Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης 2012

[#][ανταποκρίσεις από την διοργάνωση]
WTF European Qualification Tournament 
for London 2012 Olympic Games,  
Kazan, Russia, 27-29 Jan 2012 
(WTF Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, στο Καζάν της Ρωσίας, στις 27-29 Ιανουαρίου 2012)

Τα βίντεο των αγώνων των αθλητριών και του αθλητή μας στο Kazan από το dartfish.tv
(ο αριθμός των βίντεο στο dartfish έχει "κολλήσει" στο 113, λείπουν οι 2οι αγώνες στης Μυστακίδου και του Τζέλλου):
Mystakidou, Elisavet (GRE) vs Belanouskaya, Viktoryia (BLR) [00-01 SD]

Kouvari, Kyriaki (GRE) vs Rajher, Nusa (SVN) [03-05 On points]

Tzellos, Nikolaos (GRE) vs Micu, Maitner Eugen (ROU) [11-02 On points]
Tzellos, Nikolaos (GRE) vs Bratli, Eirik Nilssen (NOR) [00-01 SD]


  Ώρα Καζάν, Ρωσία
Ο Καιρός αυτή την στιγμή 
στο Καζάν

Δελτίο Τύπου από τον ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ (το κείμενο και οι φωτογραφίες μέσω e-mail), 01/02/2012:

“ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΚΟΥΒΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΖΕΛΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ”

Nικητής επέστρεψε στις καρδιές μας ο Τζέλλος Νικόλαος από το Καζάν της Ρωσίας όπου στις 29 Ιανουαρίου μαζί με τις Μυστακίδου Ελισάβετ (-67 κιλά) και Κούβαρη Κυριακή (+67 κιλά) έλαβαν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. Μπορεί να μην πήραν το πολυπόθητα εισιτήριο, αξίζουν όμως και οι τρεις τα συγχαρητήρια όλων μας για την προσπάθειά τους.
Η χρόνια πορεία του Τζέλλου στο taekwondo αποδεικνύει το κύρος του και το επίπεδό του, είμαστε λοιπόν πολύ περήφανοι που ένας συντοπίτης μας, από την Κοζάνη, κατάφερε να φτάσει εδώ που είναι ο Νίκος. Δεν είναι εύκολο, δεν συμβαίνει κάθε μέρα και δεν είναι λίγο το να συμμετέχεις σε προ-ολυμπιακό τουρνουά. Αυτό και μόνο μας αρκεί και είμαστε εδώ για να τον εμψυχώσουμε, να τον στηρίξουμε και να σταθούμε δίπλα του στη συνέχεια της αγωνιστικής του καριέρας.
Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε και νίκες και ήττες - όπως είναι λογικό - οι νίκες είναι περισσότερες αλλά οι ήττες “διαρκούνε” περισσότερο. Ο Τζέλλος όμως είναι μαχητής και μέσα από τις ήττες έγινε πιο δυνατός και είναι αυτός που είναι σήμερα. Ότι έχει πετύχει το έχει πετύχει με την αξία του και με το σπαθί του, μέσα από πολύ κόπο και αγώνα, κούραση στερήσεις, απογοητεύσεις εναλλαγές ψυχολογίας, θυσίες και υπερπροσπάθειες πολλές φορές. Όσα κι αν πούμε όσα κι αν αναφέρουμε σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε να τα περιγράψουμε επακριβώς και να τα αποτυπώσουμε στο χαρτί έτσι όπως τα έχει βιώσει ο ίδιος ο Νίκος μαζί με την οικογένειά του και τον προπονητή του. Όλα αυτά τον έχουν κάνει έναν καταξιωμένο άνθρωπο-αθλητή που ακόμη και οι αντίπαλοί του τον σέβονται και τον εκτιμούν, κι αυτό είναι προς τιμήν του ίδιου του Τζέλλου αλλά και της χώρας μας.
Το σίγουρο είναι πως και σε αυτή τη διοργάνωση ο Νίκος Τζέλλος αγωνίστηκε αξιοπρεπώς, έδωσε όλο του το είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες τις δικές του και ίσως αυτό να ήταν που τον φόρτισε τόσο πολύ. Όπως και να έχει, αξίζει η συμμετοχή και όχι η νίκη και αυτό που όλοι ξέρουμε είναι πως τίποτε δεν έχει τελειώσει. Ο Νίκος μας στα 21 του χρόνια άγγιξε την ύψιστη διάκριση, έχει όλα τα εφόδια και τις προϋποθέσεις, έχει όλον τον καιρό μπροστά του και το σθένος για να το αντιμετωπίσει και να ξαναμπεί δυναμικά ώστε να το επαναλάβει και να το ξαναζήσει -κι εμείς μαζί του- σε 4 χρόνια. Εξάλλου δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι μας πρόσφερε ο Νίκος Τζέλλος όλα αυτά τα χρόνια, πόσες στιγμές αγωνίας και συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας που έχει κάνει την χώρα μας γνωστή σηκώνοντας την σημαία μας ψηλά!
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Τζέλλος Νικόλαος αγωνίστηκε στην κατηγορία των -80 κιλών. Στον πρώτο του αγώνα κέρδισε τον Ρουμάνο συναθλητή του Micu Maitner Eugen με 11 – 2 όμως στον δεύτερο αγώνα με τον Νορβηγό Bratli Eirik Nilssen το αποτέλεσμα κρίθηκε στον χρυσό πόντο όπου ο Νίκος έχασε. Η Μυστακίδου Ελισάβετ πέρασε νικήτρια τον πρώτο της αγώνα αλλά έχασε στον χρυσό πόντο του δεύτερου αγώνα της και η Κούβαρη Κυριακή έχασε στον πρώτο αγώνα.
Την χώρα μας λοιπόν θα εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην κατηγορία των +80kg. Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στον Ολυμπιονίκη μας και να ξανασυγχαρούμε τους Μυστακίδου Ελισάβετ, Κούβαρη Κυριακή και Τζέλλο Νικόλαο για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Και οι τρεις τους είναι καταξιωμένοι στον χώρο του taekwondo οπότε είμαστε σίγουροι πως « ή θα τον βρούνε τον δρόμο ή θα τον φτιάξουνε » κι αυτό σημαίνει πως έπεται και συνέχεια …

Το Δ.Σ. της Μακεδονικής Δύναμης νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και τους ομοσπονδιακούς προπονητές που ήταν δίπλα στα παιδιά μας, να συγχαρεί και να πει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και στους τρεις αθλητές για την συμμετοχή τους και για όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα καθώς και να ευχαριστήσει όλους τους συγγενείς και φίλους για το αμείωτο ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση που επέδειξαν σ’ αυτή μας την προσπάθεια.



[Photo News] London2012 European QualificationΑπό το WTM μια συλλογή φωτογραφιών από το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης στο Kazan της Ρωσίας


Το δελτίο τύπου της ΕΛΟΤ, για την διοργάνωση:
(Πηγή: ΕΛΟΤ, Δελτίο Τύπου, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ) 
Επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, η ελληνική αποστολή που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, 2012, που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας 27-29 Ιανουαρίου 2012.

Η Έλλη Μυστακίδου (κατηγορία -67 κιλά) αντιμετώπισε στον πρώτο της αγώνα την Πολωνέζα αθλήτρια Katarzyna Wieczorek, την οποία κέρδισε με σκορ 7-3. Ο επόμενος αγώνας με την αθλήτρια της Λευκορωσίας Viktoryia Belanouskaya, έληξε ισόπαλος και ο «χρυσός πόντος» του 4ου γύρου κατοχυρώθηκε στην Belanouskaya, με αποτέλεσμα η ελληνίδα αθλήτρια να αποκλειστεί.

Η Κυριακή Κούβαρη (κατηγορία +67 κιλά), αγωνίστηκε με την Σλοβένα αθλήτρια Nusa Rajher, από την οποία έχασε τον πρώτο και καθοριστικό αγώνα με διαφορά 3 πόντων (αποτέλεσμα 3-5).

Ο Τζέλλος Νικόλαος (κατηγορία -80 κιλά), στον πρώτο αγώνα του επικράτησε άνετα του Ρουμάνου Maitner Eugen Micu, με σκορ 11-2, αλλά  στη συνέχεια έχασε στον «ξαφνικό θάνατο» από τον Νορβηγό αθλητή Eirik Nilssen Bratli.

Μετά την ολοκλήρωση των Προοπυμπιακών τουρνουά (Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού), στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το ελληνικό Ταεκβοντό θα εκπροσωπηθεί από τον δύο φορές δεύτερο ολυμπιονίκη στα βαριά κιλά Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

.(τέλος δελτίου τύπου)

[Επίλογος]
Δυστυχώς δεν πήραμε κανένα από τα 3 εισιτήρια στην Ευρωπαϊκή πρόκριση. Η Ελλάδα με πολλές ελπίδες πήγε στο Καζάν της Ρωσίας για να διεκδικήσει επιπλέον προκρίσεις για την ολυμπιάδα. Δυο αθλήτριες και ένας αθλητής συμμετείχαν στην πολύ δύσκολη διοργάνωση που θύμιζε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ, φορτωμένο όμως, με πολύ περισσότερο άγχος και ένταση λόγω του ότι "παιζόταν" η συμμετοχή στην ολυμπιάδα για το καλοκαίρι στο Λονδίνο.
Τελευταία μέρα αγώνων, τελευταία ευκαιρία για πρόκριση. Η ευκαιρία των ευκαιριών, μια κάθε τέσσερα χρόνια. 
Οι μάχες των αθλητριών μας και του αθλητή μας δύσκολες, για γερές αντοχές και γερά νεύρα. 




Wieczorek, Katarzyna (POL) vs Mystakidou, Elisavet (GRE) [03-07 On points]
Mystakidou, Elisavet (GRE) vs Belanouskaya, Viktoryia (BLR) [00-01 SD]
Η Μυστακίδου, μπήκε αποφασισμένη στον 1ο αγώνα και με πείσμα κατάφερε να πάρει την νίκη. Στον 2ο αγώνα πάλεψε και ο αγώνας έληξε στα ίσα. Στον ξαφνικό θάνατο, όμως, εκεί που οι πιθανότητες για νίκη ή ήττα, έρχονται στο 50-50, δεν πήρε τον χρυσό πόντο και έτσι αποκλείστηκε. 
Μπράβο στην Έλλη για την προσπάθεια της.

Kouvari, Kyriaki (GRE) vs Rajher, Nusa (SVN) [03-05 On points]
Η άλλη μας αθλήτρια, η Κούβαρη, βρέθηκε απέναντι από το "κομάντο" από την Σλοβενία. Η αντίπαλος μας ήταν και σε καλή μέρα και σε καλή φόρμα. Δύσκολος αγώνας για την Κυριακή, που τελικά έγειρε υπέρ της άλλης αθλήτριας και χάσαμε.
Μπράβο στην Κυριακή για την προσπάθεια της.

Tzellos, Nikolaos (GRE) vs Micu, Maitner Eugen (ROU) [11-02 On points]
Tzellos, Nikolaos (GRE) vs Bratli, Eirik Nilssen (NOR) [00-01 SD]
Ο Τζέλλος, είχε δύσκολη αποστολή, και ενώ στον πρώτο του αγώνα μας έδειξε πως και τη δύναμη έχει, αλλά και το άγχος δεν τον είχε καταβάλει. Κέρδισε με σχετική άνεση. Στον δεύτερο αγώνα ο αντίπαλος αποδείχτηκε πολύ γρήγορος και με ταχύτατα χτυπήματα και επιθέσεις. Ενώ είμαστε μπροστά στο σκορ, κατάφερε να μας ισοφαρίσει, και στον τρίτο γύρο η ισοφάριση μας έστειλε για τον γύρο με τον "ξαφνικό θάνατο". Λίγο κάποια λαθάκια στην τακτική, λίγο το άγχος και η ένταση της στιγμής και λίγο η ταχύτητα του αντιπάλου, μας βρήκαν να χάνουμε με μια απίστευτα γρήγορη επίθεση από τον αντίπαλο που μας "έκλεψε" τον χρυσό πόντο. Το άθλημα μας έχει αυτές τις ιδιαιτερότητες και πολλές φορές ένα λάθος στην τακτική ή μια στιγμιαία έλλειψη στην αυτοσυγκέντρωση και νάσου η επίθεση και το χτύπημα από τον αντίπαλο. 
Μπράβο στον Νίκο για την προσπάθεια του.


Τα αποτέλεσματα από τις ανακοινώσεις της WTF:
(Πηγή: WTF, European Qualification Tournament (Competition Results - 1st Day), 28 Jan 2012)
Male  -58, Α[58-]
1 Denisenko, Alexey, RUS (89) Qualified
2 Gonzalez Bonilla, Joel, ESP (102) Qualified
3 Sanli, Uno, SWE (106) Qualified
 
4 Rotaru, Andrei, MDA (73) Substitute
5 Levent, Tuncat, GER (49) Substitute


Female -49, Γ[49-]
1 Yagüe Enrique, Brigida, ESP (103) Qualified
2 Manz, Sumeyye, GER (50) Qualified
3 Kim, Kristina, RUS (90) Qualified
 
4 Soroka, Ganna, UKR (117) Substitute
5 Eneva, Iliyana, BUL (22) Substitute

FILE.1 EQT_Day1_Result.pdf

(Πηγή: WTF, European Qualification Tournament (Competition Results - 2nd Day), 29 Jan 2012)

Male -68kg, Α[68-]
1 Fejzic, Damir, SRB (92) Qualified
2 Loniewski, Michal, POL (84) Qualified
3 Husarov, Hryhorii, UKR (115) Qualified
 
4 Bekkers, Dennis, NED (76) Substitute
5 Grgic, Filip, CRO (23) Substitute


Male +80kg, Α[80-]
1 Tanrikulu, Bahri, TUR (114) Qualified
2 Molfetta, Carlo, ITA (69) Qualified
3 Trajkovic, Ivan, SLO (100) Qualified

4 Decker, Christoph, AUT (7) Substitute
5 Gentil, Pascal, FRA (42) Substitute


Female -57kg, Γ[57-]
1 Gladovic, Dragana, SRB (93) Qualified
2 Mikkonen, Suvi, FIN (37) Qualified
3 Harnois, Marlene, FRA (41) Qualified
 
4 Louz, Deborah, NED (78) Substitute
5 Mihaila, Mariana Malina, ROU (120) Substitute

FILE.1 results_schemes_2th_day.pdf

(Πηγή: WTF, European Qualification Tournament (Competition Results - 3rd Day) ,30 Jan 2012)

Medal Winners of Competition Day 3 (Jan. 29 in Kazan, Russia)
Women -67kg, Γ[67-]
1st Nur Tatar (Turkey)
2nd Hellena Fromm (Germany)
3rd Franka Anic (Slovenia)

Women +67kg, Γ[67+]
1st Maryna Konieva (Ukraine)
2nd Milica Mandic
3rd Ysa Rajher (Slovenia)

Men -80kg, Α[80-]
1st Arman Yeremyan (Armenia)
2nd Tommy Mollet (Netherlands)
3rd Nicolas Hemme Garcia (Spain)


Στον τελικό και συνολικό απολογισμό από τα τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, στο άθλημα του ταεκβοντο, βγαίνει πως, οι Ευρωπαϊκές χώρες, το Ευρωπαϊκό ταεκβοντο δηλαδή, κυριάρχησε στις προκρίσεις για την ολυμπιάδα. Συνολικά 18 χώρες από την Ευρώπη, με 39 θέσεις από τις 124, θα βρίσκονται στο Λονδίνο, συμπεριλαμβάνεται και η Μεγάλη Βρετανία που φιλοξενεί την διοργάνωση, με τους 2 αθλητές και τις 2 αθλήτριες της.
Αφού λοιπόν, η Ευρώπη κυριάρχησε στις προκρίσεις και η διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων θα γίνουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος, είναι πολύ πιθανό, τον Αύγουστο να δούμε και πολλά μετάλλια για τους Ευρωπαίους αθλητές/-τριες και τις χώρες τους. 
Οι 124 έχουν "κλειδώσει" πλέον και μένουν μόνο άλλες 4 θέσεις, που θα καθοριστούν από την Τριμερή Επιτροπή με την διαδικασία των προσκλήσεων "wild card". Όταν ανακοινωθούν θα συμπληρωθούν και οι 128 συνολικά θέσεις για το άθλημα του ολυμπιακού ταεκβοντο. 


Πλέον όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν την πρόκριση ή θα επιλεγούν για να εκπροσωπήσουν στις θέσεις αυτές από τις διαδικασίες επιλογής της ολυμπιακής ομάδας κάθε χώρας, μπαίνουν σε κατάσταση προετοιμασίας και αναμονής για το ραντεβού στο Λονδίνο. Πολλές χώρες δεν έχουν καθορίσει ακόμα την σύσταση της ολυμπιακής τους ομάδας για το ταεκβοντο.



 
Ζωντανά από το Kazan:
Στο κάτω μέρος [Video Library] υπάρχουν τα βίντεο από την μαγνητοσκόπηση των αγώνων από την ζωντανή αναμετάδοση, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο και να δείτε τους αγώνες που έχουν γίνει ήδη.

Επιλέξτε ένα θέμα: 
(με κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα θα εμφανιστεί το αντίστοιχο κείμενο)
Τα pull των αγώνων
Όλα τα pull των αγώνων και για τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης. Ανά κατηγορία βάρους για Α/Γ και το αρχείο (PDF) με όλα τα pull
Τα pull των αθλητών μας


Τα pull των αθλητών της προολυμπιακής ομάδας μας και σχολιασμός για τους αντιπάλους μας, με στοιχεία από το taekwondoata και "προβλέψεις" για την εξέλιξη των αγώνων. Ο σχολιασμός ακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων με αντίστοιχες συμπληρώσεις.
Online αποτελέσματα από το tpss.nl
Τα αποτελέσματα των αγώνων "ζωντανά", με πολλά στοιχεία για κάθε αγώνα και με συχνή ενημέρωση από το επίσημο site διαχείρισης των αποτελεσμάτων. Κατά χρονολογική σειρά (Ημέρα και ώρα) από τους πρώτους αγώνες έως και τους τελικούς.
Ζωντανή αναμετάδοση από το wtf-taekwondo.tv
Το κανάλι με την ζωντανή αναμετάδοση των αγώνων και το χρονοδιάγραμμα
Άρθρο από την WTF
Το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης ξεκίνησε στο Kazan της Ρωσίας, στις 27 Ιανουαρίου, μια διοργάνωση τριήμερης διάρκειας (μετάφραση στα ελληνικά)
Άρθρο από το masTkd

 Η λίστα με τις συμμετοχές των χωρών και των αθλητών/αθλητριών. Ένα άρθρο από το γνωστό ενημερωτικό site (μετάφραση στα ελληνικά)
Η επίσημη λίστα συμμετοχών
 Η λίστα με τις συμμετοχές Χωρών, Αθλητών & Αθλητριών της Διοργάνωσης από την επίσημη ανακοίνωση της WTF
Παλαιότερα Στοιχεία
Αναρτήσεις με τα παλαιότερα στοιχεία (Αρχείο) για την διοργάνωση




[#]Τα pull για όλες τις κατηγορίες:
ETQT London 2012 OG, Male -58 (Olympic Fly), Α[58-], 27/1/2012, 14 συμμετοχές
ETQT London 2012 OG, Male -68 (Olympic Feather), Α[68-], 28/1/2012, 21 συμμετοχές
ETQT London 2012 OG, Male -80 (Olympic Welter), Α[80-], 29/1/2012, 17 συμμετοχές
ETQT London 2012 OG, Male +80 (Olympic Heavy), Α[80+], 28/1/2012, 13 συμμετοχές


ETQT London 2012 OG, Female -49 (Olympic Fly), Γ[49-], 27/1/2012, 16 συμμετοχές
ETQT London 2012 OG, Female -57 (Olympic Feather), Γ[57-], 28/1/2012, 18 συμμετοχές
ETQT London 2012 OG, Female -67 (Olympic Welter), Γ[67-], 29/1/2012, 13 συμμετοχές
ETQT London 2012 OG, Female +67 (Olympic heavy), Γ[67+], 29/1/2012, 8 συμμετοχές


Το αρχείο (PDF) με όλα τα pull των αγώνων:

[#]Οι κατηγορίες που μας ενδιαφέρουν είναι:
Γ[67-]:
Η Μυστακίδου αντιμετωπίζει στον 1ο αγώνα [Νο.103], την Wieczorek, KatarzynaPOLAND (POL). Η αντίπαλος μας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011, στην Κορέα, στο Παγκόσμιο Τουρνουά Πρόκρισης 2011 στο Baku και στην Πανεπιστημιάδα 2011 στο Shenzhen, χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.  Για το 2011 έχει ένα χάλκινο μετάλλιο στο GERMAN OPEN 2011 στο Hamburg. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στην κατηγορία Γ[67-] το 2011, ενώ πριν αγωνιζόταν στα Γ[57-], η 23χρονη αθλήτρια από την Πολωνία θα είναι το πρώτο εμπόδιο, αν περάσουμε θα βρεθούμε στον 2ο αγώνα [Νο.224] απέναντι από την Belanouskaya, Viktoryia Belarus (BLR) που μάλλον θα περάσει από τον δικό της 1ο αγώνα [Νο.204] απέναντι στην Schmit, Christine Marie LUXEMBOURG (LUX). Η Ρωσίδα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011 στην Κορέα, στο Παγκόσμιο Τουρνουά Πρόκρισης 2011 στο Baku και έχει πάρει το 2011 από ένα χάλκινο μετάλλιο στο Military World Championships 2011, Rio de Janeiro και στο RUSSIAN OPEN 2011, Chelyabinsk. Η Ρωσία, γενικά, είναι ανερχόμενη δύναμη στο άθλημα και αυτή η αθλήτρια αντιπροσωπεύει αυτή την άνοδο της χώρας της.

Γ[67+]:
Η άλλη μας αθλήτρια, η Κούβαρη, στα Γ[67+], φαίνεται να έχει πιο "εύκολη" δουλειά. Με μόνο 8 συμμετοχές στην κατηγορία, χρειάζεται να κάνει μόνο 2 νίκες (στο 1ο και 2ο αγώνα) ή 1 νίκη, 1 ήττα και 1 νίκη (στον 1ο αγώνα, 8άδα, στον 2ο αγώνα, 4άδα και στον 3ο αγώνα, μικρός τελικός, αντίστοιχα). Στο πρώτο αγώνα της [Νο.218] θα έχει απέναντι της, την Rajher, Nusa, SLOVENIA (SLO), μια πολύ φορμαρισμένη αθλήτρια. Στην καρτέλα της στο taekwondodata, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με συμμετοχές και μετάλλια, όλα μέσα στο 2011. Έχουμε και λέμε:
-χρυσό, 1.2011 A-Class (Dutch Open), Eindhoven, Γ[73-]
-χάλκινο, 3.2011 A-Class (German Open), Hamburg, Γ[73-]
-συμμετοχή, 2011 World Championships, Gyeongju, Γ[73-] -χρυσό, 1.2011 A-Class (Austrian Open), Innsbruck, Γ[73-]
-συμμετοχή, 2011 Olympic Games qualification World, Baku, Γ[67+]
-χάλκινο, 3.2011 Military World Championships, Rio de Janeiro, Γ[73-]
-χάλκινο, 3.2011 A-Class (Serbia Open), Belgrad, Γ[73-]

-αργυρό, 2. 2011 A-Class (Croatia Open), Zagreb, Γ[73-]
Δυστυχώς, ο πρώτος αγώνας είναι καθοριστικότατος και θα είναι πολύ δύσκολος για την αθλήτρια μας. Αν τελικά καταφέρει να περάσει, την πρόκριση την έχει πολύ πιο σίγουρη.

και
Α[80-]:
Ο Νίκος, ο Τζέλλος, στα Α[80-] με 17 συμμετοχές αθλητών, έχει πολύ και δύσκολη δουλειά να κάνει. Ξεκινά στον 1ο αγώνα [Νο.111] απέναντι από τον Micu, Maitner Eugen, Romania (ROU). Το 2011, ο Ρουμάνος, είχε μόνο 2 συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, 2011 World Championships, Gyeongju, Α[74-] και 2011 Olympic Games qualification World Baku, Α[68-]. Ποτέ δεν έχει πάρει μετάλλιο, και στην καρτέλα του στο taekwondodata έχει μόνο συμμετοχές. Παρατηρήσαμε ότι αλλάζει συνέχεια κατηγορίες βάρους, πράγμα που φαίνεται περίεργο για άνδρα αθλητή (γεννήθηκε στις 16/10/1984). Ο Νίκος δεν θα έχει πρόβλημα και με λίγη προσοχή θα περάσει από τον 1ο αγώνα.
Στον 2ο αγώνα [Νο.121], θα συναντήσει τον νικητή του αγώνα [Νο.212] ανάμεσα στους Zuberi, Flamur, Switzerland (SUI) vs Bratli, Eirik Nilssen, Norway (NOR). Ο Ελβετός δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό ούτε μέσα στο 2011, αλλά ούτε και παλαιότερα. Ο Νορβηγός, έχει συμμετοχή στο 2011 World Championships, Gyeongju, Α[80-] και στο 2011 Olympic Games Qualification World, Baku, Α[80-]. Κανένα πρόβλημα για τον πρωταθλητή μας, όποιον και να συναντήσει, έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει την νίκη και στον 2ο αγώνα του. Ο 3ος αγώνας [Νο.228] είναι ο ποιο κρίσιμος από όλους, είναι ένα βήμα πριν την πρόκριση. Αν κερδίσει και εδώ, πάει στο τελικό και έχει την πρόκριση στο τσεπάκι, αν χάσει θα βγει στον μικρό τελικό για την 3η θέση. Θέλει προσοχή στην αρχή, πείσμα στον 2ο αγώνα και να τα δώσει όλα στον 3ο αγώνα για να εξασφαλίσει την πρόκριση ή να βγει στον μικρό τελικό για έναν αγώνα, "όλα για όλα", που και άγχος θα έχει και κούραση, να βαραίνουν τα πόδια των αθλητών. 
Ο Νίκος, μας έχει δείξει ότι έχει πολύ μεγάλες αντοχές και δεν τον "φοβίζουν" οι πολλοί αγώνες στην σειρά μέσα σε μια διοργάνωση. Στα OPEN που συμμετείχε το 2011, και πολλούς αγώνες έκανε και δύσκολους αντιπάλους είχε και νίκες πήρε και μετάλλια κέρδισε. 
Οι άγγλοι το αποκαλούν "Greek Tzellos", και όχι άδικα, μιας και στο πρόσφατο PARIS OPEN 2011, νίκησε το αστέρι τους τον Aaron Cook, (YouTube, Tzellos Nikolaos vs Cook Aaron 10 - 8 French Open Taekwondo 2011) και τον Ruebyn Richards στο Zagreb (GB Taekwondo, RUEBYN HAS PLENTY TO CRO ABOUT!: "Richards, part of a five strong squad in Zagreb, defeated fellow Brit Lutalo Muhammad in the semi-finals before a 6-5 final defeat by experienced Greek, Nikolas Tzellos").


Οι αγώνες θα γίνουν με το PSS της Daedo. Οι αθλήτριες μας δεν είναι τόσο καλά εξοικειωμένες με αυτούς τους ηλεκτρονικούς θώρακες, ενώ ο Νίκος τους γνωρίζει καλά από τις πολλές συμμετοχές του το 2011 στα ETU A-Class OPEN. Ο βαθμός εξοικείωσης στα Daedo θα είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις μέσα στα τερέν. 
Η λειτουργία των Daedo μέσα στους αγώνες έχουν δείξει ότι οι αθλητές/-τριες χρειάζονται ταχύτητα, περισσότερο, από ότι δύναμη. Με τους LaJust συνέβαινε το αντίθετο. Αυτή η "αλλαγή" είναι πολύ πιθανό να αλλάξει όλα τα δεδομένα για την επιλογή της κατηγορίας βάρους από κάθε αθλητή/-τρια. Ενώ μέχρι σήμερα, γινόταν προσπάθεια να "κρατηθούν" τα κιλά έτσι ώστε ο αθλητής/-τρια να είναι ο "βαρύτερος" στην πιο "ελαφριά" κατηγορία βάρους, για να έχει το πλεονέκτημα της δύναμης. Τώρα οι αθλητές θα πρέπει να είναι οι "ελαφρύτεροι" στην πιο "βαριά" κατηγορία για να έχουν το πλεονέκτημα της ταχύτητας.
Στους LaJust χρειαζόταν "τσεκουράτα" χτυπήματα με καλή επαφή (συνήθως του ταρσού, "κουτεπιέ"), ενώ στους Daedo μπορείς να "γράψεις" πόντους με "ακουμπήματα" μέτριας δύναμης, που θα κάνεις με γρήγορα χτυπήματα και με τα πατουσάκια να ακουμπούν με συγκεκριμένους τρόπους πάνω στο θώρακα του αντιπάλου. 
Οπότε με τα λιγότερα κιλά σε μια κατηγορία βάρους, ο κάθε αθλητής/-τρια θα μπορεί να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα από τους "βαρύτερους" αντιπάλους και αν αυτό συνδυαστεί με συγκεκριμένης ακρίβειας χτυπήματα τότε οι πόντοι είναι πιο "εύκολο" να κερδηθούν με "έξυπνο" ή αν θέλετε, με "πονηρό και γρήγορο" τρόπο, ειδικά όταν οι δυο αντίπαλοι στο τερέν είναι ισάξιας "δυναμικής" και "τεχνικής". 
Με πολλούς προπονητές που έχω μιλήσει, έχω βγάλει ανάμεικτα συμπεράσματα. 
Πολλοί υποστηρίζουν πως τα "ράσα δεν κάνουν τον παπά" και αν είσαι φορμαρισμένος, προπονημένος και έχεις και ευρύ ρεπερτόριο από επιθετικές και αμυντικές τεχνικές να εφαρμόσεις μέσα στον αγώνα, οι νίκες θα είναι περισσότερες, άσχετα με το τι ηλεκτρονικό θώρακα φοράς και ξέρεις. 
Άλλοι όμως, λένε, πως η "πονηριά" και το "γρήγορο μυαλό", ειδικά όταν γνωρίζεις τα "τερτίπια" του ηλεκτρονικού θώρακα, μπορεί να κερδίσει αγώνες που αλλιώς θα ήταν μάλλον χαμένοι. Η γρηγοράδα με απλά και χωρίς ιδιαίτερη δύναμη χτυπήματα είναι ατού για τον αθλητή, με τους Daedo, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, η νίκη πολλές φορές δεν είναι για τον "καλύτερο" αλλά για τον "εξυπνότερο" και τον πιο "γρήγορο", που είτε παίρνει τους πόντους "ξεγελώντας" τον αντίπαλο, είτε απαντά σε μια επίθεση με "πονηρά" και γρήγορα, απλά χτυπήματα.       


Θα περιμένουμε με αγωνία να έρθει η Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, η μέρα που αγωνίζονται ο αθλητής και οι αθλήτριες μας, για να δούμε τις μάχες τους.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, 
άντε και με τις προκρίσεις!!!!



[#]Ο σύνδεσμος για τα online αποτελέσματα των αγώνων της διοργάνωσης:
tpss.nl -> LiveResults 

(οδηγίες για να δείτε τα online στοιχεία)
Εμφανίζεται η καρτέλα στο tpss.nl:
 
Θα πρέπει να επιλέξετε να "ανοίξει" η λίστα με τα Tournament name και εκεί να επιλέξετε το στοιχείο: European Taekwondo Qualification Tournament for London 2012 Olympic Games

Έτσι θα εμφανιστούν όλα τα τρέχοντα στοιχεία των αγώνων μαζί με την εξέλιξη τους για την διοργάνωση.

Στην δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχει και το σύνδεσμος για το Κανάλι της ETU στο dartfish.tv. Κάνοντας κλικ εκεί θα ανοίξει η σελίδα με τα βίντεο των αγώνων.

[#]Στο ηλεκτρονικό φυλλάδιο (Newsletter) της WTF, στις 27 Ιανουαρίου 2012, αναφέρεται η έναρξη μιας νέας υπηρεσίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Καθιερώνεται η ζωντανή μετάδοση των αγώνων από τις διοργανώσεις. Το κανάλι βρίσκεται εδώ:




Συγκεκριμένα στο κείμενο αναγράφονται τα εξής: 
"Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και των φιλάθλων του ταεκβοντο ανά το κόσμο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο θα παρέχει την δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης (live-stream) αυτής της διοργάνωσης στην εξελιγμένη πλατφόρμα δικτυακής τηλεόρασης (WebTV), για να προσφέρει όλους τους αγώνες των ημιτελικών, των αγώνων για την 3η θέση και των τελικών, καθώς επίσης και κάποιους από τους προημιτελικούς".  

Δείτε το πρόγραμμα με τους χρόνους των ζωντανών αναμεταδόσεων:


(Το χρονοδιάγραμμα των ζωντανών αναμεταδόσεων)
Για την τρίτη ημέρα, 29 Ιαν., που μας ενδιαφέρει, το πρόγραμμα έχει ως εξής:




Στο συγκεκριμένο site υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με τις διοργανώσεις της WTF, καθώς και τα βίντεο των αγώνων.


=========================
[#]Άρθρο από την WTF σχετικά με την διοργάνωση:
(Πηγή: WTF, European Olympic Qualification Tournament to Kick Off in Kazan, Russia on Jan. 27 for 3-Day Run, 26 Jan 2012)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]
Το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης ξεκίνησε στο Kazan της Ρωσίας, στις 27 Ιανουαρίου, μια διοργάνωση τριήμερης διάρκειας

Το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, θα διεξαχθεί στο Palace of Martial Arts “Ak Bars” (Παλάτι των Πολεμικών Τεχνών, “Ak Bars”) στο Kazan της Ρωσίας.

Ένα σύνολο από 119 αθλητές και αθλήτριες που έχουν έρθει από 39 χώρες της Ευρώπης, θα αγωνιστεί για να διεκδικήσει μια από τις 24 θέσεις πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στο ταεκβοντο. Το Ευρωπαϊκό Τουρνουά είναι το 6ο κατά σειρά και τελευταίο προκριματικό τουρνουά της WTF για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, στο άθλημα του ταεκβοντο.

Η πολύ-αναμενόμενη αυτή διοργάνωση, αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις, όπως τις πρόσφερε και το Παγκόσμιο Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης που είχε γίνει στο Baku του Αζερμπαϊτζάν πέρυσι, τον Ιούνιο του 2011, τότε οι Ευρωπαϊκές χώρες είχαν επικρατήσει στα κερδισμένα μετάλλια και είχαν κερδίσει 11 από τις 24 θέσεις πρόκρισης.

Οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ταεκβοντο, όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Γερμανία, που δεν είχαν επιτυχίες στο Baku, αναμένεται να μεγιστοποιήσουν τις προσπάθειές τους σε αυτή την τελευταία ευκαιρία στο Kazan. Η Τουρκία είχε κερδίσει μόνο μια θέση στο Baku, ενώ Ισπανία και Γερμανία δεν είχαν καταφέρει να πάρουν κάποια από τις θέσεις πρόκρισης εκεί.

Πολλοί, υψηλού επιπέδου, αθλητές, συμπεριλαμβανομένου και του Joel Gonzales από την Ισπανία, που έχει καταταγεί στην κορυφή της κατηγορίας των Α[58-] στην Παγκόσμια Κατάταξη Αθλητών της WTF, και έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο το 2009 και το 2011 στο WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο, είναι εδώ για να αγωνιστούν.

Ένας άλλος αξιοσημείωτος αθλητής, είναι και ο Pacal Gentil από την Γαλλία, που έχει κερδίσει  χάλκινο μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο βετεράνος μαχητής, θα αγωνιστεί σε αυτό το τουρνουά για να προσπαθήσει να κερδίσει για τρίτη φορά την πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τα τουρνουά πρόκρισης της WTF, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού, η λίστα με τους 120 αθλητές/-τριες που έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, θα ολοκληρωθεί. Μαζί με αυτούς, και η χώρα φιλοξενίας, η Μεγάλη Βρετανία, που της έχουν αυτομάτως αποδοθεί 4 θέσεις, οι άλλες 4 θέσεις που απομένουν, θα αποδοθούν μέσω της λεγόμενης διαδικασίας με τις “wild card” προσκλήσεις, από την τριμερή επιτροπή (της WTF, της ΔΟΕ  και της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών).  Ένα σύνολο από 128 αθλητές και αθλήτριες θα είναι αυτοί που θα αγωνιστούν για το ολυμπιακό όνειρο στο Λονδίνο στις 8 με 11 Αυγούστου του 2012.
[τέλος άρθρου, European Olympic Qualification Tournament to Kick Off in Kazan, Russia on Jan. 27 for 3-Day Run, 26 Jan 2012]





>>>> Θα τα ξαναπούμε σίγουρα την Κυριακή, μέχρι τότε θα προσθέτουμε όσα ενδιαφέροντα στοιχεία βρούμε...







======================================================
[#]Η λίστα με τις συμμετοχές των χωρών και των αθλητών/αθλητριών:
(Πηγή: mastaekwondo.com, KAZÁN 2012, Listado de deportistas que competirán en el Preolímpico Europeo, Rusia | masTKD.com | 18:45:00 23/01/2012)
[Τα στοιχεία της λίστας είναι ανεπίσημα, η WTF δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τα επίσημα στοιχεία]
Εδώ θα βρείτε όλα τα ονόματα των αθλητών/-τριων που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, που θα γίνει στις 27 με 29 Ιανουαρίου στο Kazan της Ρωσίας. Η αρίθμηση των αθλητών/-τριων είναι απλώς ένας αύξων αριθμός στην κάθε κατηγορία. Στα ονόματα τοποθετήσαμε συνδέσμους με τις καρτέλες στο taekwondodata (όπου βρήκαμε καρτέλα).

Γ[49-]:
1. (Αυστρία) Schoengger Christina (03-10-1993)
2. (Βουλγαρία) Iliyana Eneva (19-05-1981)
3. (Κύπρος) Stavroulla Iosifaki (28-03-1987)
4. (Δανία) Christensen Sandra Bolgan (11-04-1990)
5. (Γεωργία) Beridze Nino (07-03-1984)
6. (Γερμανία) Sumeyye Manz (30-10-1989)
7. (Ουγγαρία) Barbara Ducz (25-09-1992)
8. (Ιρλανδία) Jennifer Hurley (29-11-1988)
9. (Ισραήλ) Anna Mirkin (18-03-1987)
10. (Ιταλία) Mastrantoni Federica (25-08-1986)
11. (Μονακό) Anouk Pauline Doria (14-10-1991)
12. (Ρωσία) Kristina Kim (04-09-1986)
13. (Ισπανία) Brigida Yagüe Enrique (15-03-1981)
14. (Σουηδία) Zajc Hanna (15-02-1987)
15. (Τουρκία) Rukiye Yildirim (12-02-1991)
16. (Ουκρανία) Soroka Ganna (05-12-1987)

Γ[57-]:
1. (Αζερμπαϊτζάν) Gunay Aghakishiyeva (05-12-1990)
2. (Λευκορωσία) Zubovich Darya (24-11-1991)
3. (Βοσνία Ερζεγοβίνη) Marijan Antonela (17-08-1988)
4. (Βουλγαρία) Tanya Stefanova (11-04-1990)
5. (Κύπρος) Despina Pilavaki (05-02-1992)
6. (Τσεχία) Michaela Pinkanova (04-10-1984)
7. (Φιλανδία) Suvi Mikkonen (11-7-1988)
8. (Γαλλία) Marlene Harnois (22-10-1986)
9. (Ουγγαρία) Edina Kotsis (27-06-1990)
10. (Ισλανδία) Ingibjorg Erla Gretardottir (28-08-1994)
11. (Ιρλανδία) Sonya Mcconnell (05-04-1990)
12. (Ισραήλ) Bat-El Gatterer (04-02-1988)
13. (Ιταλία) Calabrese Veronica (07-11-1987)
14. (Ολλανδία) Deborah Louz (06-02-1980)
15. (Νορβηγία) Kursar Nikolina (05-08-1991)
16. (Πολωνία) Alexandra Uscinska (02-12-1984)
17. (Σερβία) Dragana Gladovic (27-07-1992)
18. (Ελβετία) Bezzola Manuela (12-08-1989)

Γ[67-]:
1. (Λευκορωσία) Belanouskaya Vikoryia (16-07-1991)
2. (
Βοσνία Ερζεγοβίνη) Ortas Emina (09-11-1990)
3. (Τσεχία) Siona Hradilova (11-10-1975)
4. (Γεωργία) Gagnidze Iana (07-07-1986)
5. (Γερμανία) Helena Fromm (05-08-1987)
6. (Ελλάδα) Mystakidou Elisavet (14-08-1977)
7. (Ισλανδία) Sara Hvanndal Magnusdottir (22-06-1990)
8. (Λουξεμβούργο) Schmit Christine Marie (04-02-1996)
9. (Μολδαβία) Latus Iulia (06-06-1991)
10. (Ολλανδία) Reshmie Oogink (26-10-1989)
11. (Πολωνία) Katarzyna Wieczorek (08-10-1990)
12. (Σλοβενία) Franka Anic (05-02-1991)
13. (Ελβετία) Klaey Nina (19-06-1989)
14. (Τουρκία) Nur Tatar (16-08-1992)

Γ[67+]:
1. (Αυστρία) Kuktovic Edines (19-06-1992)
2. (Φιλανδία) Sina Savage (03-03-1983)
3. (Ελλάδα) Kouvari Kyriaki (19-01-1984)
4. (Νορβηγία) Skaar Tina (31-08-1993)
5. (Σερβία) Milica Mandic (06-12-1991)
6. (Σλοβενία) Nusa Pajher (20-07-1983)
7. (Ισπανία) Rosanna Simon Alamo (11-07-1989)
8. (Ουκρανία) Konieva Maryna (19-10-1987)

Α[58-]:
1. (Αρμενία) Samvelyan Haykaz (10-07-1992)
2. (Βέλγιο) Bensaleh Salaheddine (12-05-1996)
3. (Κροατία) Jarloni Stipe (15-07-1991)
4. (Δανία) Reyes Romuald Philip (26-10-1979)
5. (Γερμανία) Levent Tuncat (29-07-1988)
6. (Ουγγαρία) Szekely Norbert (16-03-1993)
7. (Ισραήλ) Liran Malachi (16-06-1992)
8. (Μολδαβία) Rotaru Andrei (17-05-1993)
9. (Πορτογαλία) Rui P. Rebelo Braganca (26-12-1991)
10. (Ρωσία) Alexey Denisenko (30-08-1993)
11. (Ισπανία) Joel Gonzalez Bonilla (30-09-1989)
12. (Σουηδία) Sanli Uno (05-01-1989)
13. (Ελβετία) James Jemaine (18-03-1989)
14. (Ουκρανία) Bodnar Bogdan (31-10-1993)
 
Α[68-]:
1. (Αλβανία) Xhersi Kurti (31-01-1994)
2. (Αυστρία) Mark Manuel (10-11-1985)
3. (Λευκορωσία) Kachuk Anatol (12-10-1987)
4. (Βέλγιο) Eleris Marko (28-02-1992)
5. (Βουλγαρία) Tsvetolyub Iliev (22-08-1989)
6. (Κροατία) Grgic Filip (25-10-1989)
7. (Τσεχία) Viktor Jankovsky (16-08-1988)
8. (Φιλανδία) Juho Kostiainen (16-08-1983)
9. (Ισραήλ) Yehonatan Edelshtein (13-05-1992)
10. (Μολδαβία) Arventii Vladislav (19-08-1993)
11. (Μαυροβούνιο) Radunovic Balsa (28-09-1990)
12. (Ολλανδία) Dennis Bekkers (29-11-1980)
13. (Νορβηγία) Hammer Jan Petter (06-01-1982)
14. (Πολωνία) Michael Loniewski (22-10-1988)
15. (Πορτογαλία) Mario G. M. O. G. Silva (01-01-1993)
16. (Σερβία) Damir Fejzic (16-04-1994)
17. (Σλοβακία) Lieskovsky Boris (18-06-1993)
18. (Σλοβενία) Jure Pantar (16-08-1991)
19. (Σουηδία) Ashna Milad (14-08-1992)
20. (Ουκρανία) Husarov Hryhorii (07-09-1993)

Α[80-]:
1. (Αρμενία) Yeremyan Arman (29-01-1986)
2. (Λευκορωσία) Kolas Vitali (13-04-1987)
3. (Βοσνία Ερζεγοβίνη) Katana Amir (25-02-1990)
4. (Κύπρος) Angelos Panayiotou (15-09-1985)
5. (Τσεχία) Tomas Hrdina (21-07-1990)
6. (Γαλλία) Mamedy Doucara (28-07-1981)
7. (Γεωργία) Gochiashvili Shota (20-09-1987)
8. (Γερμανία) Alberto Celestrin (11-03-1983)
9. (Ελλάδα) Tzellos Nikolaos (27-04-1990)
10. (Ιρλανδία) Bobby Enright (28-01-1981)
11. (Ολλανδία) Tommy Mollet (29-03-1979)
12. (Νορβηγία) Bratli Eirik Nilssen (01-09-1990)
13. (Πολωνία) Piotr Pazinski (07-08-1987)
14. (Σερβία) Stojan Rabijac (12-11-1993)
15. (Ισπανία) Nicolas Garcia Hemme (20-06-1988)
16. (Ελβετία) Zuberi Flamur (22-11-1990)

Α[80+]:
1. (Αυστρία) Decker Christoph (25-05-1990)
2. (Αζερμπαϊτζάν) Tavakgul Bayramov (27-06-1981)
3. (Βοσνία Ερζεγοβίνη) Isakovic Mufid (18-03-1988)
4. (Κύπρος) Antreas Stylianou (22-04-1985)
5. (Δανία) Asidah Zakaria (22-06-1972)
6. (Φιλανδία) Teemu Heino (15-12-1976)
7. (Γαλλία) Pascal Jentil (15-05-1973)
8. (Γεωργία) Osidze Loseb (21-10-1984)
9. (Ουγγαρία) Balsazs Toth (31-08-1983)
10. (Ιταλία) Molfetta Carlo (15-02-1984)
11. (Σλοβακία) Kaliska Tomas (18-04-1988)
12. (Σλοβενία) Ivan Trajkovic (01-09-1991)
13. (Τουρκία) Bahri Tanrikulu (16-03-1980)

Exclusive Team masTaekwondo.com
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com
====================================

Αν τελικά τα παραπάνω στοιχεία είναι όντως ίδια με τα επίσημα που θα ανακοινωθούν από την WTF, τότε:
H αθλήτρια μας Κυριακή Κούβαρη στα Γ[67+] θα έχει την λιγότερη δουλειά να κάνει. Με μόνο 8 αθλήτριες στην κατηγορία θα μπορέσει με 2 νικηφόρους αγώνες να πάρει την πρόκριση (ή με νίκη στην 8άδα, ήττα στην 4άδα και νίκη στον μικρό τελικό). Βέβαια το ότι έχει να κάνει λίγους αγώνες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη η κατηγορία. Θα δούμε στα pull με ποιες θα αγωνιστεί για να βγάλουμε κάποια πρώιμα συμπεράσματα. Ζυγίζετε στις 28 Ιαν. (14:00~16:00) και αγωνίζεται στις 29 Ιαν. (τελευταία ημέρα των αγώνων).

Για την άλλη αθλήτρια μας, την Έλλη Μυστακίδου στα Γ[67-], το grid είναι 14άρι και υπάρχουν μερικά πολύ δυνατά ονόματα, που και γνωστά είναι και "διψασμένα" για την πρόκριση (πχ. Γερμανία, Λευκορωσία). Και εδώ θα περιμένουμε τα pull για να δούμε τον πρώτο αγώνα μας. Ζυγίζετε στις 28 Ιαν. (14:00~16:00) και αγωνίζεται στις 29 Ιαν. (τελευταία ημέρα των αγώνων).

Ο Τζέλλος στα Α[80-], την πολύ δύσκολη κατηγορία των ανδρών, έχει να αντιμετωπίσει μερικά δυνατά ονόματα. Σε 16άρι grid θα έχει 4 αγώνες για να βγει σε μια "θέση στον ήλιο". Ζυγίζετε στις 28 Ιαν. (14:00~16:00) και αγωνίζεται στις 29 Ιαν. (τελευταία ημέρα των αγώνων). Ο Νίκος είναι μαχητής και θα τα δώσει όλα, και φορμαρισμένος είναι και δυνατός στο τερέν, με γρήγορα χτυπήματα και "μυαλό" πάνω στις αλλαγές τακτικής και στο κοντρόλ του αγώνα. Πέρυσι από το SPANISH OPEN 2011, στο Alicante, που πήρε το χρυσό μετάλλιο, είχε όλη την χρονιά μια σταθερή και σε υψηλό επίπεδο πορεία, από το ελληνικό "tkd top gun" περιμένουμε ακόμη ένα εισιτήριο για το Λονδίνο. Φόρτσα, Νίκο!!!

Καλή Επιτυχία σε όλη την Ελληνική Προολυμπιακή μας Ομάδα.

Το πρόγραμμα των αγώνων
(τελευταία ενημέρωση 17 Ιανουαρίου 2012, το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει)
Όπως φαίνεται από το πρόγραμμα, ο αθλητής και οι αθλήτριες μας "έπεσαν" μαζί, τις ίδιες μέρες. Ζυγίζονται στις 28 Ιαν. (14:00~16:00) και αγωνίζονται στις 29 Ιαν. την τελευταία ημέρα των αγώνων. Οπότε όλο το ζόρι με την αγωνία μας, θα το "φάμε" στο τέλος της διοργάνωσης, Κυριακάτικα. Επειδή όμως θα έχουμε το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ & Ε/Ν της ΕΤΑΒΕ θα είμαστε στο γήπεδο και θα παρακολουθούμε από εκεί την εξέλιξη των αγώνων. Σαν το παλιό καιρό με το ποδόσφαιρο, που πήγαινες στο γήπεδο να δεις την ομάδα σου και είχες κολλημένο το ραδιοφωνάκι στο αυτί για να παρακολουθείς και τους άλλους αγώνες από την αναμετάδοση. Με την διαφορά τώρα, ότι θα είμαστε κολλημένοι στο "ασύρματο" internet...


[#]Ανακοινώθηκε η επίσημη λίστα από την WTF:
[υπάρχει η υποσημείωση ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές]

Οι 40 χώρες, με 56 αθλήτριες και 63 αθλητές (119 σύνολο), όλοι θα αγωνιστούν για τις 24 συνολικά θέσεις. Θα πρέπει να καταταχθούν στην 1η ή 2η ή 3η θέση της κατηγορίας τους, για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Κάποιοι για το πρώτο της χώρας τους, έτσι ώστε να είναι η χώρα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, στο άθλημα του ταεκβοντο και κάποιοι άλλοι για περισσότερα από αυτά που έχουν ήδη οι χώρες τους (max 4 θέσεις, 2 Ανδρών και 2 Γυναικών σε διαφορετικές κατηγορίες βάρους).
Στατιστικά στοιχεία:
Μικρότερη αθλήτρια: SCHMIT CHRISTINE MARIE, LUXEMBOURG, Γ[67-] (04-02-1996), 17 ετών
Μικρότερος αθλητής: BENSALEH SALAHEDDINE, BELGIUM, Α[58-], (12-05-1996), 17 ετών
Μεγαλύτερη αθλήτρια: SIMONA HRADILOVA, CZECH REP, Γ[67-] (11-10-1975), 38 ετών
Μεγαλύτερος αθλητής: ASIDAH ZAKARIA, DENMARK, Α[80+], (22-06-1972), 41 ετών
Μέσος Όρος Ηλικίας στις Γυναίκες: 25 ετών
Μέσος Όρος Ηλικίας στους Άνδρες: 25,5 ετών
Οι περισσότερες αθλήτριες είναι γεννημένες ανάμεσα στο 1987 και 1992 (37 αθλήτριες από τις 56). Το 1990 και το 1991 οι πιο πολλές, 8 και 8 αντίστοιχα. Υπάρχουν 16 διαφορετικές ηλικίες, από το 1975 έως και το 1996 (21 έτη διαφορά).
Οι περισσότεροι αθλητές είναι γεννημένοι ανάμεσα στο 1988 και 1993 (36 αθλητές από τους 63). Το 1993 οι πιο πολλοί, 9. Υπάρχουν 20 διαφορετικές ηλικίες, από το 1972 έως και το 1996 (24 έτη διαφορά).


Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό που υπάρχει στην στήλη Ranking στον κάθε αθλητή, υποδηλώνει την θέση που έχει στην παγκόσμια κατάταξη. Βάση αυτής της κατάταξης θα γίνει και η τοποθέτηση (seeding) στα pull. Θα μπουν δηλαδή σε τέτοιες θέσεις πριν την κλήρωση έτσι ώστε να μην συναντηθούν από τον πρώτο αγώνα. Στην πρώτη στήλη με τον αύξοντα αριθμό έχουν σημειωθεί με διαφορετικό χρώμα οι αθλητές που θα τοποθετηθούν στα pull (ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών της κάθε κατηγορίας αυξομειώνεται και ο αριθμός αυτών των θέσεων τοποθέτησης).
  
.

Θα είμαστε υπ' ατμόν για τις ανταποκρίσεις από το Kazan... (τελικά σε ένα Kazanι θα "βράζουμε" όλοι, άσχετα με τους -10γύρευεCo βαθμούς που θα έχει εκεί!)



[#][Παλαιότερα στοιχεία]
Λιγότερες από 20 ημέρες έμειναν για την διοργάνωση. Σε αυτό το τουρνουά θα κριθεί ως τελευταία ευκαιρία, η συμμετοχή αθλητών/-τριων και χωρών από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο (ETU). 
Η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλισμένη την συμμετοχή της, ως χώρα, με την 1 θέση που κέρδισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης Α[80+] στην Παγκόσμια Προολυμπιακή Πρόκριση που είχε γίνει στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, τον Ιούνιο του 2011. Υπάρχει η δυνατότητα να πάρουμε και άλλες τρεις θέσεις (1 στο Ανδρών και 2 στο Γυναικών). Οι αθλητές που θα διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις για την Ελλάδα θα είναι ο Νικόλαος Τζέλλος Α[80-] και οι Έλλη Μυστακίδου Γ[67-] και Κική Κούβαρη Γ[67+], που ήδη βρίσκονται στο Baku, του Αζερμπαϊτζάν και προετοιμάζονται με την εκεί εθνική ομάδα της χώρας για το τουρνουά.


Πολλές από τις "δυνατές" χώρες της Ευρώπης δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια θέση από το παγκόσμιο τουρνουά (πχ. Ισπανία). Έτσι θα έρθουν με τις προολυμπιακές τους ομάδες για να τα δώσουν όλα σε αυτό το ευρωπαϊκό τουρνουά, για "μια ή και περισσότερες θέσεις στο ήλιο" των ολυμπιακών αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Ο ανταγωνισμός αναμένεται δύσκολος και πολύ δυνατός, τόσο γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία για πρόκριση, όσο και γιατί θα είναι μια "καθαρά ευρωπαϊκή διοργάνωση Α/Γ" θα λέγαμε. Λίγο-πολύ οι αθλητές και οι αθλήτριες γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν ξαναβρεθεί αρκετές φορές ως αντίπαλοι στα τερέν.
Βασική παράμετρος θα είναι ότι, το πολυπόθητο εισιτήριο για κάθε μια από τις 4 κατηγορίες βάρους για τους άνδρες και 4 για τις γυναίκες, είναι μόνο για τους τρεις πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας (θα υπάρχει δηλαδή "μικρός τελικός" για να καθοριστεί ο τρίτος, ανάμεσα σε αυτούς που θα χάσουν στην 4άδα). 
24 θέσεις λοιπόν για πάρα πολλούς αθλητές/-τριες (12 ανδρών και 12 γυναικών).      

Την φιλοξενία της διοργάνωσης την έχει αναλάβει η Ρωσική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (RTU) και την διοργάνωση της, από κοινού η ETU και η RTU υπό την αιγίδα, αρωγή και επίβλεψη, πάντα, της WTF.

Στοιχεία σχετικά με την διοργάνωση:
Τα διάφορα έντυπα:

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Οι αγώνες θα γίνουν στο στάδιο:
Palace of Martial Arts “Ak Bars”
Prospect F. Amirhana 1 G
420026 Kazan
Russia
(No. of courts: 2, αριθμός τερέν 2)
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε