Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Kukkiwon, H Μέκκα του Παγκόσμιου Taekwondo

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η Kukkiwon (έτος ίδρυσης 1971), το κεντρικό αρχηγείο του taekwondo στην Νότια Κορέα, αποτελεί την "κοιτίδα" του παγκόσμιου ταεκβοντο. Είναι ένα πολυσύνθετο κέντρο εκπαίδευσης, ανάπτυξης και προώθησης της πολεμικής τέχνης του taekwondo, αποτελεί, θα λέγαμε, το "κέντρο αναφοράς" σε ότι αφορά το ταεκβοντο ως αρχαία πολεμική τέχνη.
Πρόσφατα ανανέωσε το site στο internet. Ο ανανεωμένος ιστότοπος έγινε πλέον προσβάσιμος για όλους τους γνωστούς browsers που χρησιμοποιούνται για την "πλοήγηση" στο internet (μέχρι πριν λίγο καιρό μπορούσες να το "δεις" μόνο με το IE). Η ανανέωση του site ήταν καθολική και σε εμφάνιση και σε περιεχόμενο (κυρίως ως προς την παρουσίαση και την ενσωμάτωση σχεδόν όλων των νέων τάσεων που είναι μόδα στο διαδίκτυο).

Στο site θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, τόσο σε πληροφοριακό υλικό σχετικά με το ταεκβοντο όσο και σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανώτερου και ανώτατου επιπέδου. Η Kukkiwon είναι ο μοναδικός πάροχος, παγκόσμια, της πιστοποιημένης διαπίστευσης για τους βαθμούς poom/dan, των βαθμών της "μαύρης ζώνης".


Συνεργάζεται με την WTF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο), το TPF (Ίδρυμα Προώθησης Ταεκβοντο) και με όλες τις σχετικές με το άθλημα και την πολεμική τέχνη του ταεκβοντο, οργανώσεις, τόσο μέσα στην Νότια Κορέα όσο και σε όλον το κόσμο.

Στην Kukkiwon επίσης "συναντιούνται" και το WTF taekwondo με το ITF taekwondo. Είναι και ο μοναδικός οργανισμός που θα λέγαμε, "ενώνει", είναι ο "κοινός τόπος" για  τα δυο αυτά κομμάτια του taekwondo.

Η Kukkiwon έχει πάρα πολλές δραστηριότητες, για να αναφέρουμε μερικές από αυτές: Παγκόσμια Ακαδημία Ταεκβοντο, Εξετάσεις απόκτησης βαθμών DAN, Διαπιστεύσεις βαθμών DAN, Εκπαιδευτικά Ακαδημαϊκά προγράμματα για Εκπαιδευτές ταεκβοντο, Ομάδα Επιδείξεων Ταεκβοντο και πολλά άλλα. Είναι ταυτόχρονα, ιστορικό, πολιτισμικό κέντρο για την πολεμική τέχνη, πρακτικό και ακαδημαϊκό εκπαιδευτήριο, κέντρο διαπίστευσης, ίδρυμα προώθησης και ανάπτυξης, κέντρο δημοσίων σχέσεων καθώς και σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για την πολεμική τέχνη του ταεκβοντο. Το όνομα Kukkiwon είναι συνυφασμένο και άρρηκτα διασυνδεδεμένο με την κορεατική πολεμική τέχνη του ταεκβοντο.

Στο site παρέχεται ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών και πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης (είναι στα κορεατικά και στα αγγλικά). Όλα έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια, ανάπτυξη, βελτίωση και προώθηση του ταεκβοντο.

Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το site και αν ποτέ βρεθείτε στην Νότια Κορέα να πάτε να το δείτε και από κοντά. 
 Εικόνες από την google (αναζήτηση εικόνες για: Kukkiwon)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε