Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Martin Stamper του GB Taekwondo, στο German Open

ONE STEP AT A TIME: Martin Stamper
(Πηγή: mancunianmatters, Home, GB Taekwondo’s Martin Stamper firmly focused on this weekend’s German Open,  Posted Wednesday, February 29, 2012 – 21:37,By Steven Oldham, Sports Correspondent)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Ο Martin Stamper, αθλητής του GB Taekwondo (Βρετανικό Ταεκβοντο) στοχεύει συγκεντρωμένος στην συμμετοχή του, αυτό το Σαββατοκύριακο, στο German Open.

Η βρετανική ολυμπιακή ελπίδα από το Manchester, ο Martin Stamper, προετοιμάζεται πυρετωδώς για την διοργάνωση, έχει παρά πολλή δουλειά ακόμα να κάνει πριν αρχίσει να σκέφτεται τους αγώνες στο Λονδίνο 2012. Τώρα υπάρχει μόνο η συμμετοχή του στο German Open.

Αυτή η διοργάνωση στο Hamburg είναι το τρίτο από τα τέσσερα τουρνουά επιλογής για την ελιτ του βρετανικού ταεκβοντο, ώστε να κατοχυρώσουν την πρωτιά τους και να επιλεγούν για τις θέσεις στην ολυμπιακή ομάδα – και υπάρχει μόνο μια θέση για κάθε μια κατηγορία βάρους, από τις τέσσερις, για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Martin φαίνεται πως θα είναι ένα από τα φαβορί στα Α[68+], αφού πέρυσι τον Δεκέμβριο, είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο της κατηγορίας στο French Open.
Οι ανταγωνιστές του στην επιλογή, ο Jordan Gayle και ο Michael Harvey, δεν έχουν ακόμα κερδίσει κάποιο μετάλλιο στις κρίσιμες διοργανώσεις που θα κρίνουν τον τελικό νικητή.

Ο Martin μας είπε: “Όλοι συζητάνε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως έχουμε μπροστά μας δυο μεγάλες διοργανώσεις πριν από αυτούς, το German και το Dutch Opens και μετά από αυτά είναι το Ευρωπαϊκό Α/Γ τον Μάιο”.

Η ομάδα για το Λονδίνο θα στελεχωθεί με απόφαση τότε οπότε για αυτούς που δεν θα πάνε στους αγώνες το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι πολύ σημαντικό”.

Ο Martin είχε νικήσει στο περσινό German Open και είναι αφοσιωμένος στο να συνεχίσει το σερί του στις νίκες και τα μετάλλια.

Θέλω να επαναλάβω τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχα στην περσινή διοργάνωση στην Γερμανία, και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρω αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο προπονητής μου και εγώ, ξαναείδαμε τους τελευταίους μου αγώνες και αν και τα πήγα πολύ καλά, διαπιστώσαμε πως ακόμη κάνω κάποια λάθη”.

Εργάζομαι σκληρά στην προπόνηση για να τα ξεφορτωθώ και εφαρμόζω ένα συγκεκριμένο σύστημα τις τελευταίες εβδομάδες και από ότι φαίνεται πάει καλά”.

Μετά από μια καλή ανάπαυλα και ξεκούραση στις γιορτές τα Χριστούγεννα, ο Martin και οι υπόλοιποι της ομάδας του GB Taekwondo, ταξίδεψαν στο Μεξικό για ένα camp προετοιμασίας στην αρχή του νέου έτους.

Ήταν πραγματικά πολύ δυνατό camp. Μια κανονική προπόνηση χρειαζόταν την διπλάσια προσπάθεια από μας, λόγω του υψόμετρου. Ήταν πολύ καλό που προπονηθήκαμε με τους Μεξικανούς, όπως και εμείς, είναι τέσσερις που ανταγωνίζονται για κάθε μια από τις ολυμπιακές θέσεις και γιαυτό το λόγο ήταν πολύ ανταγωνιστικοί”.

Όταν επέστρεψα από το Μεξικό, ήμουν άρρωστος, και έτσι έχασα κάποιες προπονήσεις, κέρδισα όμως τον χαμένο χρόνο με παραπάνω προπόνηση μετά την διάρκεια της κανονικής προπόνησης”.

Δεκατέσσερις από την βρετανική ελίτ αθλητών και αθλητριών (που έχει την βάση της στην Ακαδημία στην πόλη μας), θα αναλάβουν δράση στους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, η πλειοψηφία τους το Σάββατο, μαζί με τον Martin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε