Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τα κριτήρια της ETU για τα POOMSAE A-Class Τουρνουά 2012

Η ETU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο) ανακοίνωσε τα νέα κριτήρια βαθμονόμησης για το 2012, για τα τουρνουά POOMSAE (τεχνικά πρωταθλήματα) που επιθυμούν να καταταγούν στην A-Class κατηγορία. Τα κριτήρια αυτά έχουν σκοπό να θέσουν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα πρέπει να πληρεί μια διοργάνωση τεχνικού πρωταθλήματος έτσι ώστε η ETU να την αναγνωρίσει ως A-Class κατηγορία. Η κατηγορία A-Class δίνεται από την ETU σε εκείνες τις διοργανώσεις που θεωρεί πως έχουν υψηλό επίπεδο τόσο ως προς την διοργάνωσή τους όσο και ως προς τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών από αθλητές και αθλήτριες από πολλές χώρες.
Η ανάρτηση της ETU αναφέρει τα εξής:

Τα κριτήρια για το 2012 των ETU A-Class Poomsae Τουρνουά
Η ETU δημοσιοποίησε την λίστα των κριτηρίων για τους αυτούς τους διοργανωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν το επίπεδο ETU A-Class για τα Poomsae Τουρνουά που θα διοργανωθούν μέσα στο 2012.




Το σχετικό κείμενο μπορείτε να το "κατεβάσετε" εδώ μαζί με την αίτηση για τα ETU A-Class Poomsae Τουρνουά.
Τα αναγνωρισμένα με A-Class, Poomsae τουρνουά, από την ETU είναι τα εξής:


Επίσης η ETU ανακοίνωσε και την ενημέρωση των αποτελεσμάτων από τα A-Class Πρωταθλήματα:

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:
Οποτεδήποτε είναι διαθέσιμο, τα αποτελέσματα αυτών των πρωταθλημάτων μπορούν να ελεγχθούν σε αυτή την σελίδα.
Προτρέπουμε τους Διοργανωτές των πρωταθλημάτων να υποβάλουν τα αποτελέσματα τους το συντομότερο δυνατό στην ETU, για να γίνεται η ενημέρωση αυτής της σελίδας.
  
[σχολιασμός:]
Η ETU σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος μας, κάνει ενέργειες για την βαθμονόμηση των τεχνικών πρωταθλημάτων και την άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα A-Class πρωταθλήματα. Βάζοντας τις βάσεις και καθορίζοντας τα κριτήρια που απαιτούνται η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος μας "βλέπει" στο μέλλον, προωθώντας την δημιουργία διοργανώσεων που θα ασχολούνται με το τεχνικό κομμάτι του ταεκβοντο, τα POOMSAE. Στα τεχνικά πρωταθλήματα είναι πιο εύκολο να λάβει κανείς μέρος (απαιτείται πολύ καλή γνώση και εκτέλεση όλων των poomsae) γιατί οι κατηγορίες δεν έχουν όρια ηλικίας τόσο ως προς το εύρος τους (υπάρχει κατηγορία που είναι από 60 ετών και πάνω) όσο και ως προς τους ίδιους τους αγώνες που είναι περισσότερο αγώνες επίδειξης τεχνικής και εκτέλεσης παρά ως αγώνες μονομαχίας που είναι στο αγωνιστικό ταεκβοντο.
Ως θέαμα είναι πάρα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς τέτοια τουρνουά. Ακόμη και η συμμετοχή για τους αθλητές και τις αθλήτριες παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί μέσα από αυτούς τους αθλητικούς αγώνες εκφράζεται η αρμονία και η πειθαρχία της πολεμικής τέχνης του ταεκβοντο.
Ελπίζουμε οι προσδοκίες της ETU να γίνουν πραγματικότητα και να έχουμε πολλά και καλά τεχνικά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη και γιατί όχι και στην χώρα μας.
Ας μην ξεχνάμε πως τα τουρνουά poomsae είναι και ένα "σημείο επαφής" του "παραδοσιακού" ταεκβοντο (ITF) και του ολυμπιακού αθλήματος ταεκβοντο (WTF).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε