, αφού είχαν από μια νίκη και μια ήττα, η Ahn είχε το αβαντάζ του ενός βαθμού λόγω της θέσης που κέρδισε στο Παγκόσμιο Τουρνουά Πρόκρισης στο Baku, οπότε με έναν βαθμό περισσότερο αναδείχθηκε και νικήτρια του 1st Selection Tournament σε αυτή την κατηγορία των γυναικών.

Στους άνδρες στα Α[58-] κιλά, ο Dae-Hoon Lee νίκησε στον αγώνα του ενάντια στον Kil-Su Lee και ενάντια στον Seung-Woo Seok και έτσι κατάφερε να ενισχύσει την θέση του στην ολυμπιακή ομάδα.

Για αυτό το τουρνουά επιλογής, χρησιμοποιήθηκαν τα επίσημα PSS του Λονδίνου 2012 της Daedo TK-Strike. Επιπρόσθετα, το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε, ήταν η βελτιωμένη έκδοση του PSS της εταιρίας που θα χρησιμοποιηθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Θα γίνουν τρία συνολικά τουρνουά επιλογής, για να καταλήξουν οι Κορεάτες στο ποιοι θα απαρτίσουν την τελική ολυμπιακή ομάδα της Νότιας Κορέας. Το 2ο Τουρνουά Επιλογής θα γίνει στις 16 Ματρίου 2012.
<WTM>ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε