Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

21 Αθλητές/-τριες υποψήφιοι για τέσσερις θέσεις στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ


(Πηγή: Olympic.org (Official website of the Olympic Movement), IOC NEWS, SPORT NEWS, Twenty-one athletes to vie for four spots on IOC Athletes’ Commission,  08 DECEMBER 2011)

[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Οι υποψηφιότητες των 21 αθλητών και αθλητριών ανακοινώθηκαν σήμερα για να λάβουν μέρος στις εκλογές της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ (IOC, International Olympic Committee, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), που θα γίνουν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012. Θα “ανταγωνιστούν” για τις τέσσερις θέσεις στην Επιτροπή, ώστε να αντικαταστήσουν τα τωρινά μέλη, Hicham El Guerrouj, Rania Elwani, Frank Fredericks και Jan Zelezny, που θα αποχωρήσουν από την επιτροπή το επόμενο καλοκαίρι με την λήξη της θητείας τους.


Όλο και περισσότεροι αθλητές/-τριες επιθυμούν να διαδραματίσουν έναν πιο ενεργό ρόλο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Θέλουν όλο και περισσότερο να εκφράσουν τις γνώμες τους και να ακουστούν οι φωνές τους μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα. Η λίστα των υποψήφιων (δείτε παρακάτω) απαρτίζεται με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού, και ο καθένας από αυτούς αγωνιά να αφοσιωθεί σε αυτό τον ρόλο, την αντιπροσώπευση όλων των ολύμπιων αθλητών.

Εκλέγονται από τους συναδέλφους τους.
Μόνο οι Εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές (ΕΟΕ) που έχουν Επιτροπές Αθλητών δικαιούνται να προτείνουν κάποιον υποψήφιο. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου 2008 ή να πρόκειται να συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου 2012.

Όλοι οι αθλητές/-τριες που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου 2012, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Θα τους ζητηθεί να εκλέξουν τέσσερις από τους υποψήφιους από τέσσερα διαφορετικά αθλήματα για να εξασφαλιστεί η πολυποίκιλη αντιπροσώπευση από το αθλητικό ολυμπιακό πρόγραμμα. Εκλογικά γραφεία (τμήματα) θα στηθούν σε καθένα από τα τρία ολυμπιακά χωριά στο Λονδίνο, στο Weymouth και Portland (Ιστιοπλοΐα) και  στο Eton Dorney (Κανό και Κωπηλασία),  όπως και στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους διάφορους αγώνες του ποδοσφαίρου. Μετά από την έγκριση της ΔΟΕ, οι τέσσερις εκλεγμένοι αθλητές θα γίνουν μέλη της ΔΟΕ με οκταετή θητεία.

Η φωνή των αθλητών.
Με την δημιουργία της το 1981, η Επιτροπή Αθλητών αποτελεί τον σύνδεσμο ανάμεσα στους ολύμπιους αθλητές και την ΔΟΕ, και είναι ουσιαστικά είναι η φωνή των αθλητών μέσα στο Ολυμπιακό Κίνημα. Από το 1996, η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής (12 από τα 19) εκλέγονται από τους συναδέλφους τους σε κάθε Ολυμπιάδα.

Οι υποψήφιοι (σε αλφαβητική σειρά) είναι:

 
[σημείωση:]
Υπάρχουν δυο υποψήφιοι από το άθλημα του ταεκβοντο, ο CHU Mu-Yen από την Κινεζική Ταϊπέι και ο SAEI Hadi από το Ιράν. Αυτός ήταν και ο λόγος που μεταφράσαμε και αναδημοσιεύσαμε το συγκεκριμένο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε