Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το Παγκόσμιο Τεχνικό (Poomsae) Πρωτάθλημα για το 2012



(Πηγή: masTaekwondo+, WORLD POOMSAE, The World Taekwondo Poomsae Championships has been confirmed, Colombia|masTaekwondo+|2011/11/12 04:28:00

[μετάφραση με την βοήθεια του google translator: Σίμος Δαλκυριάδης]

Επιβεβαιώθηκε η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Τεχνικού (Poomsae) Πρωταθλήματος

Το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Poomsae Taekwondo της WTF θα λάβει χώρα στην Κολομβία το 2012, αυτό θα σηματοδοτήσει ένα ορόσημο για την Αμερική, διότι θα είναι η πρώτη φορά που ένα Παγκόσμιο Poomsae Πρωτάθλημα θα γίνει σε χώρα της αμερικανικής ηπείρου.


Λόγω αυτής της επιβεβαίωσης του επόμενου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Poomsae, το masTaekwondo.com αποφάσισε να μιλήσει απευθείας με τον Πρόεδρο της Κολομβιανής Ομοσπονδίας Taekwondo, τον κ. Raúl Pinzón Salamanca, ο οποίος και μας ενημέρωσε για αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός για τη χώρα του καφέ και για ολόκληρη την Αμερικανική ήπειρο.

Πώς και πότε μάθατε για τα νέα της επιλογής της χώρας για την φιλοξενία της διοργάνωσης του επόμενου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Poomsae;

Την πρώτη φορά που ακούσαμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διοργάνωση αυτή να φιλοξενηθεί στην Κολομβία ήταν, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Poomsae που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βλαδιβοστόκ στην Ρωσία.

Αργότερα, και μετά από επιτυχημένες διμερής διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος της WTF, ο δρ. Chungwon Choue, αποδέχθηκε, να είναι η Κολομβία ο οικοδεσπότης της σημαντικής αυτής διοργάνωσης. Αυτή η εξαιρετική είδηση κοινοποιήθηκε στους προέδρους, στους αντιπροσώπους και στους βοηθούς προπονητές του Τεχνικού Συνεδρίου Taekwondo στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα  2011 στην Γκουανταλαχάρα. Τα χειροκροτήματα και η χαρά μας για αυτή την διοργάνωση που είναι να γίνει για πρώτη φορά στην αμερικανική ήπειρο ήταν γενικής αποδοχής. 

Πώς επηρεάζει αυτή η είδηση τις ηγεσίες των οργανισμών που ηγούνται στην Κολομβία;

Η Κολομβία κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ξεχωρίσει και πάρει μια πρωταγωνιστική θέση, με μια σειρά από μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα και, κυρίως παγκόσμια πρωταθλήματα, όπως συνέβη πρόσφατα με την U-20 Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Poomsae θα είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα μαχητικά αθλήματα που θα γίνει στη χώρα μας, και μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ υπερήφανους και πολύ αποφασισμένους να κάνουμε την καλύτερη διοργάνωση στην ιστορία μέχρι τώρα.

Οι αθλητικές οργανώσεις της Κολομβίας , η Εθνική Coldeportes, η Κολομβιανή Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ομοσπονδία μας, ανυπομονούμε για αυτό το γεγονός και θα προσφέρουμε υψηλό επίπεδο οργάνωσης δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή, στην οργάνωση και στην λειτουργία του.

Πιστεύετε ότι αυτή η ανάθεση οφείλεται στην υψηλή ανάπτυξη στη χώρα σας;

Σίγουρα, η διαδικασία της ανάπτυξης του Poomsae στη χώρα μας υφίσταται πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Μεγάλοι δάσκαλοι μας: G.M. Kyong Duk Lee (Ιδρυτής του Taekwondo στην Κολομβία, ο οποίος διδάσκει συνεχώς Taekwondo στη χώρα μας για 44 χρόνια), η GM Mauricio Duque, G.M. Oskar Posada, G.M. Iván Darío Βαλένθια μεταξύ άλλων. Ήταν πρωτοπόροι στην εφαρμογή και την ανάπτυξη των εν λόγω τεχνικών του Taekwondo Poomsae.

Το πολύ σημαντικό έργο τους, έχει οδηγήσει τις νέες γενιές του κολομβιανού taekwondo να λάμψουν σε διεθνές επίπεδο, με τέτοια αποτελέσματα που να έχουν τοποθετήσει την Κολομβία ως την χώρα αναφοράς της Λατινικής Αμερικής για τα Poomasae σε όλο τον κόσμο.

Πότε και σε ποια πόλη της χώρας σας, θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Poomsae;

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να γίνει στην πόλη του Μεντεγίν, και παρόλο που η ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, μπορούμε να πούμε ότι θα είναι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο του 2012.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στις χώρες που θα επισκεφθούν την Κολομβία, και για κάποιες από αυτές θα είναι και η πρώτη τους φορά;

Θέλουμε να αποδείξουμε δύο πράγματα: ότι η Κολομβία είναι μια χώρα που μπορεί να φιλοξενήσει παγκόσμια γεγονότα όπως αυτό, και όχι μόνο επειδή έχει φυσική ομορφιά, είναι τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός, αλλά και λόγω της ανθρώπινης ζεστασιάς που επιδεικνύουμε ως λαός. Και το δεύτερο, ότι, η οικογένεια του taekwondo θα βρεί στην Κολομβία μια δεύτερη πατρίδα, αφού εμείς θα δώσουμε ότι μπορούμε για να είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες και να προσφέρουμε ένα αθλητικό θέαμα που να αξίζει τον θαυμασμό.

Θα θέλετε να να απευθύνεται κάποιος ευχαριστίες;

Ναι, προς τον κ. Chungwon Choue και τον δάσκαλο Ji Ho Choi, που πιστεύουν πως η Κολομβία μπορεί να διοργανώσει το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτού του είδους. Και τους αθλητές, ειδικά στα Πρωταθλήματα της Antioquia και Boyacá, η επιτυχία των οποίων έλαμψε σε όλο τον κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω και το masTaekwondo.com, το οποίο είναι σίγουρα σημείο αναφοράς και ενημέρωσης για την Λατινική Αμερική όσο να αφορά το taekwondo, για όλους τους προπονητές, δασκάλους και αθλητές. Είστε ένα απαραίτητο “εργαλείο” πληροφόρησης για την ενημέρωσή μας πάνω στα νέα του αγαπημένου μας αθλήματος.

Σας ευχαριστώ κ. Pinzón

Εγώ, σας ευχαριστώ και πάλι, και σας εύχομαι μια μακρά και επιτυχημένη συνέχεια για αυτή την εξαιρετική πύλη πληροφοριών.











Μετάφραση από τα ισπανικά στα αγγλικά: Silvana Ramírez Cuevas
Το αρχικό άρθρο στα ισπανικά: Entrevista con el presidente de la Federación Colombiana

Matías Rojas, Exclusive masTaekwondo.com
Official Sponsor of WTF Pan American Qualification Tournament
matiasrojas@mastaekwondo.com
masTaekwondo+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε