Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΛ.Ο.Τ., Α' Πανελλήνιο Κύπελλο 2011

[ανταποκρίσεις από την διοργάνωση]
Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε χθες το Α' Πανελλήνιο Κύπελλο. Από τις διάφορες πληροφορίες που μας έρχονται, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι πάλι τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.


Οι συμμετοχές πολλές αλλά μόνο ως δηλωμένες συμμετοχές και όχι ως πραγματικές. Δηλαδή, ενώ έγιναν πολλές δηλώσεις συμμετοχής και ζυγίστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες, στους αγώνες δεν "παρουσιάστηκαν" να αγωνιστούν. 
Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν ενώ η έναρξη των αγώνων να έχει γίνει κανονικά στις 9:00πμ. μέχρι τις 10:00πμ να έχουν "γίνει" ήδη 30 αγώνες στα νούμερα στα τερέν (κανονικά θέλει τουλάχιστον 2 ώρες και παραπάνω για να φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα, αν γίνονταν κανονικά οι αγώνες). Πάρα πολλοί αγώνες ήταν bye με αποτέλεσμα τα νούμερα να προχωράνε πολύ γρήγορα και κάποιοι γονείς να μην προλάβουν να φέρουν τα παιδιά τους να αγωνιστούν και να χάσουν έτσι επειδή δεν παρουσιάστηκαν.
Συμβαίνει μερικές φορές να γίνονται πολλές δηλώσεις αθλητών για συμμετοχή σε μια διοργάνωση. Αλλά να παρουσιάζονται στο ζύγισμα και τελικά να μην παρουσιάζονται στους αγώνες, σε τέτοιο μεγάλο αριθμό, είναι αρκετά σπάνιο. Να υποθέσουμε ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι για να έχει ένας σύλλογος δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΛΟΤ στις γενικές της συνελεύσεις, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 10 αθλητές/-τριες που συμμετείχαν (δήλωση και ζύγισμα, αλλά όχι και αγώνας) σε διοργανώσεις της; Ίσως, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε στα σίγουρα ότι αυτή μπορεί να ήταν η αιτία για τόσα πολλά bye.


Όπως δυστυχώς, ήταν αναμενόμενο, τα παράπονα και η γκρίνια (που σιγά-σιγά βλέπουμε να αλλάζουν προς την οργή) για την διαιτησία, είναι πολλά και έντονα. Το ότι ήταν αναμενόμενο, οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι και σε αυτή την διοργάνωση δεν έχουμε ηλεκτρονικούς θώρακες (PSS), δεν έχουμε και video replay, οπότε με τους συμβατικούς θώρακες όλο το "βάρος" των αποφάσεων για τους πόντους και την βαθμολογία των αθλητών μέσα στον αγώνα, το έχουν αναλάβει οι διαιτητές-κριτές. 
Ανθρώπινος παράγοντας = Ανθρώπινες αποφάσεις
με ότι αυτό συνεπάγεται 
Αν και θα θέλαμε η διαιτησία και οι αποφάσεις της να είναι "ακέραιες", "δίκαιες", "αντικειμενικές" και σωστές, δυστυχώς σε κάθε διοργάνωση, σε κάθε αγώνα, μας αποδεικνύεται το αντίθετο. Πολλές οι "σκιές" πάνω στις αποφάσεις και πολλές οι "περίεργες" αποφάσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την κοινή λογική, την νοημοσύνη και την όραση μας. 
Το ποιο σημαντικό όμως δεν είναι τι λέμε εμείς όλοι, αλλά τι λένε οι κανονισμοί αγώνων, όταν γίνεται παράβαση των κανονισμών δεν θα έπρεπε η αρμόδια και υπεύθυνη επιτροπή αγώνων να επεμβαίνει και να "διορθώνει" τα πράγματα, δεν θα έπρεπε αυτή η επιτροπή να αποτελείται από κάποια άτομα που να "μπορούν" να επεμβαίνουν και να διορθώνουν τα "λάθη". Το ότι είναι απλώς "διακοσμητική" η παρουσία αυτής της επιτροπής, αυτό δεν υποβαθμίζει την διοργάνωση;
Πολλά τα ερωτηματικά, τις απαντήσεις όμως θα τις κρατήσουμε για τον εαυτό μας, γιατί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτό το χάλι της διαιτησίας δεν θα μας ακούσουν και δεν θα μας δώσουν καμία σημασία.
Με αυτά που γίνονται, οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι σύλλογοι, οι προπονητές και οι γονείς είναι "όμηροι" και "δέσμιοι" ενός παρωχημένου κατεστημένου και "υπόδουλοι" ενός καθεστώτος που δεν διάγετε από τους κανόνες του αθλήματος και τους κανονισμούς της WTF αλλά από ένα άλλο "ευμετάβλητο" και "κατά το δοκούν χρησιμοποιούμενο" σύστημα που καμία σχέση δεν έχει με τον αθλητισμό. 
Τηρούνται μόνο οι "κατά τον τύπο" κανόνες που είναι μόνο για το "θεαθήναι" και στην ουσία, πίσω από το "παραβάν", οι σκηνοθέτες καθορίζουν πως, από ποιους, πότε και με τι αποτέλεσμα θα στηθούν τα σκηνικά και θα παίξουν οι ηθοποιοί και οι κομπάρσοι για να γίνει η ταινία, ή μάλλον πιο σωστά, το θρίλερ. 
Το ότι δεν "κόβουμε" εισιτήρια στην είσοδο του θεάτρου δεν σημαίνει πως το έργο "τρώγεται" και πρέπει σώνει και καλά να κάτσουμε να το δούμε ή και να το χειροκροτήσουμε. 
Κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να "γιουχάρουμε" και να πετάμε ζαρζαβατικά στην σκηνή, στους σκηνοθέτες και στους ηθοποιούς, αποφεύγοντας τους κομπάρσους που δεν φταίνε σε τίποτα.    


-----------------------------
Η ΕΛ.Ο.Τ. αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Κ 2011 που θα γίνει στην Χαλκίδα 2~4 Δεκεμβρίου, προκηρύσσει και το Α' Πανελλήνιο Κύπελλο 2011 στις 9~11 Δεκεμβρίου, δηλαδή μια μόλις εβδομάδα μετά. Πέρυσι το Β' Πανελλήνιο Κύπελλο στον Πολύγυρο έγινε μια εβδομάδα πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Κ 2010!!!  Και όχι μόνο αυτό αλλά και πάλι "τριήμερο", δηλ. μαζί με την ζύγιση για την 1η μέρα πάμε ξανά σε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή!!! Και με τις κατηγορίες των Π/Κ, Ε/Ν και Α/Γ να "απλώνονται" σχεδόν σε όλες τις ημέρες της διοργάνωσης.
Τώρα πως κάθε χρόνο συμβαίνει να "πέφτουν" μαζί δυο τόσο μεγάλες διοργανώσεις μόνο σύμπτωση δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς. Η υποβάθμιση των κυπέλλων είναι προφανής μιας και τα Πρωταθλήματα είναι σαφώς πιο ουσιαστικά και ανώτερα από τα Κύπελλα. Εκτός πια, και αν δεν θέλουν να συμμετέχουν στα Κύπελλα Π/Κ και να μείνουν μόνο οι Ε/Ν και οι Α/Γ για αυτά.
Τέλος πάντων, για μια ακόμη φορά κουράγιο...
Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα προβλέπω αμέσως μετά το Α' Κύπελλο να γίνεται και το Β' Κύπελλο. Οπότε θα έχουμε 3 διοργανώσεις στην σειρά και αν υπολογίσουμε και το 2ο Διεθνές Τουρνουά της ΕΤΑΒΕ που θα γίνει στις 19~20 Νοεμβρίου τότε μέσα σε μόλις 5 εβδομάδες θα έχουμε 4 διοργανώσεις πανελλαδικής εμβέλειας. Χαμός!!!!
Για ακόμη μια φορά φάνηκε πως ο "προγραμματισμός" των διοργανώσεων έγινε "στο πόδι" και η όλη κατάσταση να δείχνει "άντε, και ότι προλάβουμε"...

Η προκήρυξη της ΕΛ.Ο.Τ. (προσοχή, έχουν γίνει αλλαγές από την αρχική προκήρυξη, ξανακατεβάστε το αρχείο της προκήρυξης):
(πηγή: ΕΛΟΤ, Α' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, Έκδοση 2η, Διορθωμένη-Αλλαγμένη Αναδημοσίευση, η τελευταία είναι αυτή που αναγράφει για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών: από 1993 και κάτω, Ε/Ν 1994,1995,1996 και 1997, Π/Κ 1998-1999 και 2000,  15/11/2011)

[σημείωση: τα "λάθη" που υπήρχαν στην 1η προκήρυξη "διορθώθηκαν", φαντάζομαι ότι μάλλον έγιναν από "κεκτημένη ταχύτητα" ή από τον "δαίμονα του τυπογραφείου", τέλος πάντων, οι διορθώσεις έγιναν και ξαναδημοσιεύτηκε η προκήρυξη. Έχουν γίνει αλλαγές στις ηλικίες (έτος γέννησης) των αθλητών στον χωρισμό των κατηγορίων και επίσης έχουν γίνει αλλαγές και στο ποιές κατηγορίες βάρους αγωνίζονται σε ποια ημέρα. Ξανακατεβάστε την προκήρυξη και διαβάστε την γιατί μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμά σας, ίσως χρειαστεί να πάτε άλλη μέρα στην διοργάνωση

1 σχόλιο:

  1. ΚΕΡΔΟΣ 90.000 ΕΥΡΟ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

    ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΦΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε