Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Άσχημα τα νέα...

Τα νέα δεν είναι καλά. 

Καταρχήν να πούμε πως δεν χαιρόμαστε. Πως μπορείς να χαρείς με άσχημα νέα;

Για να πάμε μπροστά, το τελευταίο που θα θέλαμε ήταν αυτό. Γνωρίζαμε πως γίνεται έλεγχος στην ομοσπονδία μας από μια ελεγκτική επιτροπή με ορκωτούς λογιστές εδώ και αρκετό καιρό, δεν αναφέραμε τίποτα γιατί θέλαμε να δούμε πρώτα το αποτέλεσμα του ελέγχου, το πόρισμα. Ευχόμασταν να μην "τρέχει" τίποτα μεμπτό και το όλο θέμα να πάει στο αρχείο και να το ξεχάσουμε...


Δεν έγινε έτσι. Οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν να βγαίνουν στο φως εχθές, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012. Οι φήμες λένε πως χτες το πρωί έγινε επίδοση του πορίσματος από δικαστικό επιμελητή στα γραφεία της ομοσπονδίας και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αναταραχή και αναμπουμπούλα. Σε λίγες μέρες αναμένουμε την δημοσιοποίηση του. Θα περιμένουμε για να διαβάσουμε και να δούμε τι συμβαίνει ακριβώς. Δεν πρόκειται να αναδημοσιεύσουμε στοιχεία ή να σχολιάσουμε σχετικά σε άρθρο μας, για το πόρισμα. 

Ο λόγος; Θεωρούμε ότι όλο αυτό πλήττει καίρια το άθλημα μας, τόσο όσο να αφορά την αξιοπιστία του στην λειτουργία της διοίκησης, όσο και στην πρόοδο και εξέλιξη του. Αν επαληθευτούν όσα ακούγονται, θα έχουμε δραματικές επιπτώσεις στα της διοίκησης και αυτό ποτέ δεν είναι καλό για κανένα άθλημα. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα ή τις συνέπειες που θα έχει η όλη κατάσταση πάνω στο αγαπημένο μας άθλημα. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, δεν πάμε να "κρύψουμε" το όλο θέμα, απλώς θεωρούμε πως το όλο θέμα θα κάνει ζημιά στο άθλημα, έμμεσα ή άμεσα, ζημία που μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.

Πολλοί λένε πως είναι "ευκαιρία" να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στο χώρο του ταεκβοντο. Συμφωνούμε, διαφωνώντας!!! 

Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, εμείς λέμε πως ο σωστός τρόπος είναι: Οι αλλαγές και οι ανατροπές θα πρέπει να γίνονται εσωτερικά με δημοκρατικές διαδικασίες στις τακτικές ή έκτακτες γενικές συνελεύσεις της ομοσπονδίας και στην σύνθεση και εφαρμογή προτάσεων και δράσεων που θα πηγάζουν από όσο το δυνατόν περισσότερα όργανα και άτομα, που θα λειτουργούν με κύριο σκοπό την βελτίωση και πρόοδο του αθλήματος. Οι θεσμοί είναι αυτοί που μπορούν να εξασφαλίσουν και διασφαλίσουν την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία σε κάθε συλλογική προσπάθεια και οργανισμό (σωματείο, σύλλογο, ένωση, ομοσπονδία κτλ.). 

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η όλη θεσμική διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, "παραλλάχθηκε" και έγινε διαδικασία "συνεννοήσεων", "χειραγώγησης", "ημετέρων", "κολλητών", "ευνοημένων" κτλ. Καταργήθηκε δηλαδή, η δημοκρατία στην πράξη, και έγινε ένα στρεβλό "παιχνίδι" με υπόγειες συνεννοήσεις και διαδικαστικές λοβιτούρες. Μπορούμε να πούμε και πολλά άλλα, όμως δεν είναι αυτό το κύριο θέμα αυτής της ανάρτησης.

Το κύριο θέμα είναι, πως, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά για το άθλημα του ταεκβοντο στην χώρα μας. Να αποδοθούν οι ευθύνες και όποια θα είναι η τιμωρία για αυτές, σε όλους όσους, τους αναλογεί και να κλείσει εκεί, χωρίς να πάθει κάτι το άθλημα μας, τόσο ως προς την λειτουργία του, όσο και ως προς την πρόοδο του.

Σίμος Δαλκυριάδης

4 σχόλια:

  1. 250 selides einai polles den diabazontai se mia mera

    kalimera sas !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=zFDhc_4RuwA

    TO KALYTERO POU MPOROUSA NA BRO !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του κύριοι! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνανε όλοι όσοι περάσανε από την διοίκηση ήταν ότι πίστευαν πως ήταν untouchables, σε κανέναν δεν είχε γίνει μάθημα το πάθημα του προηγούμενου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε