Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η πρωταθλήτρια του ταεκβοντο, Sarah Stevenson, επικεφαλής της λίστας με τα αθλητικά αστέρια για βράβευση από την Βασίλισσα (της Αγγλίας)

(Πηγή: The Teleraph, Taekwondo champion Sarah Stevenson leads list of sporting stars honoured by Queen, 10:27PM GMT 30 Dec 2011, by Simon Hart)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Η Sarah Stevenson, που “έζησε” έναν ταραχώδη χρόνο, με την επιτυχία της ως παγκόσμια πρωταθλήτρια του ταεκβοντο, λίγο πριν χάσει την μητέρα της και τον πατέρα της από την επάρατη νόσο, κλείνει την χρονιά της, το 2011, με μια υψηλή διάκριση, αφού προτάθηκε ως MBE στην Τιμητική Λίστα Βράβευσης από την Βασίλισσα (της Αγγλίας) για το νέο έτος.
Υπερηφάνεια: η Sarah Stevenson, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ταεκβοντο που έχασε και τους δυο γονείς της από καρκίνο, προτάθηκε ως MBE, φωτογραφία:  PA

Η εικοσιοκτάχρονη από το Doncaster, η οποία αμφιλεγόμενα είχε παραβλεφθεί από τον ανδροκρατούμενο κατάλογο με τις αθλητικές προσωπικότητες της χρονιάς, του BBC, έχει επίσημα πλέον την αναγνώριση της, μετά την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου στην καριέρα της, στην Νότια Κορέα τον περασμένο Μάιο.

Η νίκη αυτή ήρθε μετά από μια αναγκαστική τετράμηνη διακοπή από το άθλημα λόγω της αφιέρωσης της στην φροντίδα των γονιών της που τελικά κατέληξαν από την ασθένεια. Δύο μόνο μήνες μετά τον θρίαμβο της, ο πατέρας της Roy απεβίωσε από επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Η μητέρα της Diana απεβίωσε, επίσης από καρκίνο, τον Νοέμβριο.

Ξέρω ότι οι γονείς μου θα ήταν πολύ υπερήφανοι για αυτή την βράβευση”, μας λέει η Stevenson, η οποία έχει κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και είναι μια από της αθλήτριες με πολλές προσδοκίες για χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Είναι φανταστικό, να έρχεται η αναγνώριση για όλη αυτή την σκληρή δουλειά, που έχω βάλει στο ταεκβοντο τα τελευταία 21 χρόνια. Είναι επίσης και μια συνολική ώθηση για το ταεκβοντο στην χώρα μου και είμαι υπερήφανη που είμαι μια πρέσβειρα του ταεκβοντο. Εύχομαι αυτό να έχει και συνέχεια και na δώσει έτσι περαιτέρω βελτίωση στο προφίλ αυτού του μεγάλου αθλήματος”.

Τα προσωπικά προβλήματα της Stevenson, την απομάκρυναν από την δυνατότητα να αγωνιστεί, από την παγκόσμια επιτυχία της, μέχρι σήμερα αλλά τώρα βρίσκεται σε θέση να συμμετέχει στην Βρετανική Ομάδα ταεκβοντο για το camp προετοιμασίας στην πόλη του Μεξικό, τον επόμενο μήνα.

[από την μετάφραση:
το άρθρο συνεχίζει με την παράθεση ονομάτων που ακολουθούνται από μια μικρή περίληψη και άλλων αθλητικών διασημοτήτων που συγκαταλέγονται στην Τιμητική Λίστα. Θα τους αναφέρουμε μόνο περιληπτικά:
Darren Clarke, 43, Northern Ireland, glofer, OBE
Rory McIlroy , Northern Ireland, glofer, MBE
Doug Ellis, 87, former Aston Villa chairman
John Armitt, 65, Chairman of the Olympic Delivery Authority
Nigel Mansell, 58, former Formula One world champion, CBE
Giles Clarke, 58, England and Wales Cricket Board chairman, CBE
Sarah Springman, 55, President of the British Triathlon Federation
Dickie Bird, 78, former cricket umpire, OBE
Jamie Peacock, 34, England rugby league captain, MBE
Martyn Williams, 36,  Welsh rugby union international, MBE]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε