Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΗΠΑ, Διεξαγωγή του USA 2012 Olympic Team Trials

(Πηγή, masTaekwondo.com, ROAD TO LONDON 2012, The United States conducted the "2012 Olympic Team Trials", United States | masTKD.com | 01/16/2012 1:10:00) 

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης] 
Μέσα από αυτή την διοργάνωση (USA 2012 Olympic Team Trials) καθορίστηκαν τα ονόματα των τεσσάρων αθλητών/-τριών (2 στο Ανδρών και 2 στο Γυναικών) που θα αντιμετωπίσουν τους αθλητές/-τριες που πήραν τις θέσεις πρόκρισης στο Queretaro, τον Μάρτιο. Τότε θα ξέρουμε τα τελικά ονόματα των αθλητών-τριών που θα αποτελέσουν την ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους ολυμπιακούς του Λονδίνου. 


Στο Παναμερικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης που έγινε στο Queretaro του Μεξικού, τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα των ΗΠΑ κατάφερε να κερδίσει και τις τέσσερις θέσεις, με την Terrence Jennings και την Diana Lopez και τον Steven Lopez και Paige McPherson. Όμως αυτοί οι τέσσερις αθλητές/-τριες που κατέλαβαν τις θέσεις δεν είναι τελικά και αυτοί που θα αποτελούν την ολυμπιακή ομάδα που θα αγωνιστεί στα τερέν, τον Αύγουστο στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012.

Για αυτό και οι ΗΠΑ, διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, στις 12 και 13 Ιανουαρίου, τα "2012 Olympic Team Trials" (Δοκιμαστικά Ολυμπιακής Ομάδας 2012) όπου πολλοί αθλητές και πολλές αθλήτριες συμμετείχαν, μόνο στις συγκεκριμένες κατηγορίες βάρους των ανδρών και γυναικών, στις κατηγορίες που πήραν οι ΗΠΑ, από τις προκρίσεις για το Λονδίνο.

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας (Πέμπτη 12 Ιανουαρίου), οι Danielle Holmquist (Coral Springs, Florida) και TJ Curry (El Sobrante, California), κατάφεραν να επικρατήσουν σε όλες τις μάχες, και να φτάσουν στο χρυσό μετάλλιο, για να έχουν έτσι το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση στην ολυμπιακή ομάδα τον Μάρτιο, απέναντι από την Diana Lopez (Sugar Land, Texas) και τον Steven Lopez (Sugar Land, Texas)  αντίστοιχα.

Η Holmquist κατάφερε να κερδίσει και τους πέντε αγώνες στην κατηγορία Γ[57-], ενώ ο Curry έπρεπε να να πάρει τρεις αγώνες στα Α[80-] για να βγει στην κορυφή.

Την δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 13 Ιανουαρίου) ήταν οι σειρά των αγώνων για τις άλλες δυο κατηγορίες, από τις προκρίσεις για το Λονδίνο 2012, για να διεκδικήσουν οι αθλητές/-τριες μια ευκαιρία για την συμμετοχή τους στην ολυμπιακή ομάδα, ανάμεσα τους και δύο αργυροί ολυμπιονίκες ο Mark Lopez (Sugar Land, Texas) και η Nia Abdallah (Houston, Texas). Αυτοί οι αθλητές/-τριες είχαν χάσει την ευκαιρία να αγωνιστούν στις δυο προκριματικές προολυμπιακές διοργανώσεις (Baku και Querétaro).

Ο Mark Lopez, αδελφός του του Steven και της Diana που και οι δυο είναι ήδη στην τελική φάση για τον Μάρτιο, έπρεπε να παλέψει σε αρκετές μάχες, στον δεύτερο του αγώνα έχασε από τον James Howe (San Ramon, California), λόγω όμως του ότι οι αγώνες γίνονταν με το σύστημα των επαναληπτικών αγώνων (Repechage), ο Lopez κατάφερε να νικήσει σε όλους τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του επαναληπτικού με τον Howe και πάρει τελικά την νίκη στους Α[68-].

Από την μεριά της Nia Abdallah στις Γ[67-] έγινε κάτι αντίστοιχο με αυτό του Mark Lopez, με την διαφορά ότι η αθλήτρια έχασε από τον πρώτο της αγώνα, γρήγορα όμως ανέκαμψε και κατάφερε με έξι νίκες σε έξι αγώνες να κερδίσει και να έχει έτσι την ευκαιρία να συμμετέχει στην τελική φάση τον Μάρτιο.

Τώρα, αυτοί οι τέσσερις αθλητές/-τριες θα αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους στην τελική φάση των προκριματικών για την ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ τον Μάρτιο. Οι αντίπαλοι αθλητές και αθλήτριες θα είναι:  

Terrence Jennings vs. Mark Lopez
Diana Lopez
vs. Danielle Holmquist
Steven Lopez
vs. TJ Curry
Mcpherson
Paige
vs. Nia Abdallah

Οι αθλητές/-τριες που κέρδισαν τις θέσεις για τις ΗΠΑ στο Queretaro, θα πρέπει να νικήσουν απέναντι στους διεκδικητές για να κρατήσουν τον τίτλο τους, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσουν σε δυο αγώνες. Έτσι θα είναι πλέον οι τελικοί μαχητές της ολυμπιακής ομάδας εκτός από το ότι κατάφεραν να κερδίσουν τις θέσεις για την χώρα τους στην προολυμπιακή πρόκριση τον περασμένο Νοέμβριο.

Η τελική φάση των “Προκριματικών για την Ολυμπιακή Ομάδα” θα γίνει στο Colorado Springs, στις 10  και 11 Μαρτίου.

Τα τελικά αποτελέσματα της διοργάνωσης,
USA 2012 Olympic Team Trials:

Γ[57-]
1) Danielle Holmquist (Coral Springs, Fla.)

2) Deireanne Morales (Lynwood, Calif.)
3) Simone DeVito (Cortlandt Manor, NY)
4) Nicole Palma (Lake Worth, Fla.)
5) Danielle Pelham (Bothell, Wash.)

Α[68-]
1) Mark Lopez (Sugar Land, Texas)

2) James Howe (San Ramon, Calif.)
3) Jesus Armendariz (La Porte, Texas)
4) Steven Lin (Queens, NY)
5) Johnny Nguyen (Chandler, Ariz.)
5) Bernard Posey (Greensboro, NC)
7) Jaysen Ishida (Waipahu, Hawaii)
7) Andrew Oh (Bayside, NY)

Γ[67-]
1) Nia Abdallah (Houston, Texas)

2) Lauren Hamon (Miami, Fla.)
3) Merissa Pico (Fort Lee, NJ)
4) Sanaz Shahbazi (San Jose, Calif.)
5) Ashley Jobin (Scappoose, Ore.)
5) Cornelia Torres (Inverness, Ill.)
7) Stephanie Beckel (Miami, Fla.)

Α[80-]
1) TJ Curry (El Sobrante, Calif.)

2) Luke Ford (Coconut Grove, Fla.)
3) Brian Gallagher (Littleton, Colo.)
4) Phillip Yun (Walnut, Calif.)
5) Daniel Cosmillo (Ft. Myers, Fla.)
6) Alexander Ahlstrom (Granada Hills, Calif.)

MasTaekwondo.com Team
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε