Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μια ζωή με αγάπη για το Taekwondo – δρ. Kenneth Min του UC Berkeley

-
Ο δρ. Kenneth Min

(Πηγή: WTM, HOME > NEWS > North America, A Life as a Taekwondo Lover - Dr. Kenneth Min of UC Berkeley, Friday, January 06, 2012, 17:55:29, Seung-ho Kim  editor@wtkmedia.com)
[μετάφραση Σίμος Δαλκυριάδης]

Πολλοί στον ακαδημαϊκό χώρο αναγνωρίζουν, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley, ως ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια του κόσμου σε όλο το φάσμα των ακαδημαϊκών θεμάτων. Ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα και υψηλής φήμης τμήματα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, από 1969, είναι και το Πρόγραμμα Πολεμικών Τεχνών (UCMAP, University of California Martial Arts Program [Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Πρόγραμμα Πολεμικών Τεχνών]), το πρόγραμμα αυτό έχει συνεισφέρει στην ενίσχυση της φήμης του UC Berkeley, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο στις διάφορες κοινότητες των πολεμικών τεχνών, λόγω της έναρξης του ταεκβοντο κινήματος και της διάδοσης του στις ΗΠΑ.


Ο δρ. Kenneth Min επισκέφτηκε το TPF (Taekwondo Promotion Foundation) [Ίδρυμα Προώθησης Ταεκβοντο] τον Οκτώβριο του 2011 και παρέλαβε μια τιμητική πλακέτα. Στην φωτογραφία από αριστερά, ο Seung-Ho Kim (Διευθυντής Προγραμματισμού και Διευθύνων του Γραφείου του TPF), δρ. Ken Min, Dae-Soon Lee (Πρώην Πρόεδρος του TPF), Jin-Hwan Lee (Γενικός Γραμματέας του TPF), Tong-Woo Han (Διευθυντής στο Taekwondo Park του Γραφείου Ανάπτυξης του TPF.
Από την μεριά του προέδρου του UCMAP στο UC Berkeley, αυτό οφείλεται στην δια βίου αφοσίωση και δεσμεύσεις του δρ. Kenneth Min (Kyung Ho Min). Με τις  καινοτόμες εκπαιδευτικές και διδακτικές προγραμματισμένες μεθόδους, του δρ. Min, το UCMAP έχει εξελιχθεί σε έναν οργανισμό που είναι πλέον αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει ένα πρότυπο μοντέλο και για άλλα πανεπιστήμια.

Έχοντας φτάσει σχεδόν στα 600 ενεργά μέλη και σε πολλοί περισσότερους απόφοιτους, το UCMAP έχει οργανώσει πάρα πολλές επιτυχημένες ομάδες, έχει διοργανώσει έναν μεγάλο αριθμό από διοργανώσεις αγώνων και κατέχει την εξαίσια φήμη ως ένα από τα προγράμματα που παράγει υψηλού επιπέδου αθλητές πολεμικών τεχνών στην χώρα. Η ομάδα ταεκβοντο του Berkeley είναι  συνεχώς ανάμεσα στους νικητές τίτλων όπως το National Collegiate (28 από τα 33 μέχρι τώρα) και των Senior National Championships, επίσης στέλνει και πάρα πολλά από τα μέλη της να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις αγώνων.
    
Ο δρ. Min έχει γεννηθεί το 1935 και μεγάλωσε στο Onchun, της Βόρειας Κορέας. Ξεκίνησε την καριέρα του στις πολεμικές τέχνες με το τζούντο, εκπαιδεύτηκε καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής  περιόδου. Αργότερα, επίσημα εκπαιδεύτηκε στο ταεκβοντο στον στρατό και έγινε μέλος των Κορεατικών ειδικών δυνάμεων κατά την διάρκεια του πολέμου της Κορέας.

Στην αρχή της δεκαετίας του '60, ο δρ. Min ήρθε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του, στο πανεπιστήμιο της Georgia. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο, πήγε στο πανεπιστήμιο της Montana, το 1966 και δίδαξε ταεκβοντο, τζούντο και πάλη. Το 1969, ο δρ. Min, ήρθε στο UC Berkely αφού είχε ήδη διδάξει ταεκβοντο σε άλλα τέσσερα κολέγια και πανεπιστήμια.

Το 1970, κάτω από την διεύθυνση του δρ. Min, το UC Berkeley φιλοξένησε και διοργάνωσε το πρώτο  UC Open, μια διοργάνωση ταεκβοντο που εδραιώθηκε ως ετήσιο γεγονός και τελικά έγινε μια από της μεγαλύτερες διοργανώσεις αγώνων ταεκβοντο στην Καλιφόρνια και μια από τις παλαιότερες διοργανώσεις αγώνων σε όλη την χώρα. Καθώς η διοργάνωση του US Open μεγάλωνε και αυξανόταν, το Berkeley campus έγινε η Μέκκα του αθλήματος του ταεκβοντο για τις ΗΠΑ.

Ο δρ. Min έχει επίσης και πολλές άλλες επιτυχίες και έχει βοηθήσει στο να αναγνωριστεί το ταεκβοντο ως Ερασιτεχνική Αθλητή Ένωση (AAU) το 1974. Αυτό ενίσχυσε τις προσπάθειες για την παγκοσμιοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο λόγω του ότι οι ΗΠΑ ήταν η δεύτερη κατά σειρά χώρα που υιοθέτησε το ταεκβοντο ως επίσημο άθλημα, σε όλο τον κόσμο, μετά την Κορέα.

Έπειτα, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διοργάνωσε το US National Collegiate Championships το  1978, 1982, 1986 και 1992. Επίσης φιλοξένησε και το 1st World University Taekwondo Championship το 1986, και το California State Taekwondo Championships το 1989.  
Ωστόσο, το άσβεστο πάθος του δρ. Min για το ταεκβοντο δεν σταμάτησε εκεί. Το 1996, ίδρυσε (με πολλές φιλοδοξίες) το International Martial Arts Research Institute (IMARI) για να ενθαρρύνει την απόκτηση μιας δυνατής νοητικής και ακαδημαϊκής εξειδίκευσης από αυτούς που ασχολούνται με το ταεκβοντο. Ως μέρος της αποστολής του, το IMARI, έχει φιλοξενήσει μια σειρά από συμπόσια σε συνεργασία με το TPF, το Ίδρυμα Προώθησης Ταεκβοντο.

Μερικά από κύρια θέματα σε αυτά τα συμπόσια ήταν:
-“Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την Παγκόσμια Ακαδημία Ταεκβοντο” το 2009
-“Η Εκπαιδευτική Αξία του Ταεκβοντο & Η Μελλοντική Κατεύθυνση του Ταεκβοντο στο Πανεπιστήμιο” το 2010
-“Οι Γυναίκες στο Ταεκβοντο & Το Κίνημα του Παρά-Ταεκβοντο” το 2011

Σε αναγνώριση των εξαιρετικών κατορθωμάτων του δρ. Min στην διάδοση του ταεκβοντο στο εξωτερικό, η κυβέρνηση της Κορέας προσκάλεσε τον δρ. Min ως επίτιμο μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του εξωτερικού, στην εκδήλωση εορτασμού για την 60η επέτειο από την εγκαθίδρυση της κορεατικής κυβέρνησης, το 2008.

Τελευταία, ο δρ. Min δώρησε όλες τις προσωπικές του συλλογές για το ταεκβοντο, που συγκέντρωνε τα τελευταία 42 χρόνια, στο TPF. Δώρησε περίπου πάνω από 1000 αντικείμενα, όπως βιβλία, κείμενα και εικόνες, τα οποία θα εκτίθενται μόνιμα στην αίθουσα εκθεμάτων στο Taekwondo Park από το 2013.

Από τον Seung-ho Kim (Planing and Managing Bureau Director of TPF)
ⓒ World Taekwon Media 2011 (http://www.wtkmedia.com)

1 σχόλιο:

Σχολιάστε