Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΑΒΕ, Δηλώσεις αθλητών/-τριων για το 2012

Επείγουσα  Ανακοίνωση

Η ΕΤΑΒΕ (Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος) ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της, τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τους αθλητές/αθλήτριες που θα συμμετέχουν σε διοργανώσεις αγώνων που η ίδια θα διοργανώνει μέσα στο 2012. Οι σύλλογοι θα πρέπει να καταχωρήσουν τις κάρτες αθλητών (κάρτες διαπίστευσης που εκδίδονται από την ΕΛΟΤ για κάθε αθλητή που θέλει να συμμετέχει σε αγώνες) μέχρι και τις 20/12/2011. Η καταχώρηση είναι αναγκαστική για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των αθλητών σε ηλεκτρονική μορφή ώστε οι δηλώσεις συμμετοχών σε διοργανώσεις της ΕΤΑΒΕ να γίνεται ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική σελίδα της ένωσης. Σε περίπτωση που δεν γίνει η καταχώρηση των στοιχείων των αθλητών, ο σύλλογος δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες. Για οποιαδήποτε απορία για τον τρόπο καταχώρησης των στοιχείων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της ΕΤΑΒΕ (τα τηλέφωνα υπάρχουν στο site). 
Από όσο μπορούμε να καταλάβουμε, το ποιο βασικό σε αυτή την διαδικασία είναι ότι, ο κάθε σύλλογος θα πρέπει να  "ανοίξει" μια καρτέλα "συλλόγου" με την καταχώρηση τουλάχιστον ενός αθλητή. Έτσι, ο σύλλογος, θα έχει την δική του καρτέλα  στην βάση δεδομένων της ΕΤΑΒΕ και θα μπορεί να καταχωρεί στοιχεία για τους αθλητές και τις αθλήτριές του, νέα στοιχεία και διορθώσεις. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα μπορεί σε δεύτερο χρόνο να "συμπληρώνει" τις δηλώσεις συμμετοχής με τα στοιχεία των αθλητών που έχει "περασμένους" στο σύστημα, επιλέγοντας κάθε φορά τους αθλητές που θα συμμετέχουν στην κάθε διοργάνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η καταχώρηση των στοιχείων είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το Νέο Σύστημα (κάρτας αθλητού) και των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής (σε διοργανώσεις αγώνων) για όλο το 2012. Η ΕΤΑΒΕ με αυτή την διαδικασία περνάει πλέον στην νέα εποχή αξιοποιώντας τις ευκολίες που παρέχει η τεχνολογία και το διαδίκτυο. Τέλος, πλέον, οι "χειρόγραφες" δηλώσεις συμμετοχής που αποστέλλονταν με fax ή με το ταχυδρομείο (με όλα τα γνωστά προβλήματα). Οι διοργανώσεις πλέον μηχανογραφούνται και όλες οι διαδικασίες εισαγωγής στοιχείων, ζύγισμα, κληρώσεις και pulls θα γίνονται με υπολογιστή και με ηλεκτρονικό τρόπο ως προς την διαχείρισή τους, γρήγορα, εύκολα και απλά (κάποια στιγμή ίσως γράψουμε ένα άρθρο για τις ευκολίες που μπορεί να παρέχει η τεχνολογία στην οργάνωση και διαχείριση του ταεκβοντο, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε άλλους τομείς του αθλήματος).

Καταρχήν μπράβο στην ΕΤΑΒΕ και ευχόμαστε η πρόοδος και οι νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει να επεκταθούν σε όλο το εύρος των λειτουργιών της.

Ίσως το 2011 να είναι μια από τις καλύτερες σε όγκο, μέγεθος, καινοτομίες και "ζωντάνια" χρονιά, για την Βορειοελλαδίτικη Ένωση, πράγμα που θα συμπαρασύρει και όλους τους υπόλοιπους να την ακολουθήσουν στις πρωτοβουλίες της. Η διοίκηση "φαίνεται" να έχει καταλάβει ότι οι νέες τεχνολογίες δίνουν λύσεις, απλοποιούν όλες τις διαδικασίες και λειτουργίες που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του αθλήματος μας, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προόδου και εξέλιξης. Αν δείτε το "Ημερολόγιο του Ελληνικού Ταεκβοντο" θα καταλάβετε τι εννοώ.

Μπορεί να είμαστε λίγο "γκρινιάρηδες" και καμιά φορά και “σκληροί” με την Ένωση μας αλλά πάντα η κριτική μας γίνεται καλοπροαίρετα και πάντα για το καλό του αθλήματος μας. Πρέπει να παραδεχτούμε πως η ΕΤΑΒΕ φέτος "φόρεσε τα γυαλιά" σε όλους μας, με τις διοργανώσεις, τις εκδηλώσεις, τις αποστολές στο εξωτερικό και πολλά άλλα, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Αναμένουμε το 2012 να είναι ακόμη πιο "πλούσιο" και παραγωγικό από το ήδη "γεμάτο" 2011.
Η ανακοίνωση της ΕΤΑΒΕ:



(Πηγή: ΕΤΑΒΕ, Αρχική σελίδα)



1 σχόλιο:

Σχολιάστε