Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της WTF για το 2012

[προσθήκη 4/1/2012: New Year Message from TDF Chairman - (πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του Taekwondo Promotion Foundation, στα αγγλικά)  Τετάρτη, 4 Ιανουάριος 2012 - WTM]
[προσθήκες 3/1/2012: 2012 New Year Message from Kukkiwon President Won Sik Kang - (πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο της Kukkiwon, στα αγγλικά) Τρίτη, 3 Ιανουάριος 2012 - WTM και ETU President's New Year Message - (πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο της ETU, στα αγγλικά) Τρίτη, 3 Ιανουάριος 2012 - WTM]


(Πηγή: WTF, WTF President’s New Year Message for 2012, 28 Dec 2011)
[μετάφραση Σίμος Δακλυριάδης]

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της WTF για το 2012

Αγαπητά μέλη της οικογένειας του ταεκβοντο,

Θα ήθελα να σας αποστείλω τις θερμότερες ευχές μου για το νέο έτος, το 2012.

Η αναμονή έχει κορυφωθεί και μια ακόμη συναρπαστική ολυμπιακή χρονιά βρίσκεται μπροστά μας. Ωστόσο, αυτοί οι ολυμπιακοί αγώνες έχουν ένα νέο και συναρπαστικό χαρακτηριστικό στοιχείο που δίνει περισσότερη έμφαση στο “θέμα” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο για το 2012, την “Διάδοση της ελπίδας και των ονείρων στην νεολαία όλης της γης”.


Ο Αύγουστος του 2010 σηματοδότησε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στην Σιγκαπούρη. Από εκείνη την απίστευτη διοργάνωση (έως και σήμερα), έχουμε δει την νεολαία όλου του κόσμου να ανθίζει μέσα από τις ελπίδες και τα ολυμπιακά όνειρα. Ήδη, πρωταθλητές από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που έγιναν ποτέ, θα συμμετέχουν για να αγωνιστούν στο Λονδίνο ως αθλητές ολυμπιάδας, φέτος. Ωστόσο, αυτές οι ελπίδες και τα όνειρα είναι δικαίωμα κάθε νέου και νέας σε όλο τον κόσμο.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της WTF στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας τον Ιούλιο του 2011, και με την επιβεβαίωση μέσω ψηφιακής ψηφοφορίας και από την Γενική Συνέλευση, η WTF ενέκρινε αποφάσεις για να κινητοποιηθούμε για την καθιέρωση και δημιουργία του “WTF Taekwondo Peace Corps” (Ειρηνευτικό Σώμα Ταεκβοντο της WTF) και της “WTF Taekwondo Demonstration Team” (Ομάδα Επίδειξης Ταεκβοντο της WTF). Αυτές οι αποφάσεις θα διευκολύνουν τις δραστηριότητες του “Peace Corps” ώστε να επικεντρωθούν πάνω σε προγράμματα του ταεκβοντο, που θα αφορούν την νεολαία και ειδικά σε όσους από αυτούς έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, όπως ορφανά και νέους/νέες σε εκτοπισμένους πληθυσμούς. Επιπλέον, θα βοηθήσει περαιτέρω στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος του ταεκβοντο, συμβάλλοντας στο να κινητοποιήσει τα παιδιά να “φύγουν από τους δρόμους” και έρθουν σε έναν πειθαρχημένο τρόπο ζωής με στόχους και μέλλον.

Το 2011, στο “3rd World Youth Taekwondo Camp” (3ο Παγκόσμιο Ταεκβοντο Camp Νέων), που διοργανώθηκε με την συνεργασία της WTF και του “Taekwondo Promotion Foundation” (Ίδρυμα Προώθησης Ταεκβοντο), συγκέντρωσε συνολικά 254 αθλητές/-τριες, ηλικίας 14 με 20 ετών, από 27 κράτη από όλον τον  κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η διοργάνωση θα συγκεντρώσει ακόμη περισσότερους νέους και νέες, χώρες, αθλητές και αθλήτριες, φέτος. Ελπίζω πως κάθε ένα από τα μέλη μας θα κάνει το καλύτερο δυνατό για δώσει (παρέχει) αυτή την ευκαιρία (της συμμετοχής) στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, ώστε να έρθουν και να προπονηθούν με τους Ολυμπιονίκες, να ζήσουν πολιτισμικές ανταλλαγές και να μάθουν τις αρχές και τις αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους (η ιδέα ή το πνεύμα του ολυμπισμού).

Εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2012, αυτή τη χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε και τη διοργάνωση του “9th WTF World Junior Taekwondo Championships” (9ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Ε/Ν) στο Sharm El Sheik της Αιγύπτου. Επίσης, σημειώστε και το “2012 World Cup Taekwondo Team Championships”  (Παγκόσμιο Κύπελλο Ομαδικών Αγώνων Ταεκβοντο). Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί με τον νέο τρόπο, τους αγώνες ανάμεσα σε 5 x 5 ομάδες, που μένει λίγο ακόμα για να καθοριστεί πλήρως. Αυτός ο νέος συναρπαστικός τρόπος αγώνων, θα προσθέσει ένα νέο δυναμικό στοιχείο (ανάπτυξης) στο άθλημα μας, και η WTF είναι ενθουσιασμένη για την συνέχιση της ανάπτυξης στο άθλημα.

(Αυτοί) Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο είναι ένα γεγονός με ιδιαίτερη βαρύτητα για την WTF. Οι χώρες που θα κερδίσουν μετάλλια ή ο αριθμός των μεταλλίων που θα κερδηθούν από κάθε συγκεκριμένη χώρα δεν θα καθορίσει και την επιτυχία αυτής της Ολυμπιάδας. Ο μοναδικός παράγοντας επιτυχίας που είναι και ο πιο σημαντικός, για την επιτυχία των Αγώνων στο Λονδίνο, είναι ο δίκαιος και διαφανής ανταγωνισμός, που θα τηρεί τις αρχές του Ολυμπισμού. Αυτό θα βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της θέσης του ταεκβοντο ως ένα από τα Ολυμπιακά αθλήματα και θα εκτινάξει στα ύψη την δημοτικότητα και την υπεροχή του αθλήματος μας σε όλο τον κόσμο, και ειδικότερα στους νέους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενσωματώνουν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας, του θριάμβου, και της δόξας σε όλους όσους έχουν δει ή έχουν παρακολουθήσει το μεγαλείο τους. Αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν το έχει ενσταλάξει μέσα μας η ελπίδα, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί, και όλο αυτό μέσα στις καρδιές της νεολαίας. Αυτή την χρονιά, θα ξεκινήσουμε με μεγαλύτερη σπουδή για να διαδώσουμε αυτή την ελπίδα και αυτά τα όνειρα σε αυτούς. Όπως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να τα έχει αυτά στην ζωή του, είναι σίγουρα πολύ πιο αναγκαίο και επείγον, να τα έχουν οι νέοι και οι νέες, σήμερα. Οι νεολαία του σήμερα είναι οι πρωταθλητές του αύριο!

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μια συναρπαστική χρονιά για το 2012. Περιμένω να δω υπέροχα πράγματα να συμβαίνουν μέσα στην οικογένειά μας, την οικογένεια του ταεκβοντο, αυτή την χρονιά. Και οι πράξεις μας να φέρουν όχι μόνο ελπίδα και όνειρα στους άλλους, αλλά, επίσης, να τους φέρουν και στην ζωή μας, ανάμεσά μας, κοντά μας.
 
Chungwon Choue
Πρόεδρος
 

1 σχόλιο:

Σχολιάστε