Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

2o Open Taekwondo Tournament of Thessaloniki

2nd Open Taekwondo Tournament of Thessaloniki


[#][ανταποκρίσεις από την διοργάνωση]
>> Βγήκαν τα pulls με τα τελικά αποτελέσματα από την διοργάνωση, δείτε τα στο site της ΕΤΑΒΕ 
(πάρα πολύ καλή δουλειά στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων)
Είναι η πρώτη φορά που σε διοργάνωση στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό σύστημα παραγωγής και διάθεσης των pulls και των αποτελεσμάτων μιας διοργάνωσης και η έκδοση των pulls με την κλήρωση να γίνεται μετά το ζύγισμα

[δεν έχει διορθωθεί ακόμα το πρόβλημα στο:
Matches Fight Schedule for Sunday 20 Novemberτο Junior Female +68 δεν έχει link με κάποιο αρχείο
και
το
Junior Male +78 παραπέμπει λαθεμένα στο αρχείο JM-63.pdf]
<<

Τα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες 
Εφήβων / Νεανίδων
και 
Ανδρών / Γυναικών:








Σάββατο, σήμερα, και πήγα με τον γιο μου για το ζύγισμα (παίζει την Κυριακή στους Εφήβους) κατά τις 4:00 το απόγευμα, κάποιες κατηγορίες δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει και κάποιες είχαν ολοκληρώσει και τους ημιτελικούς. Οι διοργανωτές έβαλαν τις περισσότερες από τις κατηγορίες σήμερα (πιθανόν και αυτές που θα είχαν και τις πιο πολλές συμμετοχές) για να "τελειώσουν" πιο νωρίς αύριο, ώστε να μην αναγκαστούν να μείνουν και αύριο το βράδυ (και να χάσουν και την Δευτέρα) όσοι έχουν να κάνουν ταξίδι επιστροφής. 
Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτό το στάδιο στο Ωραιόκαστρο. Με άρεσε, μεγάλο πάρκινγκ, εύκολη πρόσβαση (βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο, στην είσοδο της πόλης), σχετικά μικρή η απόσταση από την Θεσσαλονίκη, περίπου στα 10 χλμ. από την έξοδο προς Καβάλα, στον παλιό δρόμο από την οδό Λαγκαδά. 
Τρία τερέν στο γήπεδο με μπόλικη άπλα, μια πλευρά με κερκίδες και τα γραφεία από τις γραμματείες να είναι με την πλάτη στο κοινό. Θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιήσει λίγο καλύτερα όλο τον χώρο που έμεινε αχρησιμοποίητος πίσω από τα τερέν. Έψαξα για τον χώρο προθέρμανσης αλλά δεν μπόρεσα να τον εντοπίσω, ίσως τον ανακαλύψω αύριο που θα είμαι εκεί περισσότερες ώρες. 
Οι συμμετοχές πολλές και από πολλούς συλλόγους, πήρε το μάτι μου έναν σύλλογο από την Τουρκία (φορούσαν τις χαρακτηριστικές κόκκινες φόρμες με το TOURKIE στην πλάτη), κάπου είδα και αθλητές από την Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.


Κυριακή, οι χθεσινοί αγώνες δεν ολοκληρώθηκαν. Έγιναν αγώνες μέχρι και μετά τις 11:20 το βράδυ. Σήμερα, τα τερέν άνοιξαν με τους αγώνες που "έμειναν" να γίνουν από χθες (κυρίως ημιτελικοί και οι τελικοί). Η συνέπεια ήταν οι αγώνες που ήταν για να γίνουν σήμερα μετατέθηκαν σχεδόν για ένα 2ωρο για μετά. Οπότε αντί τις 9:00π.μ. που θα έπρεπε να αρχίζουν οι σημερινοί αγώνες, αυτοί άρχισαν μετά τις 11:00π.μ. Επίσης, χθες οι αγώνες προς το τέλος έγιναν με 1,5 λεπτό στον γύρο αντί για 2 λεπτά, ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για να μειώσει τον χρόνο και να μην αργήσουν. Αυτό όμως δεν "πρόλαβε" να βοηθήσει αρκετά και έτσι αναγκάστηκαν να "διακόψουν". Οι χθεσινο-σημερινοί αγώνες ξεκίνησαν στις 9:00π.μ. όπως έλεγε το πρόγραμμα. Υπήρχε ανταγωνισμός και οι προσπάθειες των αθλητών ήταν σχετικά καλές. Και ενώ το αγωνιστικό επίπεδο έγινε προσπάθεια να ανέβει, η απόδοση και λειτουργία των PSS της Daedo ήταν "περίεργη". Και λέω "περίεργη" γιατί (εκτός από πολλά άλλα που θα τα δούμε και εν καιρώ) χτυπήματα που "τσάκιζαν" πλευρά δεν έγραφαν, ενώ "χαϊδέματα" με την πατούσα έδιναν πόντους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, είναι ο θώρακας και το σύστημα απόδοσης πόντων που κάνει αυτό το "ανάποδο" πράγμα, είναι οι ρυθμίσεις που έχουν μπει και δίνουν πόντους στα αδύναμα χτυπήματα ή κάτι ποιο συνολικό που είναι στην "καρδία" του συστήματος;
Εντάξει, τα Daedo δεν τα πολυξέραμε (μόνο ότι συμπεράσματα μπορούσαμε να βγάλουμε από τα βίντεο διοργανώσεων) όμως εδώ είναι κάτι τελείως διαφορετικό, όχι μόνο από τα LaJust αλλά και από το αγωνιστικό ταεκβοντο που ξέραμε. Πολλά ανάποδα, άλλα χτυπήματα (χαϊδέματα), άλλες τεχνικές (αυτό με το πόδι εμπρός και κουτσό μέχρι να φτάσεις και να ακουμπήσεις τον θώρακα του άλλου, βαρεθήκαμε να το βλέπουμε), άλλες τακτικές (σε έναν αγώνα στα βαριά, 9 πόντοι κερδήθηκαν στην σειρά από τον έναν αθλητή με την εξής τακτική: έμπαινε ο αντίπαλος για επίθεση με κλωτσιά, ο αθλητής τον έκλεινε κάνοντας απλά ένα βήμα εμπρός και σε δεύτερο χρόνο με ένα μικρό βήμα πίσω και μια αδύνατη κλωτσιά στον θώρακα και νάσου ο πόντος!!!!). Ναι, δεν λέω, δεν τα έχουμε συνηθίσει αλλά αυτό πια είναι άλλο άθλημα!!! Διαφορετικό από αυτό που βλέπαμε και ξέραμε ακόμη και πριν από τους LaJust. Αυτό τώρα είναι σαν ένα παιχνίδι που μπορείς να το πεις κάπως έτσι "σε ακουμπώ, με ακουμπάς και κάποιος άλλος δίνει ότι βαθμούς θέλει". Δεν λέω πως όλοι οι αγώνες και όλοι οι αθλητές συνέχεια "έπαιξαν" έτσι, αλλά όσοι όντως έπαιξαν ταεκβοντο δεν κέρδισαν τελικά, ενώ όσοι έπαιξαν "ακουμπητό" κέρδισαν. Πολύ λίγες οι περιπτώσεις που κερδήθηκαν παιχνίδια με τεχνικές ταεκβοντο με κλωτσιές στο κεφάλι (3ποντα και ακόμη σπανιότερα 4ποντα). Δεν ξέρω αν "έπεσα" πάνω στην περίπτωση-εξαίρεση (είδα πάνω από 30 αγώνες σε πολλές κατηγορίες) αλλά αυτό που είδα δεν μου άρεσε ή τουλάχιστον ελάχιστα μου θύμισε αγώνες ταεκβοντο...
Στην αρχή, λέω, δεν μπορεί κάτι καταλαβαίνω λάθος, ναι είναι διαφορετικοί αλλά δεν τους ξέρουμε κιόλας, όμως όσο περνούσε η ώρα και γίνονταν οι αγώνες άρχισα να βλέπω μια επανάληψη και ξανά και ξανά να γίνεται το ίδιο "ακουμπητό" παιχνίδι, όσοι αθλητές έκαναν το λάθος να κάνουν και κανένα χτύπημα της προκοπής στο θώρακα, το "πλήρωναν" με το να παίρνει ο αντίπαλος πόντο με αντεπίθεση ακουμπήματος, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. 


Ελπίζω αυτό να αλλάξει, και να γίνει κάτι που θα "ισιώσει" λίγο τα πράγματα. Και το ποιο βασικό, οι πόντοι στον θώρακα είναι "μη-αμφισβητήσιμοι" οπότε θα "καθόμαστε" και θα βλέπουμε "αλλοιωμένα" αποτελέσματα και νίκες/ήττες που θα είναι άλλα αντί άλλων. Απογοήτευση, δεν περίμενα να δω κάτι τέτοιο και πραγματικά δεν θέλω να το ξαναδώ...
Αν ήταν να γίνει και το Πανελλήνιο Π/Κ έτσι, με λύπη μου θα πω, πως καλύτερα που θα γίνει με τους παλιούς συμβατικούς θώρακες και ας "μπαίνουν" οι πόντοι από τους κριτές!!!


(Λόγω του ότι έγινε ένα μπέρδεμα με τις δημοσιεύσεις των pull της 2ης ημέρας στο site της ΕΤΑΒΕ, το link για τα Junior Female +68 δεν υπάρχει και στο link στα Junior Male +78 βγάζει άλλο αρχείο από αυτό που θα έπρεπε, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε τα στοιχεία συμμετοχών για την Κυριακή. Θα περιμένουμε να διορθωθούν, καθώς και να βγουν και τα τελικά με τα αποτελέσματα στα μετάλλια και θα να δημοσιεύσουμε όλα μαζί...)


Η σελίδα της ΕΤΑΒΕ με τις συμμετοχές, τα pulls, τα αποτελέσματα κτλ.:


Τα σύνολα από κάθε χώρα με τους αθλητές και τις   αθλήτριες, τους έφηβους και νεάνιδες, τους άντρες και τις γυναίκες, που συμμετείχαν την 1η ημέρα των αγώνων. 141 αθλητές, 75 αθλήτριες, 216 στο σύνολο τους:

Η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των αθλητών/-τριών που αγωνίστηκαν την  1η ημέρα (αρχείο PDF):


Οι Σύλλογοι/Ομάδες από την κάθε χώρα που συμμετείχαν με αθλητές/-τριες την 1η ημέρα της διοργάνωσης. Συνολικά είχαμε 83 συλλόγους/ομάδες από 9 χώρες:


Φωτογραφίες από την διοργάνωση
(κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση):





















========================================
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΕΤΑΒΕ διοργανώνει το Open Tournament of Thessaloniki. Όπως αναγράφεται και στην επιστολή-πρόσκληση του προέδρου της ΕΤΑΒΕ, Μανώλη Χρήστου, που περιέχεται στην 1η σελίδα της προκήρυξης των αγώνων, επιδίωξη της Ένωσης είναι να θέσει τα θεμέλια για ένα Διεθνές Τουρνουά και στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό να καθιερωθεί διεθνώς και να αποκτήσει και κάποια στιγμή την αναγνώριση από την ETU ως ακόμα ένα A-Class τουρνουά ανάμεσα στα υπόλοιπα που γίνονται σε πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων είναι οι 19 και 20 Νοεμβρίου 2011. Το στάδιο που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση θα είναι το "ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ" Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορίες που θα μπορούν να λάβουν μέρος είναι αυτές των Α/Γ και Ε/Ν στις κανονικές κατηγορίες βάρους και όχι όπως πέρυσι που οι αγώνες είχαν γίνει για τις ολυμπιακές κατηγορίες βάρους.
Ενώ αρχικά στην προκήρυξη είχε αναγραφεί πως θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα PSS της LaJust, η ΕΤΑΒΕ εξέδωσε ανακοίνωση στις 3 Νοεμβρίου, όπου αναφέρει την αλλαγή σε σύστημα PSS της Daedo (μάλλον λόγω των πρόσφατων εξελίξεων με τα LaJust και την μη-αναγνώριση τους πλέον από την WTF), δείτε την ανακοίνωση της ΕΤΑΒΕ, εδώ. Επίσης άλλη μια αλλαγή-προσθήκη που ανακοινώθηκε από την ΕΤΑΒΕ την ίδια ημερομηνία αλλά σε ξεχωριστή ανακοίνωση, είναι πως, η ζύγιση της Παρασκευής (18/11/2011) θα γίνει στο ξενοδοχείο "HOLIDAY INN", Μοναστηρίου 8, την ίδια ώρα με αυτή που αναγράφονταν στην προκήρυξη, δείτε την ανακοίνωση της ΕΤΑΒΕ, εδώ.


Η προκήρυξη της διοργάνωσης: Προκήρυξη
Άλλα έγγραφα:

OUTLINE
LIST OF TEAM MEMBERS
GROUP INDEMNITY
TRANSPORTATION FORM

Όπως με κάθε άλλη διοργάνωση, έτσι και με αυτή θα ασχοληθούμε με ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ.
Το στάδιο:
Η σελίδα για το στάδιο στο internet από τον δήμο Ωραιοκάστρου: Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο»

Το πρόγραμμα τον αγώνων:
(ΠΡΟΣΟΧΗ: έχει γίνει αλλαγή για την ζύγιση της Παρασκευής)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε