Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος θα πάει στο Καζάν της Ρωσίας;

Στις 27 Οκτωβρίου 2011, στην Μίκρα της Θεσσαλονίκης έγινε μια "μίνι" διοργάνωση με μόνο τρεις συμμετοχές. Ο Ανέστης Νικολαΐδης, ο Κωνσταντίνος Γκόλτσιος και ο Νικόλαος Τζέλλος, όλοι στην ολυμπιακή κατηγορία των Α[80-] κιλών, αγωνίστηκαν μεταξύ τους για να προκύψει ο αθλητής που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης στο Καζάν της Ρωσίας τον Ιανουάριο του 2012. 

Η διοργάνωση δεν ήταν γνωστή και έγινε προσπάθεια να γίνει "κεκλεισμένων των θυρών", χωρίς προκήρυξη και χωρίς ανακοίνωση. Όμως τίποτα δεν είναι "κρυπτόν υπό του ήλιου", η πληροφορία για την διεξαγωγή των αγώνων "διέρρευσε" και πάνω από 250 άτομα βρέθηκαν στο στάδιο, εκείνη την Πέμπτη στις 12 η ώρα το μεσημέρι για να παρακολουθήσει και να βιντεοσκοπήσει τους αγώνες. Τρεις αθλητές σε τρεις αγώνες. Τελικά οι αγώνες έγιναν και νικητής με δυο νίκες αναδείχθηκε ο Νικόλαος Τζέλλος της Μακεδονικής Δύναμης από την Κοζάνη.
Οι αγώνες έγιναν και βγήκε το αποτέλεσμα και το αποδέχθηκαν όλοι... 
Όλοι; Ε, όχι και όλοι.
Βρήκαμε ένα άρθρο από την εφημερίδα GOAL, που δημοσιεύτηκε και στο αντίστοιχο site το http://www.sentragoal.gr. Το άρθρο έχει τον τίτλο: "Μάχη για το Λονδίνο" με ημερομηνία 8/12/2011 και ώρα 12:09.

(για καλό και για κακό, κρατήσαμε και ένα αντίγραφο, έτσι για να βρίσκεται)

Στο άρθρο, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται στην συνέχεια των αγώνων που ενώ αγωνιστικά έληξαν στην ημέρα που έγιναν, "δικαστικά" συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. 
Σύμφωνα με το άρθρο οι δυο οικογένειες (αυτή την λέξη χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος), αυτή του Νικολαΐδη και αυτή του Τζέλλου, βρέθηκαν να αντιμάχονται ενώπιον του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ).

Η αρχή έγινε από την οικογένεια του Νικολαΐδη. Παραθέτουμε το σχετικό κείμενο:
"Σύμφωνα, όμως, με όσα ισχυρίζεται η πλευρά Νικολαΐδη, η προολυμπιακή πρόκριση θα έπρεπε να δοθεί στον Ανέστη. Κι αυτό γιατί βάσει της εγκυκλίου της ΓΓΑ η 5η θέση που κατέκτησε στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πιο σημαντική από τη δεύτερη ευρωπαϊκή του Νίκου Τζέλλου το 2010 (όπου ο Ανέστης ήταν τρίτος)."
Βέβαια σε κάθε "λόγο" υπάρχει και ο "αντίλογος", πάλι από το άρθρο:
"Στην αντίπερα όχθη και στη δική του προσφυγή -ως αντίμετρο σε αυτήν του Νικολαΐδη- στο ΑΣΕΑΔ ο Τζέλλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν αφήνει εκτός την ολυμπιακή κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Σε αυτήν είναι 45ος, με τον Νικολαΐδη να είναι 57ος (29ος και 67ος αντίστοιχα στην εσωτερική της παγκόσμιας)."

Την Πέμπτη 1/12/2011 ήταν να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης (από Πέμπτη σε Πέμπτη το πάμε), όμως αναβλήθηκε. Γίνεται αναφορά πως το ΑΣΕΑΔ θα εκδικάσει την υπόθεση στο τέλος Ιανουαρίου.
Όμως το Ευρωπαϊκό Τουρνουά Πρόκρισης είναι στις 27~29 Ιανουαρίου 2012.
Άρα όποια απόφαση βγάλει το ΑΣΕΑΔ δεν θα έχει καμία σημασία μιας και θα έχει γίνει η διοργάνωση και θα έχει συμμετέχει σε αυτή ο Τζέλλος (που ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να πάρει και την πολυπόθητη πρόκριση για την ολυμπιάδα).

Το άρθρο καταλήγει με το εξής κείμενο (που είναι και ο δικός μας επίλογος και θα τον αφήσουμε ασχολίαστο):
"Στην ελληνική ομοσπονδία αποφεύγουν να πάρουν επίσημα θέση για το θέμα που έχει προκύψει, αλλά ανεπίσημα έλεγαν... «Ολοι θέλουν να πάνε στο Λονδίνο», αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως η συγκεκριμένη κόντρα δεν είναι η μοναδική."


[σημείωση:]
Εκτός από τον Τζέλλο στα Α[80-] και την μια θέση στα Α[80+] που έχει πάρει ήδη ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην Παγκόσμια Πρόκριση στο Baku, μας μένουν, ως χώρα, και άλλες δυο θέσεις για διεκδίκηση που είναι για τις κατηγορίες των Γυναικών. Για αυτές τις θέσεις δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΛΟΤ ποιες αθλήτριες θα πάνε.
Ανεπίσημα, λέγεται, πως θα πάνε η Ελισάβετ Μυστακίδου και η Κυριακή Κούβαρη. Χωρίς να γίνει κάποιου είδους πρόκριση-επιλογή με αγώνες όπως έγινε στα Α[80-].
Το να πετύχει μια χώρα 4 στα 4 είναι πολύ δύσκολο. Μέχρι στιγμής το έχουν καταφέρει μόνο η Κορέα, οι ΗΠΑ και το Μεξικό, συν την Βρετανία που έχει τις θέσεις επειδή είναι η διοργανώτρια χώρα. Ευκαιρία για πρόκριση έχουν πλέον μόνο οι χώρες τις Αφρικής και της Ευρώπης στα αντίστοιχα τουρνουά πρόκρισης που είναι να γίνουν τον Ιανουάριο του 2012. Μπορείτε να δείτε σχετικό άρθρο μας:


4 σχόλια:

  1. ti na peis bre fighter les kai den tous ksereis tora !!!!!
    an itan sostoi tha eixan 300 athlites sto sullogo tous gia rota kai mathe posous exoun????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Taekwondo Fights
    Φίλε μου, δεν έχω κάποια νεώτερη πληροφορία. Από τις ημερομηνίες πάντως δεν βλέπω "να προλαβαίνουν" να ρίξουν τον Νίκο. Αν καταφέρουν να "μην πάει" και να χώσουν τον άλλον, θα είμαστε για φτύσιμο, όλοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε