Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της LaJust ενάντια στην WTF

(Πηγή: WTF, Court Rejects LaJust Request For Injunction Against WTF(on Nov. 28, 2011), 29 Nov 2011)
[μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά: Σίμος Δακλυριάδης]


Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της LaJust ενάντια στην WTF
Ημερομηνία απόρριψης: 28 Νοέμβρη 2011
[η επιστολή - ανακοίνωση]
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αποστέλλω τους θερμούς χαιρετισμούς μου σε εσάς και τις ομοσπονδίες σας.

Όπως οι περισσότεροι από εσάς ήδη γνωρίζετε, στο τέλος του Ιουνίου του 2011, το Περιφερειακό Πρωτοδικείο της Σεούλ είχε κάνει δεκτή την αίτηση της εταιρείας LaJust για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για να απαγορευθεί η χρήση οποιουδήποτε ηλεκτρονικού Προστασίας και Συστήματος Βαθμολόγησης (PSS) άλλο από εκείνο της LaJust στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Baku του Αζερμπαϊτζάν.
Σε δεύτερο χρόνο, αργότερα, η LaJust υποβάλει παρόμοιο αίτημα στο ίδιο δικαστήριο για μια δεύτερη εντολή, αυτή τη φορά για την Δοκιμαστική Διοργάνωση Taekwondo για τους Ολυμπιακούς  Λονδίνο 2012, που είχε προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Δεκ. 2011, και για το WTF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Νέων 2012 που έχει προγραμματιστεί για τις 4~8 Απριλίου 2012. Ζητήθηκε επίσης ως μέρος της εντολής και για να συμπεριληφθεί στη δικαστική απόφαση ότι, κανένα άλλο PSS εκτός από αυτό της LaJust δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διοργάνωση της WTF, αλλιώς θα πρέπει να συνιστώνται κυρώσεις για την WTF.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι το Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ  αποφάσισε να απορρίψει την προαναφερθείσα αίτηση της LaJust για τη δεύτερη εντολή. Στην WTF δόθηκε ειδοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου στις 28 Νοεμβρίου 2011.

Η ευνοϊκή αυτή απόφαση δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το καλύτερο των δυνατοτήτων μας για την ανάπτυξη του ταεκβοντο.

Θα ήθελα επίσης να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας, για να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου για τη συνεχή και ακέραιη υπομονή και εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στη WTF.


Με εκτίμηση,
 Jin Yang Suk
Γενικός Γραμματέας

[σχολιασμός]  

Από ότι φαίνεται η εταιρία LaJust είχε βάλει στόχο να “πλήξει” κάθε μια διοργάνωση που θα έκανε η WTF (που θα είχε το τίτλο “παγκόσμιο” ή θα ήταν διοργάνωση από την ίδια την WTF), προφανώς λόγο του ότι οι συμφωνίες της ήταν με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και μόνο βάση αυτών των συμφωνιών θα μπορούσε να έχει νομικό έρεισμα και θα μπορούσε να δικαιολογήσει έννομο συμφέρον. Όμως όπως όλα τα “παραμύθια” έτσι και αυτό έφτασε στο τέλος του. Και ζήσανε αυτοί καλά και οι άλλοι χειρότερα. 
Πλέον είναι και δικαστικά-νομικά “τελειωμένη” ιστορία η LaJust και το PSS σύστημά της, δεν υπάρχουν πλέον “ελπίδες” επανάκαμψης στο παγκόσμιο προσκήνιο για το κατά τα άλλα “καλό” (εκτός από τα σοβαρά προβλήματα στην ασύρματη επικοινωνία του)  σύστημα, που όταν πρωτοπαρουσιάστηκε έγινε αποδεκτό ως “επανάσταση” στο ταεκβοντο. Μια επανάσταση που προς στιγμήν έμοιαζε να εξελίσσεται σε “δικτατορία”. Ο “βασιλιάς” είναι πλέον “γυμνός” και η κυριαρχία του έχει καταλυθεί. Το βασικότερο όλων δεν είναι ότι σταμάτησε να χρησιμοποιείται το “προβληματικό” PSS αλλά, ότι έχει μείνει, πάλι, μόνο ένα σύστημα στην παγκόσμια αγορά, αυτό της Daedo. Είναι δυστυχώς αναμενόμενο, αν λάβουμε υπόψιν το ρητό που λέει πως “η ιστορία επαναλαμβάνεται”, πως η απόλυτη κυριαρχία μιας μόνο εταιρίας, όσο καλό και να είναι το προϊόν της, θα οδηγήσει σε “απολυταρχία” με όλες τις άσχημες συνέπειες που έχει ένα τέτοιο καθεστώς. 
Αναμένουμε την αναγνώριση του PSS της KP&P για να υπάρχουν τουλάχιστον δυο εταιρίες και δυο συστήματα. Δεν θα αναφέρουμε τα θετικά του ανταγωνισμού στην ελεύθερη αγορά, θα πούμε μόνο πως τα μονοπώλια δεν είναι “ελεύθερη αγορά” με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους “καταναλωτές” και κυρίως για το άθλημά μας.
Ευχή μας (και “κατάρα” μας) είναι να μην έχουμε “μια από τα ίδια” σε λίγο καιρό. Το ταεκβοντο δεν αντέχει άλλα βήματα προς τα πίσω ή άλλα τέτοια μπρός-πίσω και ως άθλημα  και μάλιστα ολυμπιακό δεν θα πρέπει να “κρέμεται” από “εταιρίες” και τα “συμφέροντα” τους, αλλά μόνο από τους αθλητές/-τριές του και τον κόσμο που το αγαπά, όλοι οι άλλοι θα πρέπει να σέβονται και να υπηρετούν αυτά και μόνο αυτά και κυρίως τους αθλητές και τις αθλήτριες του.

1 σχόλιο:

  1. kai to sistima tis dae do exei kai ayto problimata alla opos kserete oloi sas me tin txnologia , kathe mera ekselisete !!!!!!
    eidame na mpainoun kai pontoi me ta gonata merikes fores !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε