Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό SUB21 & το Ευρωπαϊκό Ομάδων

(Πηγή, ETU, Events, 2012)

Η Ελλάδα πήρε τελικά τις δυο διοργανώσεις. 
Το European Championships between 16 and 21 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων SUB21), που είναι να γίνει τον Ιούνιο στην Αθήνα (ελπίζουμε στο Στάδιο των Άνω Λιοσίων) και το European Team Championships (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων) που θα γίνει τον Οκτώβριο στην Κρήτη, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. 
Και οι δύο, σημαντικότατες διοργανώσεις, είναι να γίνουν μέσα στο 2012. 
Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία. Υπάρχει μόνο η καταγραφή τους στο καλεντάρι της ETU. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ή την ΕΛΟΤ.


Δείτε μερικές πληροφορίες για τις δυο διοργανώσεις από κάποια στοιχεία που βρήκαμε:

THE 1st EUROPEAN SUB-21 MALE & FEMALE TAEKWONDO CHAMPIONSHIP, 2009, Vigo, Ισπανία

BTCB, 2nd European Taekwondo Championships 18-21, Ukraine

European taekwondo team championship starts in Baku, Sat 30 October


Νεότερα μόλις έχουμε και άλλες πληροφορίες σχετικά...

(Έτσι, άμα έχεις πρόεδρο και αντιπρόεδρο στην Ευρώπη κάτι μπορεί να γίνει τελικά για την φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων...)
Η ανακοίνωση της ΕΛΟΤ, σχετικά με το θέμα:
(Πηγή: ΕΛΟΤ, Δελτίο Τύπου, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

H Αθήνα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Νέων της Ευρώπης τον Ιούνιο, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ETU) στο Καζάν της Ρωσίας να αναθέσει στην πρωτεύουσα της Ελλάδας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό με τον Πρόεδρό της κ. Νίκο Θωμαΐδη και η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κ. Παναγιώτα Ψαράκη παρουσίασαν την ελληνική υποψηφιότητα και μετά από ψηφοφορία τα μέλη του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της ETU επέλεξαν την Αθήνα.
Ενδιαφέρον για την ίδια διοργάνωση είχαν η πρωτεύουσα της Ρουμανiας Βουκουρέστι και η Καμπάλα του Αζερμπαϊτζάν. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Αθάνασιος Πραγαλός, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης καθώς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στήριξαν την Ελληνική υποψηφιότητα και χειροκρότησαν την ελληνική αντιπροσωπεία.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία έγινε κατά την διάρκεια του προολυμπιακού τουρνούα που φιλοξενεί το Καζάν, πρωτεύουσα της Ταταρίας στη Ρωσία. Από τους αγώνες αυτούς οι τρείς πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα αρχίσουν τέλος Ιουλίου στο Λονδίνο. Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ.ΔΑ κ. Παναγιώτα Ψαράκη συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό κκ. Νίκο Θωμαΐδη και Μιχάλη Φυσεντζίδη επισκέφθηκε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές που διεκδικούν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι οποίοι είναι η 2η Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κατηγορία των 67 κιλών Έλλη Μυστακίδου η 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2002 στην Γερμανία Κική Κούβαρη και ο νεαρός ταλαντούχος της κατηγορίας των 80 κιλών Νίκος Τζέλος. Ήδη πρόκριση έχει εξασφαλίσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ο δύο φορές δεύτερος ολυμπιονίκης στα βαριά κιλά Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα την Δευτέρα.

Για την ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (16-21 ετών) η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ.ΔΑ κ. Παναγιώτα Ψαράκη δήλωσε τα εξής: "Θεωρώ απαραίτητο να διεκδικούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις καθώς η χώρα μας έχει ανάγκη από την οικονομική ενίσχυση που θα προκύψει με την έλευση περισσοτέρων των 1000 αθλητών προπονητών και παραγόντων που θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Ένας τέτοιος αριθμός επισκεπτών που θα παραμείνει στην χώρα μας επί μία εβδομάδα μας ενισχύει οικονομικά και κυρίως τους επιχειρηματίες της πόλης. Ταυτόχρονα εμπνέει τους νέους να έχουν υψηλά ιδανικά."

2 σχόλια:

  1. Μας βρίσκει ψιλο-αδιάφορους ή μου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ναι και όχι. Ναι, γιατί "εδώ ο κόσμος καίγεται και το #$@# χτενίζεται" και Όχι γιατί θα δούμε από κοντά το #$@# να χτενίζεται.
    Βέβαια χωρίς πλάκα τώρα, όταν γίνονται διεθνείς διοργανώσεις στην χώρα σου και στο άθλημα που αγαπάς δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος. Αφού δεν θα έχουμε τίποτα άλλο αντίστοιχο να "δούμε" καλό είναι που θα γίνουν αυτές η διοργανώσεις εδώ. Και ειδικά αυτό στην Κρήτη, που είναι και ψιλοξεχασμένη, σε σχέση με το άθλημα (λόγω απόστασης).
    Η διαφήμιση καλή ή κακή είναι πάντα διαφήμιση...
    Φίλε TaeKwonPower

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε