Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Α/Γ: Μια γρήγορη ανασκόπηση

Ο Aaron Cook στους ημιτελικούς
(από: GB Taekwondo)
(Πηγή: KO PODIUM, 2012 European Taekwondo Championships: A Quick Debrief, by Loic Posted on May 10, 2012)
[Μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Α/Γ 2012: Μια γρήγορη ανασκόπηση

Οι καλύτεροι Ευρωπαίοι αθλητές & αθλήτριες συγκεντρώθηκαν στο τετραήμερο, 3 με 6 Μαΐου, στο Manchester για την διοργάνωση του ηπειρωτικού πρωταθλήματος της ETU για το 2012. Ας ξαναδούμε λίγο τα αποτελέσματα στο φως της προηγούμενης μελέτης μας για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Α/Γ (European Taekwondo Championships, Μελέτη #3, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ταεκβοντο Α/Γ), που κάναμε για τα τελευταία 15 χρόνια του θεσμού.
 
Ο Aaron Cook στους ημιτελικούς
(από: GB Taekwondo)

Η Τουρκία παραμένει στην κορυφή
Η ομάδα της Τουρκίας κατάφερε να κερδίσει εφτά μετάλλια, που συμπεριλαμβάνουν και τρία χρυσά, επιβεβαιώνοντας έτσι άνετα την θέση της ανάμεσα στις δέκα καλύτερες χώρες. Ωστόσο, αυτές οι διακρίσεις δεν στάθηκαν ικανές να την κρατήσουν στην κορυφή της γενικής κατάταξης των κερδισμένων μεταλλίων.

Γαλλία: Η νούμερο ένα ομάδα!
Η Γάλλοι είχαν καταπληκτική απόδοση: δέκα μετάλλια (τρία χρυσά, τρία αργυρά και τέσσερα χάλκινα) και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη με τα μετάλλια. Αυτά ήταν και τα καλύτερα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Γαλλία σε τέτοιες διοργανώσεις και είναι και η πρώτη φορά που κάποια χώρα κατάφερε να κερδίσει διψήφιο αριθμό μεταλλίων ξανά, μέσα σε μια περίοδο δέκα ετών (η τελευταία φορά της Γαλλίας ήταν το 2002, όπου τότε και η Τουρκία είχε κερδίσει 11 μετάλλια).
 
Οι Γάλλοι ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου και ξανά-δυνάμωσαν περνώντας σε μια νέα ανοδική τάση στην συνολική τους πορεία.
Τα συγχαρητήρια στις τρεις αθλήτριες, Πρωταθλήτριες Ευρώπης πλέον, Floriane Liborio Γ[57-], Marlène Harnois Γ[62-] και Anne-Caroline Graffe Γ[73+], που συμμετείχαν με τις διακρίσεις τους σε αυτή την επιτυχία της χώρας τους.

Γαλλία: Η #1 Ομάδα - Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Α/Γ 2012
(από: GB Taekwondo)
Ιστορικά αποτελέσματα για την Βρετανική Ομάδα (GB Team)
Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που εκτίναξε στα ύψη τα ρεκόρ της στο αγωνιστικό 4ήμερο. Το ίδιο έκανε και η Βρετανία, που κέρδισε εφτά μετάλλια, ακολουθώντας την θετική της τάση στην πορεία της, όπως ταυτοποιήσαμε στην τελευταία μας μελέτη. Αποτελεί ρεκόρ για την Ομοσπονδία της Βρετανίας, το ότι κατετάγη στην 4η θέση στην γενική κατάταξη στην διοργάνωση που έγινε "εντός έδρας". Είναι αυτές οι διακρίσεις ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στο ότι οι αγώνες έγιναν στην πατρίδα τους? Είναι σίγουρα ένας καλός οιωνός και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, στο άθλημα του ταεκβοντο, οι αγώνες που θα γίνουν, είναι μόλις 200 μίλια μακριά, στο ExCel του Λονδίνου. Ο Aaron Cook, στέφθηκε με χρυσό, ικανοποιώντας τις μεγάλες προσδοκίες των Βρετανών θεατών. Συγχαρητήρια επίσης και στους νέους πρωταθλητές Lutalo Muhammad Α[87-] και Michael Harvey Α[63-]. Η Jade Jones, η Βρετανική ελπίδα για μετάλλιο στους ΟΑ του Λονδίνου 2012, δεν κατάφερε να περάσει από τους ημιτελικούς στην κατηγορία της και κέρδισε χάλκινο μετάλλιο, όπως είχε κερδίσει και το 2010.

Ο Lutalo Muhammead: πρωταθλητής στα Α[87-] στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ 2012
(από: GB Taekwondo)

Επίσης...
Η Ελλάδα απέσπασε τέσσερα μετάλλια, όπως είχε κάνει και το 2010. Η Ιταλία και η Ολλανδία, κέρδισαν από δύο μετάλλια η κάθε μία, και βρίσκονται στην "ίδια βάρκα": περνάνε δύσκολους καιρούς με το πισωγύρισμα στα φτωχά αποτελέσματα. Η Ισπανία έχασε (ξανά) θέσεις στην γενική κατάταξη των μεταλλίων. Η Κροατία επιβεβαίωσε την τάση ανόδου της.

Πλήρη αποτελέσματα: Δείτε την γενική κατάταξη των χωρών στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Α/Γ 2012.

2 σχόλια:

Σχολιάστε