Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή

(Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Η Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011)

(Πηγή: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Ερωτήσεις - Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή)

Αναδημοσιεύουμε την πρόσφατη ανακοίνωση, δελτίο τύπου της ΓΓΑ, με την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Θεωρούμε ότι είναι ουσιώδης και ενδιαφέρουσα. Επίσης, αναδημοσιεύουμαι και τις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων πάνω σε αυτή την συνέντευξη και τις απαντήσεις που δόθηκαν.



Εκτός των άλλων θεμάτων που αναφέρονται, κύριο θέμα που θίγεται είναι αυτό της χρηματοδότησης και της οικονομικής διαχείρισης και πόσο καίριο είναι αυτό για το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού. 
Ως γνωστόν οι επιχορηγήσεις προς τις ομοσπονδίες και γενικά προς τον αθλητισμό, έχουν περικοπεί τουλάχιστον κατά 1/3 (κάποιοι λένε πως οι μειώσεις είναι και πάνω από το μισό). 
Εκτός από την "πολιτική σάλτσα" που υπάρχει στα λεγόμενα του γραμματέα, λέγονται και μερικές πικρές αλήθειες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της "επένδυσης" της πολιτείας στον αθλητισμό και της διαχείρισης των κονδυλίων που "έπεσαν" για την ανάπτυξη του (και που δεν πρόκειται πλέον να "πέσουν", τουλάχιστον όχι με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια "άνεση"). 
Η "δικαιολογία" της οικονομικής δυσκολίας είναι και πάλι στο προσκήνιο μαζί με την "καραμέλα" της σωστής αξιοποίησης των "επενδύσεων" που κάνει ή θα έπρεπε να κάνει η πολιτεία πάνω στον αθλητισμό.
Αξίζει να τα διαβάσετε.

Τα κείμενα θα τα βρείτε στα αντίστοιχα Links που υπάρχουν στην αρχή και μπορείτε να τα διαβάσετε κατευθείαν από το site της ΓΓΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε