Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αφρικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης, ΟΑ Λονδίνο 2012

[1ο άρθρο] (Πηγή: WTF, African Qualification Tournament (Competition Results -2nd Day), 13 Jan 2012) 
[2ο άρθρο] (Πηγή: WTF, African Qualification Tournament for 2012 London Oly, 12 Jan 2012) 
[3ο άρθρο] (Πηγή: WTM, HOME > NEWS > Africa, Keita of Mali defeated by Obame of Gabon in Cairo. - Day 1st : African Qualification Tournament for the London 2012, Thursday, January 12, 2012, 13:55:05 WTM editor@wtkmedia.com)

[1ο άρθρο]
Αφρικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης, ΟΑ Λονδίνο 2012,
2η ημέρα στην διοργάνωση:
 Κάιρο, Αίγυπτος / 11~12 Ιανουαρίου 2012


[2ο άρθρο]
Αφρικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης, ΟΑ Λονδίνο 2012,
1η ημέρα στην διοργάνωση:
 Κάιρο, Αίγυπτος / 11~12 Ιανουαρίου 2012
FILE.1 Medal_winners_&_Qualified_NOCs.pdf

[3ο άρθρο]
(Πηγή: WTM, HOME > NEWS > Africa, Keita of Mali defeated by Obame of Gabon in Cairo. - Day 1st : African Qualification Tournament for the London 2012, Thursday, January 12, 2012, 13:55:05 WTM editor@wtkmedia.com)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Ο Keita από το Mali έχασε από τον Obame από την Gabon στο Κάιρο - 1η Ημέρα: Αφρικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για το Λονδίνο 2012


▲ Ο Keita στο διάλειμμα για τον “ξαφνικό θάνατο” μετά τον 3ο γύρο του αγώνα
Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Daba Modibo Keita από το Mali (Μάλι) έχασε την ευκαιρία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012

Το Αφρικανικό Τουρνουά Πρόκρισης της WTF για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 ξεκίνησε στο International Stadium του Καΐρου στην Αίγυπτο, στις 11 Ιανουαρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στην κατηγορία Α[80+], ο Anthony Obame από την Gabon, (Γκαμπόν) χρειάστηκε τον 4ο γύρο με τον “ξαφνικό θάνατο” για νικήσει τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Daba Modibo Keita από το Mali (Μάλι) στον ημιτελικό για να πάρει την πρόκριση για την χώρα του. [σημείωση: Το τουρνουά έχει 16 θέσεις για πρόκριση, οπότε θα πάρουν την πρόκριση σε κάθε κατηγορία, από τις 4 των ανδρών και 4 των γυναικών, μόνο ο 1ος και 2ος αθλητής, δηλαδή οι νικητές των ημιτελικών, γιαυτό και ο τελικός αγώνας γίνεται μόνο για την κατάταξη, για την 1η και 2η θέση και τα μετάλλια, χωρίς να επηρεάζει την πρόκριση]
▲ Τελετή απονομής στα Α[80+]

Το άλλο εισιτήριο της πρόκρισης για αυτή την κατηγορία το κέρδισε ο Chika Yagazie Chukwumerije  (χάλκινο μετάλλιο στην ολυμπιάδα του Πεκίνου 2008), που νίκησε τον Firmin Zokou από την Cote d’Ivoire (Ακτή Ελεφαντοστούν) στους ημιτελικούς. Στον τελικό της κατηγορίας, ο Anthony Obame πήρε την 1η θέση χωρίς αγώνα αφού ο Chukwumerije αποσύρθηκε.

Στην κατηγορία των Α[58-] ο Mokdad El Yamine από την Algeria (Αλγερία) άρπαξε το εισιτήριο της πρόκρισης νικώντας τον Fenosoa Rabeniala από την Madagascar (Μαγαδασκάρη).


▲ Τελετή απονομής στα Α[58-]
Η Algeria (Αλγερία) προκρίθηκε για τους ολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά στο άθλημα του ταεκβοντο. Ο Tamer Bayoumi από την Egypt (Αίγυπτος) (χάλκινο μετάλλιο στην ολυμπιάδα Αθήνα 2004) πήρε την πρόκριση για την χώρα του, με νίκη έναντι του Mohamed Tlish από την Libya (Λιβύη) σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στα ημιτελικά. Ο Tamer Bayoumi πήρε και την 1η θέση για την κατηγορία αφού ο Mokdad El Yamine από την Algeria (Αλγερία) αποσύρθηκε από τον τελικό.

Στις γυναίκες, στα Γ[49-], η τοποθετημένη στην 1η θέση Sanaa Atabrour από το Morocco (Μαρόκο) πήρε το εισιτήριο για το Λονδίνο αφού νίκησε την Fadia Farhani από την Tunisia (Τυνησία) στους ημιτελικούς. Η Sanaa Atabrour κατατάχτηκε 1η στην κατηγορία αφού νίκησε την Catherine Kang από την Central African Republic (Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής) με σκορ 4-0.
.
▲ Τελετή απονομής για τις Γ[49-]

Το άλλο εισιτήριο της κατηγορίας το πήρε η Catherine Kang από την Central African Republic (Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής). Είναι η 1η φορά που η Central African Republic (Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής) κερδίζει πρόκριση στο άθλημα του ταεκβοντο για ολυμπιάδα αφού μέχρι τώρα η CAR (ΔτΚΑ) συμμετείχε στο ταεκβοντο σε ολυμπιάδα μόνο με πρόσκληση από τις ειδικές θέσεις.


▲ Τελετή απονομής για τις Γ[67-]

Στην κατηγορία των Γ[67-], η Seham El Sawalhy από την Egypt (Αίγυπτος) κέρδισε ακόμη ένα ολυμπιακό εισιτήριο για την χώρα της νικώντας την Gladys Mwanki από την Kenya (Κένυα) στους ημιτελικούς με νίκη "λόγω διαφοράς πόντων". Η Marie Gbagbi από την Cote d’Ivoire (Ακτή Ελεφαντοστούν) κέρδισε την πρόκριση για την χώρα της νικώντας την Sackitey Nadia από την Ghana (Γκάνα) στους ημιτελικούς. Η Seham El Sawalhy πήρε και την 1η θέση στην κατηγορία, νικώντας με μικρή διαφορά στον τελικό την Marie Gbagbi.

Μετά από την πρώτη ημέρα στους αγώνες, εφτά χώρες κέρδισαν από ένα τουλάχιστον εισιτήριο για τους ολυμπιακούς. Οι χώρες αυτές είναι, η Egypt, (Αίγυπτος) η χώρα που φιλοξενεί το τουρνουά, με 2 θέσεις, και από μία θέση άλλες έξι χώρες, η Gabon (Γκαμπόν), η Nigeria (Νιγηρία), η Algeria (Αλγερία), το Morocco (Μαρόκο), η Central African Republic (Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής), και η Cote d’Ivoire (Ακτή Ελεφαντοστούν).

Κατά την τελετή έναρξης, για το τουρνουά ο Γενικός Γραμματέας της WTF, Jin Suk Yang απένειμε τιμητικές πλακέτες στους στρατηγό Ahmed Fouly, Αντιπρόεδρος της WTF και πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Ταεκβοντο και στο κ. Hussam Kamal Morsy, Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο.

Ειδική τιμητική μνεία έλαβε και ο κ. Amr Khairy, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Αιγύπτου και πρώην Τεχνικός Διευθυντής και Προπονητής της Αιγυπτιακής Εθνικής Ομάδας.

Την δεύτερη ημέρα του τουρνουά, 12 Ιανουαρίου, θα γίνουν αγώνες για τις άλλες τέσσερις κατηγορίες που απέμειναν, για να καθοριστούν και οι άλλες οκτώ θέσεις πρόκρισης.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν 85 αθλητές και αθλήτριες από 30 Αφρικανικές χώρες, που διαγωνίζονται για τις 16 θέσεις πρόκρισης για το άθλημα του ταεκβοντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.

<WTM>
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε