Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο Τζέλλος θα διεκδικήσει την πρόκριση για την Ολυμπιάδα στα Α[80-]

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2011 στην Μίκρα της Θεσσαλονίκης οι αγώνες που έκριναν τον αθλητή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012. 
Κάθε χώρα που θέλει να συμμετέχει στους ολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα του ταεκβοντο, θα πρέπει να κερδίσει την πρόκριση της με 2 αθλητές και 2 αθλητές το μέγιστο. Οι αθλητές/-τριες μπορούν να συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Τουρνουά, που έγινε από την WTF στο Baku του Αζερμπαϊτζάν, ή/και στο Ηπειρωτικό Τουρνουά της Ένωσης στην οποία ανήκει ως χώρα.


Δείτε τα βίντεο των αγώνων:


1ος αγώνας 
Νικολαΐδης Ανέστης vs Γκόλτσιος Κωνσταντίνος

2ος αγώνας
Τζέλλος Νικόλαος vs Γκόλτσιος Κωνσταντίνος

3ος αγώνας
Νικολαΐδης Ανέστης vs Τζέλλος Νικόλαος 

[#]
Οι επίμαχες-σημαντικές φάσεις του 3ου αγώνα ανάμεσα στον Νικολαΐδη Ανέστη και τον Τζέλλο Νικόλαο:
σκορ πριν: 1-1
3ος αγώνας, 1ος γύρος, 1η παρατήρηση στον κόκκινο (Τζέλλος)
σκορ μετά
: 1-1
===========
σκορ
πριν: 1-1
3ος αγώνας, 1ος γύρος, 2η παρατήρηση στον κόκκινο (Τζέλλος), κάρτα από τον κόκκινο προπονητή (Χ)
σκορ
μετά: 2-1
===========
σκορ
πριν: 2-1
3ος αγώνας, 1ος γύρος, κεφάλι του μπλε (Νικολαΐδης), κάρτα από τον μπλε προπονητή (Ν)
σκορ
μετά: 5-1
===========
σκορ
πριν: 5-1
3ος αγώνας, 2ος γύρος, κεφάλι του κόκκινου (Τζέλλος), 3η παρατήρηση στον κόκκινο (Τζέλλος)
σκορ
μετά: 5-4
===========
σκορ
πριν: 5-4
3ος αγώνας, 2ος γύρος, κεφάλι του κόκκινου (Τζέλλος), 4η παρατήρηση στον κόκκινο (Τζέλλος)
σκορ
μετά: 6-7
===========
σκορ
πριν: 6-7
3ος αγώνας, 3ος γύρος, 5η παρατήρηση στον κόκκινο (Τζέλλος), 1η παρατήρηση στον μπλε (Νικολαΐδης)
σκορ
μετά: 6-7
===========
σκορ
πριν: 7-9
3ος αγώνας, 3ος γύρος, κεφάλι του μπλε (Νικολαΐδης), κάρτα του μπλε προπονητή (Ν)
σκορ
μετά: 10-9
===========
σκορ
πριν: 10-9
3ος αγώνας, 3ος γύρος, παρατήρηση στον μπλε (Νικολαΐδης)
σκορ
μετά: 10-10
===========
σκορ
πριν: 0-0
3ος αγώνας, 4ος γύρος "ξαφνικός θάνατος", κεφάλι του κόκκινου (Τζέλλος), κάρτα από τον μπλε προπονητή (Χ)
σκορ
τελικό: 0-3


Η Ελλάδα ανήκει στην ETU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο), οπότε μπορούμε να συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Πρόκρισης που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2012 στη Ρωσία. Στο παγκόσμιο τουρνουά ο Νικολαΐδης Αλέξανδρος κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα Α[80+]. Μένουν άλλες τρεις θέσεις πρόκρισης-συμμετοχής, 1 για άλλη κατηγορία ανδρών (δεν μπορεί μια χώρα να έχει δυο αθλητές στην ίδια κατηγορία από τις 4 των ανδρών και πάνω και το ίδιο και για της αθλήτριες στις 4 κατηγορίες των γυναικών) και 2 για τις κατηγορίες των γυναικών. 
Για αυτή την 1 θέση στους άνδρες, έγιναν οι αγώνες πρόκρισης σε μια διοργάνωση-συνάντηση ανάμεσα στους αθλητές Τζέλλο Νικόλαο, Γκόλτσιο Κωνσταντίνο και Νικολαΐδη Ανέστη της ολυμπιακής κατηγορίας των Α[80-]. 
Έγιναν 3 αγώνες, ο κάθε αθλητής έπαιξε αγώνα με κάθε έναν από τους άλλους αθλητές. Όποιος από τους αθλητές θα συγκέντρωνε την μεγαλύτερη βαθμολογία θα κέρδιζε και την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά. 
Η βαθμολογία ήταν 3 βαθμοί για κάθε νίκη, εκτός από τον Νικολαΐδη που θα είχε 4 βαθμούς για κάθε νίκη του. Λίγο περίεργο αυτό με τους 4 βαθμούς, όμως λόγο έλλειψης κάποιας ανακοίνωσης από επίσημη πηγή δεν θα το σχολιάσουμε, να σημειώσουμε ότι ούτε και για την ίδια την διοργάνωση των  αγώνων δεν έγινε κάποια επίσημη ανακοίνωση. 
Η διοργάνωση έγινε από την ΕΛΟΤ και θα υποθέσουμε πως ενημερώθηκαν μόνο οι αθλητές που θα συμμετείχαν και οι σύλλογοι τους. Να σημειώσουμε επίσης πως και η συμμετοχή δεν ήταν "ανοιχτή" προς όλους τους αθλητές αλλά η κλήση των 3 αθλητών έγινε μόνο με προσκλήσεις. 
Τελικά οι αγώνες έγιναν, η προσέλευση των θεατών, αν και δεν είχε γίνει ανακοίνωση και ήταν ένα "κλειστό" γεγονός, άγγιξε τους 250 τον αριθμό, από τα βίντεο είδαμε πως έγιναν με PSS της LaJust (άσχετα αν τα τουρνουά πρόκρισης και οι ολυμπιακοί θα γίνουν με Daedo) και το αποτέλεσμα ήταν πως ο Νικόλαος Τζέλλος του ΑΓΣ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ" θα είναι αυτός που θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης στα Α[80-]. 
Μαζί του θα είναι και 2 αθλήτριες που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΛΟΤ, φήμες εικάζουν πως θα είναι η Μυστακίδου και η Κούβαρη (ΕΛΟΤ θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα μάθουμε ποιες θα είναι τελικά οι αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν, ούτως ή άλλως θα το μάθουμε σίγουρα όταν θα γίνει το τουρνουά στην Ρωσία).


Ακούγονται πολλές απόψεις, γνώμες και τοποθετήσεις πάνω στα τι και στα πως της πρόκρισης. Από την μια είναι η περίεργη και κυρίως αδικαιολόγητη βαθμολόγηση (όλοι είναι ίσιοι απέναντι στην πρόκριση αλλά κάποιοι είναι "πιο" ίσιοι από τους άλλους). Έπειτα η "κλειστή" διοργάνωση, όχι ότι ήταν και κλεισμένων των θυρών αλλά το ότι θα γίνουν αυτοί οι αγώνες το μάθαμε από "σπόντα" και από "φήμες" και όχι μόνο δεν ανακοινώθηκε τίποτα αλλά έγινε και με προσκλήσεις μόνο σε τρεις αθλητές. Καλά δεν "βλέπω" ποιος άλλος θα μπορούσε να δηλώσει συμμετοχή, όμως όταν κάνεις πρόκριση την κάνεις και "ανοιχτά" και "ανοιχτή". Και τέλος οι αγώνες, από την μεριά του, ποιος θα παίξει με ποιον και με ποια σειρά, έγινε με κλήρωση ή στο "πόδι"; Το λέμε αυτό, γιατί ο αθλητής που "έτυχε" να παίξει στον 1ο και στον 3ο αγώνα είχε ανάμεσα στους αγώνες έναν χρόνο "ξεκούρασης" όσο οι άλλοι δυο θα αγωνίζονταν στον 2ο αγώνα. 
Τέλος πάντων, οι αγώνες έγιναν, ο νικητής βγήκε και το θέμα θεωρείται λήξαν... Ή μήπως όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε