Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η πρωταθλήτρια από την Ουαλία, Jade Jones, ετοιμάζει τις κλωτσιές της για το ολυμπιακό όνειρο



και
WalesOnline, Home > Sports > Olympics 2012, Taekwondo: Welsh ace Jade Jones getting her kicks out of Olympic dream)
από τον Gareth Griffiths, Western Mail
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Η μαχητική Jade Jones στις πολεμικές τέχνες, παραδέχεται ότι ονειρεύεται να γίνει έφηβη ολυμπιονίκης, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Το αστέρι του ταεκβοντο, που θα γίνει 19 ετών τον Μάρτιο, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσδοκίες της Ουαλίας για τους ολυμπιακούς του Λονδίνου 2012, παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στην κατηγορία των Γυναικών μόλις μέσα στο 2011.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2010 και το αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον προηγούμενο χρόνο, η Jones είδε την κατηγορία βάρους που αγωνίζεται, να είναι μέσα στις επιλογές της χώρας της για τους ολυμπιακούς του 2012.

Έχει παραδεχτεί πως η προοπτική να αγωνιστεί μέσα στην χώρα της και να κατακτήσει το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για το GB Taekwondo, της έχει δώσει πολύ μεγάλη ώθηση.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη σχετικά με την περίπτωση να συμμετέχω στους αγώνες στην χώρα μου” μας είπε.
“Είναι ευκαιρία ζωής και δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Είναι καταπληκτικό, το ότι θα γίνουν στο Λονδίνο, ειδικά τώρα που θα είναι και οι πρώτοι μου ολυμπιακοί αγώνες. Ξέρω ότι όλοι θέλουν να συμμετέχουν, και γιαυτό αισθάνομαι πολύ τυχερή. Ο στόχος μου είναι σίγουρα και τίποτα λιγότερο από το χρυσό. Ξέρω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, και κάθε αγώνας θα είναι σαν να εξαρτάται η ζωή μου από αυτόν. Είναι οι πρώτοι μου ολυμπιακοί αγώνες, και είμαι μόνο 18 χρονών,  έτσι μπορώ να τα δώσω όλα και να δω τι θα γίνει. Είχα μια πάρα πολύ καλή χρονιά το 2011 και σε κάθε διοργάνωση που αγωνίστηκα, κέρδισα και από ένα μετάλλιο. Οπότε ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί και φέτος και εγώ συνεχίζω να προπονούμαι, και να βελτιώνομαι και να κάνω κάθε μικρό πράγμα καλύτερα, και έτσι θα δούμε πως θα πάει στο Λονδίνο 2012”.

Φέτος, μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη η χρονιά για την Jones, από την Βόρεια Ουαλία, που θα αφήσει το σημάδι της στον αθλητισμό, ειδικά αν καταφέρει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.

Η δημοτικότητα της έχει ανέβει αυτό τον μήνα, ειδικά με την εμφάνιση της στο τηλεοπτικό σόου του Jonathan Ross, μαζί με τις ολυμπιακές ελπίδες, την  Louise Hazell (στίβος) και την Fran Halsall (κολύμβηση).
Η Jones έκανε επίδειξη των ικανοτήτων της, πράγμα που συμπεριλάμβανε και μερικές “κλωτσιές” στον Ross και στους καλεσμένους του, τον κωμικό John Bishop και στον επιστήμονα, τον καθηγητή Brian Cox.

“Είναι τρελό να σκέφτεσαι ότι ένα μικρό κορίτσι από το Flint, μπορεί να τα καταφέρει σε τέτοιου  είδους τηλεοπτικά σόου” πρόσθεσε η Jones. “Είχα δικό μου καμαρίνι, με το όνομα μου στην πόρτα μαζί με κομμώτρια και μακιγιέρ. Ήταν φανταστικά και η ανταπόκριση του κοινού, από τότε, είναι απίστευτη. Το άθλημα μου είναι σχετικά χαμηλής δημοτικότητας σε σχέση με τα άλλα αθλήματα. Όμως, έχοντας ευκαιρίες όπως αυτή και με τους ολυμπιακούς στο Λονδίνο, φαίνεται πως το άθλημα θα ανέβει πολύ.”

Καθώς μένει μόνο η τελική επικύρωση, για την θέση της στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου 2012, η Jones είναι πολύ πιθανό να είναι, μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Sarah Stevenson, οι δύο γυναίκες που θα εκπροσωπήσουν την Μεγάλη Βρετανία.

Η Stevenson αντιμετώπισε πολύ μεγάλες δυσκολίες το 2011, λόγω του θανάτου και των δυο γονιών της από καρκίνο.
“ Η Sarah είναι πραγματική έμπνευση,” μας λέει η Jones. “Δεν μπορείς καν να φανταστείς, τι έχει περάσει, μέσα από τέτοιες καταστάσεις που δεν συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους”.

Η Jones θα φύγει για το camp στο Μεξικό, διάρκειας τριών εβδομάδων, αργότερα μέσα στον μήνα πριν από την πρώτη της αναμέτρηση.

Το κύριο ολυμπιακό “ζέσταμα” θα είναι στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Manchester τον Μάιο.

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο WalesOnline στην Μεγάλη Βρετανία, στις 9 Ιανουαρίου 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε