Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι επίσημοι συμφώνησαν, “Πρέπει να στηρίξουμε το ταεκβοντο για να παραμείνει στους Ολυμπιακούς”


(Πηγή: The Korean Herald, Officials urge support to keep taekwondo in Games,  2011-11-23 19:02)





Οι επικεφαλείς των ηγετικών οργανισμών του ταεκβοντο συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και δήλωσαν την πρόθεσή τους, για την από κοινού στήριξη του αθλήματος, ώστε να διατηρήσει το παγκόσμιο status που έχει.


Τώρα εργαζόμαστε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε την εσαεί παραμονή του ταεκβοντο στους Ολυμπιακούς”, είπε ο Park Sun-kyu, Υφυπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Κορέας.

Ο Park κάθισε στο τραπέζι της σύσκεψης, μαζί με τους αξιωματούχους του τακεβοντο, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο, Choue Chung-won, που έγινε στη Σεούλ την Τετάρτη, για να συζητήσουν τρόπους ώστε η κορεατική πολεμική τέχνη να γίνει ένα από τα αθλήματα του «πυρήνα» των Ολυμπιακών Αγώνων.


Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν επίσης οι, Bae Jhong-Shin, πρόεδρος του Ιδρύματος Προώθησης Taekwondo, ο Πρόεδρος της Kukkiwon Kang Won-Sik και ο Cho Yong-ki, αντιπρόεδρος της Κορεατικής Ένωσης Taekwondo.

Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν, την Τετάρτη, να καθιερώσουν ένα συνέδριο διαβούλευσης και να συνέρχονται σε τακτικές συνεδριάσεις, για την ανάπτυξη του ταεκβοντο.

Νιώθω ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Το μέλλον του ταεκβοντο θα αποφασιστεί το 2013”, είπε ο Park.

Αναφερόταν στην αξιολόγηση της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) που θα γίνει πάνω στο πρόγραμμα της, το 2013. Η ΔΟΕ  θα επιλέξει 25 αθλήματα για τον “πυρήνα" των σπορ από τα 26 αθλήματα που είναι σήμερα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, η επιλογή θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Jacques Rogge είπε παλαιότερα ότι, κάποια αθλήματα από τον “πυρήνα” των αθλημάτων δεν μπορεί παρά να βγουν και μην συμμετέχουν στην  Ολυμπιάδα, “λόγω εξαιρετικών λόγων:  την απόσυρση, τη διαφθορά, το ντόπινγκ ή λόγω δραματικής απώλειας της δημοτικότητας τους.

"Δεν μπορούμε να έχουμε την διαβεβαίωση ότι το ταεκβοντο θα μπορεί να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί”, είπε ο Park. Επεσήμανε ότι οι ενωμένες προσπάθειες που θα γίνουν, με την συνεργασία των διοικητικών οργάνων, θα είναι ζωτικής σημασίας για την τύχη του αθλήματος, το 2013.

Υπήρξαν, βέβαια, κάποιες συγκρούσεις μεταξύ των φορέων που διέπουν το άθλημα, αλλά τώρα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί", πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της WTF, Choue είπε ότι, η αποστολή που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να την φέρουμε εις πέρας,  για το ταεκβοντο, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012.

Έχουμε κάνει αρκετές αλλαγές για να γίνει ένα πιο δυναμικό σπορ”, δήλωσε ο Choue.

Σημείωσε ότι στο Λονδίνο θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα εισαχθεί το σύστημα video replay και οι νέοι κανονισμοί για τους πόντους.

Το μέγεθος του αγωνιστικού χώρου θα μειωθεί από 10x10 μέτρα σε 8x8 μέτρα, για να γίνει πιο συναρπαστικό", δήλωσε ο Choue.

Ο επικεφαλής της WTF πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως το ταεκβοντο θα παραμείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Υπήρξε κάποια κριτική για την κυριαρχία της Κορέας (πάνω στο άθλημα) στο παρελθόν, αλλά το ταεκβοντο είναι πλέον, ένα πραγματικά, παγκόσμιο άθλημα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Choue, η WTF είναι αυτή τη στιγμή, η έκτη μεγαλύτερη διεθνής αθλητική ομοσπονδία με 200 κράτη-μέλη.

Επίσης την Τετάρτη, υπήρξαν και κάποια ερωτήματα, που τέθηκαν, σχετικά με την υποστήριξη από την μεριά της κυβέρνησης, για το ταεκβοντο, και επισημάνθηκε πως αυτό θα μπορούσε να αποδυναμώσει το άθλημα και κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τις αποφάσεις των μελών της ΔΟΕ.

Ο υφυπουργός Park, ωστόσο, δήλωσε: “Το ταεκβοντο δεν είναι απλά κάποιο άθλημα, είναι ένα άθλημα συνδεδεμένο με την εθνικής μας υπερηφάνεια."

από τον Oh Kyu-wook (596story@heraldm.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε