Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η Κορέα προσβλέπει σε περισσότερα από 10 χρυσά στην Ολυμπιάδα

(Πηγή: The Korea Herald, Korea eyes more than 10 golds in Olympics, 2011-12-30 19:38) 
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Η Νότια Κορέα έχει βάλει ως στόχο να κερδίσει 10 με 12 χρυσά μετάλλια στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μας είπε την Παρασκευή ο εθνικός ολυμπιακός αρχηγός.

Είμαστε κάτω από μεγάλη πίεση, λόγω του ότι, η Νότια Κορέα κατέκτησε ρεκόρ μεταλλίων σε αριθμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008”, μας είπε ο Park Yong-sung, ο πρόεδρος της Κορεατικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε μια συνέντευξη με στην Yonhap News Agency. “Αλλά εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού μας, για αποτελέσματα που θα είναι αντίστοιχα της πολύ δυνατής μας παρουσίας στο Πεκίνο”.


 
Park Yong-sung, πρόεδρος της Κορεατικής Ολυμπιακής Επιτροπής. (Yonhap News)
Η Νότια Κορέα τερμάτισε έβδομη στους Καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, με 31 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων και 13 χρυσών μεταλλίων.

Περίπου 250 Νοτιοκορεάτες θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου που θα ξεκινήσουν με την τελετή έναρξης στις 27 Ιουλίου”, μας είπε ο Park.

Η Νότια Κορέα, είναι πολύ πιθανό, να έχει εξασφαλίσει χρυσά σε αθλήματα που συμπεριλαμβάνουν την τοξοβολία , το ταεκβοντο, το τζούντο, στην ξιφασκία και την πάλη”, πρόσθεσε.

Δεσμεύτηκε για την πλήρη υποστήριξη του προς τους αθλητές, ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τους Ολυμπιακούς. Γιαυτό, “η Νότια Κορέα θα εγκαταστήσει ένα προπονητικό camp που θα είναι εξοπλισμένο με γυμναστήριο, με κοιτώνα και με μια καφετέρια, στο Λονδίνο, για τους αθλητές μας”, είπε.

Ο Kim μας είπε επίσης, “Οι προετοιμασίες της Νότιας Κορέας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στο PyeongChang, βρίσκονται σε καλό δρόμο”.

Οι εργασίες για την κατασκευή των υποδομών θα ξεκινήσουν στο επόμενο έτος”, μας είπε ο Kim.

Πρέπει να κατασκευάσουμε την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Gangneung και Wonju και το παγοδρόμιο στο  Gangneung, όσο το δυνατό πιο νωρίς, για να είναι έτοιμα για χρήση πριν από τους αγώνες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς. Θα πρέπει επίσης, να εκπαιδεύσουμε και το κατάλληλο προσωπικό, ξεκινώντας του χρόνου”, πρόσθεσε.
 
Το Ιούλιο, το PyeongChang, μια ορεινή πόλη που βρίσκεται 180χλμ. ανατολικά της Σεούλ, επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, ανάμεσα σε δυο αντίπαλες πόλεις, αυτή του Μονάχου στην Γερμανία και του Annecy της Γαλλίας.

Ήταν η τρίτη και τελικά επιτυχημένη προσπάθεια για το PyeongChang, ώστε να φιλοξενηθούν στην Νότια Κορέα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

(Yonhap News)

1 σχόλιο:

Σχολιάστε