Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Παρέμβαση από το taekwondo greece group

(Πηγή: tkdgr, Από το taekwondo greece group, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012)

Αναδημοσιεύουμε την, κατά την γνώμη μας, ξεκάθαρη και καίρια τοποθέτηση των διαχειριστών του tkdgr. 
Ως tkd greece CLUBS, δηλώνουμε πως προσυπογράφουμε και στηρίζουμε τις αρχές και το νόημα του κειμένου:

Από το taekwondo greece group

Οι προτάσεις και οι αποφάσεις για την νέα Χρονιά.

Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν πιστεύουμε ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και αποτελούν μονόδρομο στην ανάπτυξη του Αθλήματος. Εμείς θα υποστηρίξουμε την υλοποίηση των αλλαγών που αναφέρονται, ελπίζοντας η χρονιά αυτή να είναι η χρονιά εκσυχρονισμού του Αθλήματος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο μας.


Α - Από τις αρχές του περασμένου χρόνου (2011) προτείναμε:

1.- Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011
(Μαυρουδής Πεχλιβάνης)

""Η χρήση του εξοπλισμού σε συνδυασμό με το βίντεο, εκπέμπει ένα συναίσθημα δικαιοσύνης και αξιοκρατίας. Οι ενστάσεις είναι περιορισμένες και οι διαμαρτυρίες προπονητών, αθλητών, γονέων πολύ λίγες.
Οι διαιτητές από την πλευρά τους απαλλάσσονται από σημαντικό βάρος και η δουλειά τους γίνεται ποιο αξιόπιστη.
Η χρήση του εξοπλισμού, σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΛΟΤ, (παίδων-εφήβων-ανδρών) θα δώσει την δυνατότητα να διακριθούν και αθλητές από μικρότερους σε δυναμικότητα συλλόγους.""

2. - Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011
(Θεόφιλος Τονόνογλου)

""Είναι σωστό ένας αθλητής να κρίνεται από μία και μοναδική διοργάνωση;
Η συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής αθλητών για την εθνική ομάδα ακολουθείται εδώ κι αρκετά χρόνια, επιτρέποντάς μας να πούμε ότι είναι τουλάχιστον δίκαιη.
Είναι όμως και ο καλύτερος τρόπος; Τι γίνεται όταν κάποιος αθλητής, ίσως και ο καλύτερος της κατηγορίας, δε βρεθεί σε καλή μέρα; (π.χ. τραυματισμός, ασθένεια ή οτιδήποτε άλλο).

Κατά την άποψή μου
Ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, θα πρέπει να επιλεγεί με μια βαθμολογία η οποία θα προκύπτει από ένα σύνολο πρωταθλημάτων.
1. Πανελλήνιο πρωτάθλημα
2. Πανελλήνιο κύπελλο Βορείου Ελλάδος και
3. Πανελλήνιο κύπελλο Νοτίου Ελλάδος (αναβαθμίζοντας έτσι και τον ρόλο των κυπέλλων)""

Β - Για την νέα χρονιά διαβάζουμε τις αποφάσεις της ΕΛΟΤ, στην συνέντευξη του προέδρου:

Για το 2012, και αρχή γενομένης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο τέλος Φεβρουαρίου, υιοθετούμε το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που έχει να κάνει με:
- Την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στους αγώνες
- Την ηλεκτρονική κλήρωση
- Την άμεση καταγραφή αποτελεσμάτων και την ζωντανή παρακολούθηση των πουλ μέσω ίντερνετ.
Αυτό, σε συνδυασμό με τους αγώνες με ηλεκτρονικούς θώρακες, είναι ότι πιο εξελιγμένο και αξιόπιστο παγκοσμίως.
Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΛ.Ο.Τ. καθώς επίσης και των Ενώσεων ΕΤΑΝΕ – ΕΤΑΒΕ.
Επίσης προχωράμε σε νέα κριτήρια για τους αθλητές που θα απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα από το 2013 τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν.

Γ - Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν πιστεύουμε ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και αποτελούν μονόδρομο στην ανάπτυξη του Αθλήματος. Εμείς θα υποστηρίξουμε την υλοποίηση των αλλαγών που αναφέρονται, ελπίζοντας η χρονιά αυτή να είναι η χρονιά εκσυχρονισμού του Αθλήματος.

Η παρέμβαση αυτή του blog δεν γίνετε για να πριμοδοτηθούν όσοι ασκούν διοικητικά καθήκοντα ή όσοι διεκδικούν θέσεις στην διοίκηση, η προσπάθειά μας στοχεύει στην υποστήριξη των αλλαγών που πιστεύουμε θα βοηθήσουν το άθλημα. Άλλωστε από την ίδρυση αυτής της σελίδας η κύρια επιδίωξή μας ήταν και είναι η αναζήτηση του δικαίου, της αξιοκρατίας και ο εκσυγχρονισμός στο Ελληνικό Ταεκβοντό.

Επίσης για να είμαστε και συνεπείς με τις αρχές μας, παραθέτουμε παρακάτω παλιότερη δήλωσή μας (Με τιμή και αγάπη, μια απάντηση, Κυριακή 24 Ιουλίου 2011) που εκφράζει απόλυτα την εξέλιξη των γεγονότων:
.... να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε φίλοι κανενός αλλά ούτε και εχθροί, θα υποστηρίζουμε τα δίκαια και αξιοκρατικά, τις νέες ιδέες εκσυγχρονισμού του αθλήματος από όπου και αν προέρχονται, θα σταθούμε απέναντι σε όσα πιστεύουμε ότι φρενάρουν την εξέλιξη του αθλήματος, με προτάσεις, με εποικοδομητική κριτική μέσα στα όρια της ευπρέπειας.
Οι κρίσεις και οι επικρίσεις έχουν νόημα για μας όταν συνοδεύονται από προτάσεις για αλλαγή των κανονισμών και των θεσμών διαφάνειας στην δομή, στην οργάνωση και στην διοίκηση του αθλήματος.

Ευχόμαστε στους Αναγνώστες μας και σε όλο τον κόσμο του Ταεκβοντό Καλή Χρονιά.

Με τιμή και συνέπεια
Οι Διαχειριστές του blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε