Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κροατία, Ιράν, Μεγάλη Βρετανία & Ολλανδία οι μεγάλοι νικητές στο DUTCH OPEN 2012

Το 39th DUTCH OPEN για το 2012, ολοκληρώθηκε στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 17 με 18 Μαρτίου 2012, στο Eindhoven της Ολλανδίας. Οι αγώνες έγιναν στο στάδιο Indoor Sportcentrum Eindhoven για τις κατηγορίες της διοργάνωσης στους Έφηβους/Νεανίδες και στους Άνδρες/Γυναίκες. 
Συμμετείχαν πολλά και μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ταεκβοντο, κάποια από αυτά θα τα ξαναδούμε στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι στο Λονδίνο να εκπροσωπούν την χώρα τους στις Εθνικές Ολυμπιακές Ομάδες Ταεκβοντο.

Οι μεγάλοι νικητές: 1η η Κροατία (με 9 χρυσά, 4 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια), 2ο το Ιράν (με 5 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα), 3η η Μεγάλη Βρετανία (με 3 χρυσά, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο) και 4η η Ολλανδία (με 2 χρυσά, 4 αργυρά και 7 χάλκινα μετάλλια).

Μεγάλη η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών (460 την 1η ημέρα και 356 την δεύτερη, σύνολο 816) και των χωρών από όλο το κόσμο. Μάλιστα 39 χώρες κατέβηκαν με τις Εθνικές τους Ομάδες, ειδικά στους Ε/Ν, αφού όλες οι εθνικές ομάδες Ε/Ν που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ε/Ν 2012 της WTF τον Απρίλιο στην Αίγυπτο, βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. 


Όλοι οι αθλητές & αθλήτριες Ε/Ν που απαρτίζουν εθνικές ομάδες, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την τόσο σημαντική συνάντηση στην διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που γίνεται κάθε δυο χρόνια, μια πραγματική γιορτή του ταεκβοντο όπου αγωνίζονται οι αυριανοί παγκόσμιοι πρωταθλητές για την επόμενη μεγάλη κατηγορία των Α/Γ όπου θα βρίσκονται σε λίγα χρόνια (πολλοί από αυτούς ήδη αγωνίζονται και στην κατηγορία των μεγάλων ή θα αγωνίζονται από 2014, που θα έχουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ από την WTF).

Σε αυτό το ETU, A-Class OPEN βρέθηκαν και ελληνικές ομάδες (σύλλογοι). Δεν κατάφεραν ωστόσο οι αθλητές/-τριες τους να ανέβουν στο βάθρο των νικητών με κάποιο μετάλλιο να κρέμεται στον λαιμό τους. 
Πολύ αξιόλογη εμφάνιση έκανε ο Νικόλαος Τζέλλος στην κατηγορία των Α[80-] που αγωνίζεται. Η κατηγορία είχε 34 συμμετοχές και οι αγώνες έγιναν το Σάββατο. Έκανε δυο αλλεπάλληλες νίκες, στον 1ο αγώνα με τον BOSKIN, IVAN (BLR) κέρδισε με 8-1 PTF, στον 2ο αγώνα κέρδισε απέναντι στον ELHATRI, MOHAMMED (NOR) με 3-0 PTF, στο τρίτο κατά σειρά αγώνα και ένα βήμα πριν από τους ημιτελικούς (4άδα) βρέθηκε απέναντι από τον MUHAMMAD, LUTALO (GBR) όπου και έχασε με 0-7 PTF (ελπίζουμε μόνο να μην έχασε λόγω κάποιου σοβαρού τραυματισμού του). Έτσι ο βορειοελλαδίτης αθλητής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, δεν κατάφερε να βγει στην 4άδα και να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο.
Επίσης, η Ιωάννα Κουτσού από τον ΔΑΝΑΟ Ωραιοκάστρου κατάφερε να περάσει σε 3 συνεχόμενους αγώνες στα Γ[46-] και να καταταγεί 5η στην κατηγορία. Η κατηγορία είχε 17 συμμετοχές και η αθλήτρια κατάφερε τα εξής:
1ος αγώνας #818, vs LORENZO, LAURA (ESP), νίκη με 1-1 SDP, 2ος αγώνας #826, vs KAMPMAN, KIMBERLEY (NED), νίκη με 0-0 SDP, 3ος αγώνας #833, vs DAUHALEVICH, DARYA (BLR), νίκη με 1-2 PTF και 4ος αγώνας #836, vs ROMOLDANOVA, IRYNA (UKR), ήττα με 5-1 PTF. 
   
Για τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που βρέθηκαν σε αυτό το OPEN, δεν είχαμε κάποιες επιτυχίες και οι περισσότεροι από αυτούς έχασαν από τον 1ο τους αγώνα.
Μεγάλος ο συναγωνισμός και δόθηκαν δυνατές μάχες στα τερέν.

Στο site της διοργάνωσης θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί: 

5 σχόλια:

  1. παραλειψη....η κουτσού επαιξε 4 αγωνες και βγηκε 5η....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάναμε την διόρθωση/συμπλήρωση του άρθρου, όντως ήταν παράλειψή μας για την Ιωάννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Tkd fights, ούτε εγώ το περίμενα, υποθέτω (μάλλον θέλω να πιστεύω) ότι τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι που ήθελε. Θα περιμένουμε την ανακοίνωση από τον σύλλογο του για να δούμε τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...

      Διαγραφή

Σχολιάστε